Skip to main content

CELEBS

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Paco Rabanne

Σε ηλικία 88 ετών



Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών άφησε ο Ισπανός σχεδιαστής μόδας, Paco Rabanne.

Τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ισπανικού ομίλου Puig, ο οποίος ελέγχει την ετικέτα Paco Rabanne από την οποία αποχώρησε πριν από δύο δεκαετίες.

Τα σχέδια μόδας όπως και τα αρώματα με την υπογραφή του σημείωσαν τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως.

https://www.instagram.com/p/CoM9wN-KsnA/

«Ο Paco Rabanne έκανε την υπέρβαση. Ποιος άλλος θα μπορούσε να κάνει τις μοντέρνες Παριζιάνες να κυκλοφορούν με φορέματα από πλαστικό και μέταλλο; Ποιος άλλος θα μπορούσε να οραματιστεί μία κολόνια με το όνομα “Calandre” (που σημαίνει σχάρα αυτοκινήτου) και να την καταστήσει σε σύμβολο της σύγχρονης θηλυκότητας;», δήλωσε ο πρόεδρος του τμήματος μόδας και ομορφιά του ομίλου και πρόσθεσε: «Η ιστορία του ομίλου μας αλλά και του Paco Rabanne ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με το λανσάρισμα του Calandre, αμέσως μετά το λανσάρισμα, από τον σχεδιαστή της συλλογής των “12 Φορεμάτων από Σύγχρονα Υλικά ”. Το όνομά του είχε συνδεθεί με την τόλμη, την επανάσταση και την πρόκληση – έννοιες τις οποίες μετέφερε μέσα από τη μοναδική αισθητική του. Θα παραμείνει σημαντική πηγή έμπνευσης για τις ομάδες μόδας και αρωματοποιίας της Puig. Τα ειλικρινή μου συλληπητήρια στους οικείους του».

Ποιος ήταν ο Paco Rabanne

Ο Paco Rabanne γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1934 στο Σαν Σεμπαστιάν της Βασκωνίας στην Ισπανία. Με την έναρξη του Ισπανικού Εμφυλίου αυτός και η μητέρα του, η οποία εργαζόταν ως μοδίστρα, διέφυγαν στη Γαλλία. Εκεί, μεγαλώνοντας σπούδασε αρχιτεκτονική στην Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισίου, από την οποία αποφοίτησε το 1964, γρήγορα όμως προτίμησε να ασχοληθεί με το χώρο της μόδας.

Ο Paco Rabanne σε νεότερη ηλικία / φωτογραφία AP Bernard Ferret

Ο Paco Rabanne σε νεότερη ηλικία / φωτογραφία AP Bernard Ferret

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από οίκους μόδας όπως οι Givenchy, Dior και Balenciaga ενώ από το 1966 ξεκίνησε να παρουσιάζει τις δικές του δημιουργίες, οι οποίες σύντομα ξεχώρισαν τόσο όσον αφορά τον τομέα της ένδυσης όσο και στα κοσμήματα.

Το 1968, δημιούργησε το φόρεμα της Τζέιν Φόντα για την ταινία Μπαρμπαρέλα, ενώ κατά τη δεκαετία του 1970, ο Rabanne ήταν ο πρώτος σχεδιαστής μόδας που χρησιμοποίησε στις επιδείξεις του μαύρα μοντέλα, ενέργεια πρωτόγνωρη για την εποχή. Το 1989 έλαβε το βραβείο Golden Thimble στο πρώτο διεθνές φεστιβάλ μόδας ενώ κατά τη δεκαετία του 1990 προσανατολίστηκε στη χρήση πιο μαλακών υλικών για τις δημιουργίες του.

Ο Paco Rabanne 1990 προσανατολίστηκε στη χρήση πιο μαλακών υλικών για τις δημιουργίες του./ φωτογραφία AP Sergei Chuzavkov

Ο Paco Rabanne 1990 προσανατολίστηκε στη χρήση πιο μαλακών υλικών για τις δημιουργίες του./ φωτογραφία AP Sergei Chuzavkov

Εκτός από τα φορέματα και τα κοσμήματα, ο Rabanne έχει προχωρήσει και στη δημιουργία σειρών αρωμάτων για άνδρες και γυναίκες.

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

CELEBS

Δήμητρα Ματσούκα - Πέτρος Κόκκαλης: Απόδραση στα Ιωάννινα για το ζευγάρι

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram η ηθοποιός

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

7 τσάντες που ορίζουν το styling αυτή την άνοιξη

Η fashion editor του AllYou επιλέγει τσάντες για όλες τις ώρες της ημέρας, για να ανανεώσεις τη συλλογή σου

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ