Skip to main content

CELEBS

Μιχάλης Λεβεντογιάννης: Το marketing, η αγάπη για τα ζώα και οι δύο μεγάλες σχέσεις

To Instagram του «Δημήτρη Μαρκέτου» από τη σειρά «Παγιδευμένοι»



Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης είναι αναμφισβήτητα από τους πιο γοητευτικούς και ταλαντούχους ηθοποιούς του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Μιχάλης Λεβεντογιάννης

Έκανε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση τον Μάρτιο του 2015 στο επεισόδιο «Το δώρο» της αστυνομικής σειράς του ALPHA «10η εντολή». Ακολούθησε μία ακόμη συμμετοχή στην ίδια σειρά, στο επεισόδιο «Θυμός», τον Απρίλιο του ίδιου έτους.

Την ίδια χρονιά κέρδισε έναΝ ρόλο για το καστ της κωμικής σειράς του MEGA, «Μάλιστα, Σεφ!». Εκεί τη σεζόν 2015-16 υποδύθηκε τον Κωστή, τον μπάρμαν του εστιατορίου που διαδραματιζόνταν οι ιστορίες της σειράς.

Την αμέσως επόμενη σεζόν, πήρε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους αυτόν του Ορέστη Δελλή στο δεύτερο κύκλο της καθημερινής σειράς του ANT1, «Δίδυμα Φεγγάρια», συνεργαζόμενος με τον σκηνοθέτη Ανδρέα Γεωργίου και τον παραγωγό Κούλη Νικολάου.

Η συνεργασία του με το δίδυμο Γεωργίου-Νικολάου συνεχίστηκε και τη σεζόν 2017-18.

Εκείνη την περίοδο πήρε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη νέα δραματική σειρά του ALPHA, «Το Τατουάζ», σε σενάριο Βάνας Δημητρίου. Εκεί υποδύθηκε τον εφοπλιστή Τόνι Νίβεν.

Την περίοδο 2019-20 υποδύθηκε τον αστυνόμο Γιώργο Αθανασιάδη, στο ερωτικό θρίλερ του ALPHA, «Έρωτας Μετά».

Τη σεζόν 2020-21 πρωταγωνίστησε στη δραματική σειρά του ALPHA «Αγγελική», υποδυόμενος τον επιστάτη Μιχάλη Ζάχο.

Φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά του ΑΝΤ1, «Παγιδευμένοι» ως Δημήτρης Μαρκέτος.

Έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 2018 στην ταινία «Αιγαίο SOS» πρωταγωνιστώντας μαζί με τους Θοδωρή Αθερίδη, Πάνο Βλάχο και Ευαγγελία Συριοπούλου ενώ στο θέατρο έχει λάβει μέρος στις παραστάσεις «Όλα για τη μητέρα μου», «Πιάφ», «Dogville», «20 χρόνια από το θάνατο της Μελίνας Μερκούρη» , «η Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια», «Η Ποντικοπαγίδα».

Όλα όσα δεν ξέρουμε για τον Μιχάλη Λεβεντογιάννη

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1986 στην Αθήνα. Είναι 36 ετών.

Μεγάλωσε στον Βοτανικό

Έχει έναν αδελφό μικρότερο κατά δυο χρόνια, τον Δημήτρη

Έχει ύψος 1,87

Σπούδασε marketing και διοίκηση επιχειρήσεων

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του ξεκίνησε να εργάζεται σε διαφημιστική εταιρία, ωστόσο σε ηλικία 22 ετών αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική, εγκαταλείποντας τον χώρο της διαφήμισης.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη από όπου και αποφοίτησε το 2013, ξεκινώντας την πορεία του σε θέατρο και τηλεόραση.

«Ως φαντάρος διάβαζα πολλά βιβλία και μετά σκεφτόμουν πώς θα ζωντάνευαν οι ήρωες στο σανίδι ή το φιλμ. Έτσι, ενώ έκανα σκοπιά, αποφάσισα πως θα πάω σε δραματική σχολή. Τρεις μήνες προτού τελειώσω τον στρατό πέρασα τις εξετάσεις μου στην υποκριτική. Οι γονείς μου χάρηκαν, αν και δεν είχαν καμία σχέση με τον χώρο», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso.

Λατρεύει τα ζώα και έχει δυο γάτες στο σπίτι του.

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης έχει δηλώσει: «Μου αρέσει το να είμαι σε σχέσεις. Έχω κάνει δύο μεγάλες σχέσεις στη ζωή μου -αυτές ήταν και οι δύο μεγάλοι μου έρωτες – η πρώτη διήρκεσε πεντέμισι χρόνια, η δεύτερη δύο χρόνια. Δεν είναι εύκολο πράγμα οι σχέσεις, αλλά το παλεύω. Πάντα θα το παλεύω! Άλλες σε κάνουν καλύτερο, άλλες χειρότερο άνθρωπο. Προσπαθώ για το πρώτο. Αν πιάσω πάντως τον εαυτό μου να χάνει τα όποια καλά του στοιχεία και αυτό να οφείλεται στο άτομο που έχω απέναντί μου, φεύγω. Το να κάνω τη δική μου οικογένεια, όχι, δεν είναι στα άμεσά μου σχέδια – νομίζω πως δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη τού να μεγαλώσω ένα παιδί αυτή την περίοδο της ζωής μου».

Μιχάλης Λεβεντογιάννης: Η περιπέτεια που τον οδήγησε σχεδόν σε κώμα

Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης είχε μιλήσει σε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται», της Ναταλίας Γερμανού για μία περιπέτεια με την υγεία του που είχε στο παρελθόν:

«Έχω κάνει πολλές δουλειές πριν από τη σχολή, έχω δουλέψει νύχτα, έχω δουλέψει ως βοηθός ηλεκτρολόγου με απόλυτη αποτυχία. Μέχρι τα 22 μου έκανα 2-3 μεγάλες κρεπάλες, είχα μπει και στο νοσοκομείο για πλύση στομάχου. Εξαιτίας ενός λάθους της νοσοκόμας σχεδόν έπεσα σε κώμα».


 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.