Skip to main content

CELEBS

Η Άννα Βίσση για την Eurovision του 2006: «Η εμφάνιση μου άφησε μια πικρία»

Η «απόλυτη» μίλησε πρώτη φορά για την εμφάνισή της στην Αθήνα



Στο podcast του Άρη Δημοκίδη μίλησε η Άννα Βίσση. Με αφορμή τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2023, η κορυφαία τραγουδίστρια μοιράστηκε αναμνήσεις από τη δική της συμμετοχή το 2006, αποκαλύπτοντας πρώτη φορά όλο το παρασκήνιο της.

«Επειδή είναι μια χρονιά που δεν είχα βγάλει ποτέ από μέσα μου όσα είχαν συμβεί, νομίζω ότι αυτή είναι μια καλή ευκαιρία», είπε αρχικά η τραγουδίστρια.

H Άννα Βίσση στον τελικό της Αθήνας το 2006 με δημιουργία Jean Paul Gaultier

H Άννα Βίσση στον τελικό της Αθήνας το 2006 με δημιουργία Jean Paul Gaultier

«Ήμουν πάρα πολύ άρρωστη εκείνη την ημέρα. Είχα κάλλους στη φωνή κι είχα "χτυπήσει" δύο ενέσεις κορτιζόνης. Δεν μπορούσα να τραγουδήσω κι είχα πάρα πολύ άγχος και στεναχώρια για αυτό», παραδέχτηκε.

«Αυτό που μου έχει αφήσει αυτή η εμφάνιση, τότε ήταν μία πικρία και για τη θέση και για το πώς το έζησα, όμως τελικά είναι συγκινητικό. Ο κόσμος το γούσταρε αυτό που έγινε. Δεν το ήξερα ότι συνέβαινε όλος αυτός ο χαμός από κάτω, εγώ άκουγα μόνο την ορχήστρα στο ακουστικό», παραδέχτηκε η τραγουδίστρια για την ερμηνεία της στο Everything.

«Εγώ βγήκα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου, ενώ είχε ήδη κερδίσει το βραβείο την προηγούμενη χρονιά. Αυτό ήταν το σημαντικό για μένα», τόνισε η «Απόλυτη».

https://youtu.be/EJDqzQ_GlW0

 

Δείτε την εμφάνιση της Άννας Βίσση στη σκηνή της Eurovision το 2006

Τι απαντά σε όσα ειπώθηκαν τότε για ελλιπή σκηνική παρουσία του τραγουδιού; «Ίσως τελικά παραήταν ευφάνταστη η σκηνική παρουσία. Ένα τέτοιο τραγούδι μπορεί να θέλει και την "ησυχία" του, για να προσέξει κανείς τα λόγια και την ερμηνεία του. Αυτές τις έντονες στιγμές και τις εκρήξεις εγώ τα βρίσκω λίγο περιττά. Είχα όμως τόση ανησυχία για τη φωνή μου, που δεν ασχολήθηκα με όλα αυτά».

«Ήταν εκπληκτικό σαν ρούχο. Αν με ρωτούσες σήμερα, θα σου έλεγα ότι θα έβγαινα με ένα blue jean, ένα άσπρο t-shirt και καουμπόικες μπότες. Δεν ήταν ο λόγος που βγήκε 9ο, ήταν ότι είχε επίπτωση στην υγεία μου. Δεν μπορούσα να αποδώσω, μπορούσα να το ακυρώσω αν δεν έβαζα τις ενέσεις. Θυμάμαι ότι καθόμουν στις πρόβες στο καμαρίνι κι έκλαιγα. Έλεγα: "Πώς θα βγει η εμφάνιση;"», εξομολογήθηκε σε άλλο σημείο.

«Δεν ξέρω κανέναν από αυτούς που έκραξαν. Μπορεί να τα διάβασα τότε, να με πείραξαν και να τα ξέχασα... Αν ήταν να ασχολούμαι κάθε φορά με τι λένε, τότε δε θα έκανα αυτή τη δουλειά. Δεν παίζει ρόλο στο αν θα κάνω ή πώς θα κάνω κάτι», σχολίασε η Άννα Βίσση για τα κακεντρεχή σχόλια εκείνης της εποχής.

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

Προτεινόμενα