Skip to main content

CELEBS

Δημήτρης Αλεξανδρής: Η κούκλα σύζυγός του και τα πασίγνωστα αδέρφια του

Όλα όσα δεν ξέρουμε για τον ηθοποιό



Ο Δημήτρης Αλεξανδρής -το πραγματικό του όνομα είναι Δημήτριος Πουρσανίδης- γεννήθηκε το 1970 και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βεάκη.

Έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσα από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην τηλεοπτική σειρά του Mega Channel «Λόγω τιμής» τη σεζόν 1996-1997.

Η σειρά γνώρισε τεράστια επιτυχία και έχει προβληθεί σε επανάληψη αρκετές φορές μέχρι σήμερα.

Δημήτρης Αλεξανδρής: Όλα όσα δεν ξέρουμε για τον ταλαντούχο ηθοποιό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970.

Ο Δημήτρης Αλεξανδρής είναι αδελφός του ηθοποιού Νίκου Πουρσανίδη, που πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη κωμική σειρά του Star Τα Σύνορα, και του ποδοσφαιριστή Ηλία Πουρσανίδη. Ο ηθοποιός έχει εξηγήσει τον λόγο που άλλαξε το επίθετό του.

Έχει δύο παιδιά. Έναν γιο 21 ετών και μια κόρη 18 ετών. Μάλιστα ο γιος του έχει γεννηθεί ίδια μέρα με εκείνον.

Το όνειρό του ήταν να περάσει στη Σχολή Ικάρων. Αν και έδωσε δύο φορές εξετάσεις, δεν είχε προετοιμαστεί αρκετά καλά για να περάσει. «Είναι κάτι που δε με έχει αφήσει ακόμη. Ο λόγος που δεν κατάφερα να κάνω αυτό το πράγμα είναι ένα πολύ μεγάλο μάθημα για εμένα. Μου έμαθε να επιμένω και να δουλεύω όσο μπορώ για αυτό που πραγματικά θέλω», εξομολογήθηκε πρόσφατα στην εκπομπή «Στούντιο 4».

Έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσα από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην τηλεοπτική σειρά του Mega Channel «Λόγω τιμής» τη σεζόν 1996-1997 όπου υποδυόταν τον Βασίλη ή αλλιώς τον «φαντάρο». Εκείνο που μπορεί να μην είναι γνωστό είναι ότι την περίοδο που ξεκίνησε η σειρά ο Δημήτρης Αλεξανδρής ήταν όντως φαντάρος, αλλά αυτό ήταν μια σύμπτωση, καθώς ο ρόλος ήταν έτσι γραμμένος.

Δεν έχει social media. «Δε μου αρέσουν καθόλου. Είμαι πολύ μεγάλος για όλο αυτό, όπως λένε οι ξένοι συνάδελφοι», δήλωσε πρόσφατα στο «Στούντιο 4».

Έχει βραβευτεί με το βραβείο Α΄ανδρικού ρόλου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τις ταινίες «Με μια κραυγή» το 1995 και «Το καναρίνι ποδήλατο» το 1999. Το 2013 του απονεμήθηκε το Βραβείο Μάνος Κατράκης για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση «Κράμερ εναντίον Κράμερ».

Θα ήθελε να ζήσει κάποια χρόνια δουλεύοντας ως ψαράς.

Ο Δημήτρης Αλεξανδρής με τον αδελφό του, Νίκο Πουρσανίδη

Με τη σύζυγό του σε παλαιότερη εμφάνιση
 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Ο Martin Short παραδίδει μαθήματα ζωής (και θανάτου) σε ένα πολύ προσωπικό ντοκιμαντέρ

Οικογένεια, φίλοι, καριέρα, αποτυχίες και πένθος, μέσα από την κωμική ματιά του Martin Short.

CELEBS

Prince: «Όμως η ζωή είναι ένα πάρτι, αλλά τα πάρτι δεν είναι για να έχουν μεγάλη διάρκεια»

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο πρίγκιπας της pop που έβαψε για πάντα μοβ τη βροχή με τη φωνή του

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 10 Ιουνίου 2026

Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας και απομακρυνθείτε από την καθημερινότητά που σας πνίγει.

SEX

Τι είναι fraysexuality και πώς επηρεάζει τη σεξουαλικότητά σου

Η Fraysexuality είναι ένας σεξουαλικός προσανατολισμός που αμφισβητεί τα κοινωνικά πρότυπα.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μας καλομαθαίνει - 2 νέες υπηρεσίες πλέον διαθέσιμες στο κοινό

Δωρεάν μεταφορά του κοινού από την Πειραιώς 260 προς το κέντρο της Αθήνας & δυνατότητα δωρεάν parking