Η Patti Smith αποχαιρετά τη Vivienne Westwood με μια ερμηνεία του “Redondo Beach”

Η θρυλική Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας, ακτιβίστρια και «νονά της punk» έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα

Ναταλία Πετρίτη

Τη Vivienne Westwood αποχαιρέτησε η Patti Smith μέσα από μια ερμηνεία της στο κομμάτι “Redondo Beach” σε πρόσφατη συναυλία της.

Η θρυλική Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας, ακτιβίστρια και «νονά της punk» έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα (29 Δεκεμβρίου) σε ηλικία 81 ετών.

Η Smith ερμήνευσε το “Redondo Beach” την αμέσως επόμενη ημέρα, εμφανιζόμενη στο ετήσιο birthday show της στη Νέα Υόρκη και πιο συγκεκριμένα στο Brooklyn Bowl. Στο τέλος της ερμηνείας του Horses classic, η ίδια είπε στο μικρόφωνο: «Αντίο Vivienne».

Δείτε την ερμηνεία της εδώ:

Η Westwood υπήρξε σημαντικότατη προσωπικότητα στη διαμόρφωση της Βρετανικής punk σκηνής στα 1970s, βοηθώντας στη δημιουργία του ενδυματολογικού στυλ που συνόδευε ολόκληρο το punk lifestyle. Στην αυγή της καριέρας της δημιουργούσε ρούχα για τη boutique SEX στο Chelsea, την οποία και διατηρούσε μαζί με τον σύντροφό της, Malcolm McLaren. Το SEX ονομάστηκε στη συνέχεια Seditionaries: Clothes for Heroes και η Westwood ξεκίνησε να ντύνει τους Sex Pistols, για τους οποίους ο McLaren υπήρξε manager.

Η ίδια συνέχισε την ενασχόλησή της με το σχέδιο μόδας, για να εξελιχθεί σε μια από της σημαντικότερες σχεδιάστριες της Βρετανίας αλλά και ολόκληρου του κόσμου, ενώ ασχολήθηκε ενεργά με τον ακτιβισμό για την προστασία του πλανήτη.

Η Patti Smith αποχαιρετά τη Vivienne Westwood με μια ερμηνεία του “Redondo Beach” (avopolis.gr) 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares