Skip to main content

CELEBS

Στεφανία Γουλιώτη: Η ηλικία, ο μυστικός γάμος και η σεξουαλική παρενόχληση

Το βιογραφικό της «Αλεξάνδρας» από το Maestro



Είναι μια από τις πιο γνωστές και ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της. Φέτος, κλέβει τις εντυπώσεις με τη συμμετοχή της στο Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε για τη ζωή της Στεφανίας Γουλιώτη, αφού η ίδια θέλει να απασχολεί το κοινό μόνο με τα επαγγελματικά της.

Η ταλαντούχα Στεφανία Γουλιώτη έχει λάβει τρία βραβεία

Ποια είναι η Στεφανία Γουλιώτη

Γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1980. Είναι 42 χρόνων κι ανήκει στο ζώδιο του Σκορπιού.

Μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο.

Το 1998 μπήκε στη Γεωλογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και φοίτησε για δυο χρόνια. Δεν κατάφερε να αποφοιτήσει, διότι παράλληλα έγινε δεκτή στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Αποφοίτησε με άριστα το 2004.

Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από τη δραματική σειρά του Mega, Χαρά Αγνοείται, το 2009.

Στεφανία Γουλιώτη & Σμαράγδα Καρύδη στην πρεμιέρα της παράστασης Μαθήματα Κωμωδίας

Στεφανία Γουλιώτη & Σμαράγδα Καρύδη στην πρεμιέρα της παράστασης Μαθήματα Κωμωδίας /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

Εκτός από το Χαρά αγνοείται στην τηλεόραση την έχουμε δει στιις σειρές Άγρια παιδιά και Καρυωτάκης.

Ο ρόλος που την καθιέρωσε και της χάρισε τα βραβεία Μελίνα Μερκούρη και Κάρολος Κουν είναι αυτός της «Ηλέκτρας» στο ομώνυμο έργο του Σοφοκλή που ανέβηκε το 2007, σε σκηνοθεσία Peter Stein.

To 2009 η ηθοποιός κέρδισε το βραβείο Μελίνα Μερκούρη

To 2008 η ηθοποιός κέρδισε το βραβείο Μελίνα Μερκούρη /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Για την ερμηνεία της στην ταινία J.A.C.E., σε σκηνοθεσία Μενελαου Καταμαγγιώλη, απέσπασε το Α" βραβείο γυναικείας ερμηνείας του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Στεφανία Γουλιώτη: Η προσωπική ζωή και το σύμφωνο συμβίωσης

Έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δε θέλει να απασχολεί με την προσωπική της ζωή, παρά μόνο με τη δουλειά της.

Από τα λίγα που είναι γνωστά, είναι πως η ηθοποιός είχε υπογράψει το 2017 σύμφωνο συμβίωσης με την τότε σύντροφό της, Χριστίνα. Ο γάμος του ζευγαριού είχε πραγματοποιηθεί στην Εύβοια, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

«Τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν το δικαίωμα να είναι σε σύμφωνο συμβίωσης. Γιατί ο καθένας να μην μπορεί να ζει τη ζωή του όπως επιθυμεί;», είχε δηλώσει παλιότερα. Ωστόσο, φαίνεται ότι πλέον η ίδια έχει χωρίσει με την σύντροφό της, αφού σε συνέντευξή της στην εκπομπή Πάμε Δανάη!, αποκάλυψε ότι είναι μόνη και πως την αγχώνει η μοναξιά.

«Η μοναξιά με αγχώνει πάρα πολύ. Είμαι σε μια περίοδο που περνάω αρκετό χρόνο μονή μου και νιώθω ότι αλλάζω δέρμα. Έχω αρχίσει και τολμάω να ζητάω βοήθεια σε πάρα πολλά πράγματα και είναι μεγάλη και η απογοήτευση μετά όταν δεν την παίρνεις. Νιώθω μια ζητιάνα που ζητάει συνεχώς βοήθεια, αλλά μαθαίνεις από τους τοίχους που βρίσκεις».

Στεφανία Γουλιώτη: Η διπλή σεξουαλική παρενόχληση

Το περασμένο καλοκαίρι εξομολογήθηκε ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από γιατρό. «Έχω κακοποιηθεί σεξουαλικά από γιατρό. Πήγα για ένα πρόβλημα που είχα στο ισχίο μου κι αυτός εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση. Την πρώτη φορά είπα στον εαυτό μου ότι εγώ φταίω, υπερθυματοποιήθηκα. Τη δεύτερη-τρίτη φορά έπαθα σοκ κι αποχώρησα. Δεν του ξαναμίλησα, αλλά δεν τον κατήγγειλα, δεν ήξερα πώς να το κάνω», είχε πει σε εκπομπή του OPEN.

«Το έχω υποστεί κι ως παιδάκι από τον κηπουρό της γιαγιάς μου», είχε επίσης εξομολογηθεί χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες.

H ηθοποιός είχε αναφερθεί και στη συνεργασία της με τον Δημήτρη Λιγνάδη: «Οι άνθρωποι δεν είμαστε ένα πράγμα. Για το καλλιτεχνικό του όραμα, υπήρξε μια περίοδος που υπήρξα η μούσα του. Και γοητεύτηκα από το όραμά του για το θέατρο. Νομίζεις ότι ξέρεις τον άλλο και δεν τον ξέρεις. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε ένα κομμάτι που δεν το γνωρίζαμε. Γνωρίζαμε για τη σεξουαλική του ταυτότητα, που δε μας αφορά. Αλλά όσα έγιναν γνωστά δεν τα γνωρίζαμε, δεν ξέρουμε τα σκοτάδια του καθενός».

Η Στεφανία Γουλιώτη με τον Δημήτρη Λιγνάδη

Η Στεφανία Γουλιώτη με τον Δημήτρη Λιγνάδη /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Στεφανία Γουλιώτη: Ο ρόλος στο Maestro κι ο Παπακαλιάτης

Για τον ρόλο της στο Maestro, είπε χαρακτηριστικά: «Υποδύομαι την Αλεξάνδρα, μια γυναίκα περίπου 40 χρόνων, η οποία θα κάνει την είσοδο της στο σίριαλ σε ένα σημείο όπου τα πράγματα θα έχουν πάρει μια κατεύθυνση και θα τα ανατρέψει, φέρνοντας στην επιφάνεια στοιχεία από το παρελθόν της ζωής του Ορέστη (Χριστόφορος Παπακαλιάτης). Η γυναίκα αυτή είναι ευκατάστατη, με αρκετή αυτοπεποίθηση, που θεωρεί ότι μπορεί να έχει τον έλεγχο για τα πάντα. Η ζωή όμως κι η πραγματικότητα θα έρθει να της ανατρέψει αυτήν την πεποίθηση της. Βέβαια, η παρουσία της στη ζωή των ηρώων είναι πολύ καθοριστική».

Σκηνή με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη από το Maestro

Σκηνή με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη από το Maestro

Όσο για τη σχέση και τη συνεργασία της με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που συνεργάζομαι με τον Χριστόφορο, σε μια δουλειά που δεν έχει μόνο καλλιτεχνική αξία για μένα, αλλά αξία ζωής. Είναι η πρώτη φορά και νιώθω ότι υπάρχει μια υπέροχη χημεία μεταξύ μας. Όταν μου ζήτησε να συνεργαστούμε μου είπε "έλα να κάνουμε παρέα, κι όχι έλα να δουλέψουμε… ". Δουλεύοντας μαζί του νιώθεις ότι μπαίνεις σε ένα παραμύθι.

H Στεφανία Γουλιώτη με τον Αντίνοο Αλμπάνη στη συνέντευξη Τύπου για το Maestro

H Στεφανία Γουλιώτη με τον Αντίνοο Αλμπάνη στη συνέντευξη Τύπου για το Maestro /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Σαν να κρατά ένα μαγικό ραβδάκι και μας δίνει την ευκαιρία να ζήσουμε κι εμείς backstage τη δική μας παραμυθένια ταινία. Αυτό το ένιωσα από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στους Παξούς για τα γυρίσματα. Γνωρίζοντας όλους τους συνεργάτες και βλέποντας ένα πολύ υψηλό επίπεδο αισθητικής σε όλα τα επίπεδα. Ο Χριστόφορος πιστεύω ότι πλάθει συνειδήσεις».

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα