Skip to main content

CELEBS

Φάνης Μουρατίδης: Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η ηλικία, το ύψος και το Maestro

Trivia για τον καταξιωμένο ηθοποιό



Ο Φάνης Μουρατίδης θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Έχει διαγράψει μια λαμπρή καριέρα στην υποκριτική, κερδίζοντας την αγάπη και τον σεβασμό του κοινού και των κριτικών.

Συνεχίζει την καλλιτεχνική του πορεία, χαρίζοντας αξιομνημόνευτες ερμηνείες σε κάθε του εμφάνιση, όπως κάνει και στη δεύτερη σεζόν της σειράς Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Το βιογραφικό του Φάνη Μουρατίδη

Γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1970 στη Θεσσαλονίκη. Είναι 53 ετών κι ανήκει στο ζώδιο του Παρθένου.

Έχει ύψος 1.82 μ.

Έχει δηλώσει ότι όταν ζούσε στην πατρίδα του τη Θεσσαλονίκη έλεγε ότι είναι ο Φώτης Σεργουλόπουλος για να τον βάζουν στα μπαρ.

Είναι ένας ιδιαίτερα καταξιωμένος ηθοποιός με πλούσια καριέρα στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Ξεκίνησε την πορεία του στο θέατρο το 1990 με την παράσταση Ο Βρυκόλακας του Α. Ρώμα.

Έχει συνεργαστεί με θιάσους όπως το Θέατρο Τέχνης, το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Πορεία.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε πλήθος θεατρικών έργων, κλασικών και σύγχρονων, με μεγάλη επιτυχία. Αξιοσημείωτες ερμηνείες του περιλαμβάνουν: Μήδεια του Ευριπίδη, Ο κουρέας της Σεβίλλης του Μπομαρσώ, Πλατόν του Β. Σουλμάς, Ο Θείος Βάνιας του Τσέχωφ.

Τηλεοπτική καριέρα

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 2004 όταν πρωταγωνίστησε με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, τον Αιμίλιο Χειλάκη και τη Βικτώρια Χαραλαμπίδου στην δραματική σειρά Έτσι Ξαφνικά σε σενάριο της Μιρέλλας Παπαοικονόμου.

Τη σεζόν 2005-2006 έπαιξε στην κοινωνική σειρά Επαφή, ενώ την επόμενη σεζόν ακολούθησαν οι σειρές Φύγε εσύ, έλα εσύ με κωμικό ρόλο και η δραματική σειρά, που αποτελεί τη βιογραφία της Έλλης Λαμπέτη, Η τελευταία παράσταση.

Τη σεζόν 2007-2008 πρωταγωνίστησε μαζί με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους στην κωμική σειρά Μπαμπά μην τρέχεις, κατά τα γυρίσματα της οποίας έγιναν ζευγάρι κι απέκτησαν το πρώτο τους παιδί.

Ακολούθησε μία guest εμφάνιση στην μαύρη κωμωδία Ποιος μας πιάνει το 2008 ενώ το 2009 εμφανίστηκε στις Επτά Θανάσιμες Πεθερές και σε δύο ιστορίες της σειράς Εργαζόμενη Γυναίκα. Από το 2009 μέχρι το 2010 πρωταγωνίστησε με την Παναγιώτα Βλαντή στην κωμική οικογενειακή σειρά Μ+Μ.

Την περίοδο 2011-2012 έκανε κάποιες έκτακτες εμφανίσεις στην κωμική σειρά Κλινική Περίπτωση, ενώ την περίοδο 2014-2015 εμφανίστηκε σε κάποια επεισόδια της σειράς Μοντέρνα Οικογένεια.

Από το 2018 μέχρι το 2020 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά Πέτα τη Φριτέζα στον ΑΝΤ1 με τον Γιάννη Μπέζο και τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση.Τη σεζόν 2020 - 2021 έπαιξε στην σειρά Έρωτας με διαφορά. Τη σεζόν 2022 τον είδαμε στη σειρά Maestro στο MEGA.

«Το Maestro είναι ένα υπέροχο ταξίδι, είμαστε ευλογημένοι όσοι κάνουμε αυτό το ταξίδι. Στο «Maestro» απολαμβάνω τα πάντα, ευχαριστώ τον Θεό, τους ανθρώπους, τη στιγμή, τη συγκυρία. Είναι πολύ σημαντικό για μένα που η σειρά είχε το άστρο να κάνει αυτή τη διεθνή καριέρα.

Στον ρόλο αυτό που με έχει δυσκολέψει είναι ότι αυτός ο άνθρωπος δεν απολογείται, δεν μπορώ να σκεφτώ ότι μπορεί να υπάρχει πατέρας που δεν απολογείται», είπε για τη δεύτερη σεζόν της δραματικής σειράς.

Ο Φάνης Μουρατίδης στη μεγάλη οθόνη

Το 2003 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Γαμήλια νάρκη. Το 2006 έλαβε μέρος σε δύο κινηματογραφικές παραγωγές. Από τη μία πρωταγωνίστησε μαζί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Παναγιώτα Βλαντή στην ταινία Πέντε λεπτά ακόμα, ενώ την ίδια συμμετείχε και στην ταινία μικρού μήκους με τίτλο Το κορίτσι. Ακολούθησε ένα μικρός ρόλος στην ταινία Bank Bang το 2008 ενώ το 2009 πρωταγωνίστησε μαζί με την Ελένη Ράντου στην ταινία που έγραψε η ίδια με τίτλο Πεθαίνω για σένα. Ακολουθεί η ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη Αν... το 2012.

Φάνης Μουρατίδης: Η προσωπική του ζωή

Ο Φάνης Μουρατίδης κι η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους είναι μαζί τα τελευταία 15 χρόνια και ζουν απόλυτα ευτυχισμένοι με την οικογένεια, που έχουν δημιουργήσει.

«Είχαμε πάει στα Χανιά για τα γυρίσματα της σειράς Μπαμπά μην τρέχεις, μαζί με τον σκηνοθέτη, οι τρεις μας. Φτάνοντας στα Χανιά κάτι είχε γίνει με το ξενοδοχείο, που δεν θυμάμαι, και δεν υπήρχαν δωμάτια και μείναμε σε μια σοφίτα που είχε δύο δωμάτια. Εγώ με τον Φάνη μείναμε στο ίδιο δωμάτιο περίπου, ήταν λες και το έκανε ο σκηνοθέτης μας επίτηδες», είχε αποκαλύψει η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους για τη γνωριμία τους.

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Βόλτες στην Αντίπαρο με εντυπωσιακό black and white σύνολο

Η παρουσιάστρια περνάει τις διακοπές της στις Κυκλάδες

CELEBS

Βασιλική Τρουφάκου: Οι πρώτες διακοπές με τον γιο της

Ξεκίνησε τις πρώτες της διακοπές με τον γιο της στο χωριό

CELEBS

Κατερίνα Δαλάκα: Έξαλλη με δημοσιεύματα που τη θέλουν σε σχέση με τον Οικονομόπουλο

«Αν σας αρέσουν τόσο πολύ τα παραμύθια, ανοίξτε κανένα βιβλιοπωλείο»

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Ιουλίου

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην αποσυντονιστείτε

ΣΙΝΕΜΑ

Δείτε τη Lady Gaga στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux

Η Harley Quinn της Gaga φέρνει τα πάνω κάτω στο νέο trailer της sequel ταινίας δια χειρός Todd Phillips, με τον Joaquin Phoenix στο πλευρό της

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral