Skip to main content

CELEBS

Άγγελος Χαριστέας: Υποχρεώθηκε να πληρώσει πρόστιμο 650.000 ευρώ μετά από δικαστική διαμάχη με εταιρεία αθλητικών ειδών

Η άσχημη εμπειρία του ποδοσφαιριστή στο τέλος της καριέρας του.



Το ποσό των 650.000 ευρώ υποχρεώθηκε να καταβάλει ο Άγγελος Χαριστέας μετά από δικαστική διαμάχη με γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών, με την οποία είχε μακροχρόνια συνεργασία.

Το ιστορικό της υπόθεσης
Όπως ανέφερε ο Θάνος Βάγιος στην εκπομπή «Το Πρωινό», η συγκεκριμένη εταιρεία είχε υπογράψει συμβόλαιο με τον Χαριστέα, βάσει του οποίου ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής λάμβανε 100.000€ ετησίως. Τα ποσά αυτά κατατίθενταν κανονικά στον λογαριασμό του και φορολογούνταν, ωστόσο, τόσο ο ίδιος όσο και οι λογιστές του δεν είχαν ενημερωθεί ότι η εταιρεία δεν εξέδιδε παραστατικά ΦΠΑ (το 24%) για τις πληρωμές. Παράλληλα, ούτε ο ίδιος είχε εκδώσει τα απαιτούμενα παραστατικά.

Κατά τη διάρκεια ενός φορολογικού ελέγχου, εντοπίστηκαν οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από μη αποδοθέν ΦΠΑ, ενώ επιβλήθηκαν και πρόσθετα πρόστιμα. Η υπόθεση έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο, ο οποίος αποφάσισε πως ο Χαριστέας έπρεπε να καταβάλει 650.000€.

Η αντίδραση του Άγγελου Χαριστέα
Σε δηλώσεις του, ο Άγγελος Χαριστέας χαρακτήρισε την απόφαση άδικη, αλλά τόνισε πως αποφάσισε να προχωρήσει χωρίς να παραμείνει προσκολλημένος στο παρελθόν:

"Εγώ το άφησα πίσω μου αλλά ήταν αδικία. Αλλά τότε τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Αν έβγαινα και έλεγα ότι μου επιβλήθηκε άδικα πρόστιμο 650.000 ευρώ, ο κόσμος θα αντιδρούσε, λέγοντας ‘τι μας λες τώρα, εσύ βγάζεις πολλά λεφτά’."

Ο πρώην ποδοσφαιριστής σημείωσε επίσης πως η εμπειρία αυτή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς ήρθε στο τέλος της καριέρας του. Ωστόσο, πλήρωσε το ποσό άμεσα και προσπάθησε να αφήσει το ζήτημα πίσω του:

"Από τη στιγμή που επιβλήθηκε ο φόρος τα πλήρωσα. Έγιναν λάθη στη φορολογική διαχείριση της υπόθεσης. Πλήρωσα το ποσό μόλις μου επιβλήθηκε και έκλεισα το θέμα. Υπήρχαν περίπου 120 άλλοι αθλητές που βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση, αλλά δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν το πρόστιμο, με αποτέλεσμα να δεσμευτούν οι περιουσίες τους. Εγώ το άφησα πίσω μου γιατί ήταν κάτι που με στεναχώρησε πολύ."

Τέλος, ο Άγγελος Χαριστέας τόνισε πως ήθελε να προστατεύσει το όνομά του και να μην αφήσει την υπόθεση να αμαυρώσει τη φήμη του:

"Δεν ήθελα να ταλανίζεται και να σπιλώνεται το όνομά μου γιατί η πορεία μου έχει δείξει ότι κάθε άλλο παρά παρανομίες έχω κάνει στη ζωή μου."

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Phoebe Bridgers κάνει έκπληξη με το «Lost Boys» στο The Tonight Show

Η Phoebe Bridgers εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στο The Tonight Show και παρουσίασε για πρώτη φορά τηλεοπτικά το νέο της single.

CELEBS

Ο Anthony Hopkins ανακοινώνει την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου

Ο διπλά βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Anthony Hopkins αποδεικνύει πως τα όνειρά μας δεν γερνάνε ποτέ.

CELEBS

Giorgio Armani: «Δεν σχεδιάζω ρούχα, σχεδιάζω όνειρα»

Αφιέρωμα στη θρυλική καριέρα και στις εμβληματικές στιγμές της μόδας του του Giorgio Armani – που γεννήθηκε σαν σήμερα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 18 Ιουλίου 2026

Πάρτε αποφάσεις να προχωρήσετε σε αλλαγές σε ό,τι δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας.

VIRAL

The Bell Jar: το καστ της νέας κινηματογραφικής μεταφοράς

Η εμβληματική νουβέλα της Sylvia Plath αποκτά σύγχρονη κινηματογραφική μεταφορά με την Billie Eilish στον ρόλο της Esther Greenwood.

ΣΠΙΤΙ

Η μέθοδος Sudoku για το πακετάρισμα ταξιδιού

Η viral μέθοδος Sudoku υπόσχεται 27 σύνολα από μόλις εννέα ρούχα, με τάξη αντί για χάος.

Best of Network