CELEBS
Σίσσυ Καλλίνη: ««Η σχέση μας με το φαγητό εδώ στην Ελλάδα, είναι ιδιαίτερη και περίεργη. Την έχουμε φορτίσει πολύ συναισθηματικά»
Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Σίσσυς Καλλίνη στην διαδικτυακή εκπομπή της Μαίρης Συνατσάκη στο You Tube.
Οι δύο τους μίλησαν ανοιχτά για τις ελληνικές παραδοσιακές οικογένειες και τον τρόπο που αυτές διαμορφώνουν τη σχέση που έχουμε σήμερα με το φαγητό. Μάλιστα, τόνισε πως η σχέση που έχουμε με το φαγητό, ως Έλληνες, είναι αρκετά ιδιαίτερη και περίεργη.
«Η σχέση μας με το φαγητό εδώ στην Ελλάδα, είναι ιδιαίτερη και περίεργη. Την έχουμε φορτίσει πολύ συναισθηματικά. Οι Έλληνες έχουμε μια περίεργη σχέση με το φαγητό. Στις τελευταίες γενιές ακούστηκε και πολύ αυτό το κατοχικό σύνδρομο, το "φάε παιδί μου". Υπήρχε μια μεγάλη πίεση γύρω από το φαγητό, ότι είναι αμαρτία να πετάξεις το ψωμί. Η γιαγιά μου μου έλεγε "πριν πετάξεις το ψωμί φίλησε το"», δήλωσε στην αρχή.
«Να ‘ναι καλά, μου έλεγε αυτό. Δεν είχαν ψωμί. Οπότε εγώ δεν μπορούσα να πετάξω το ψωμί, θα το έτρωγα. Τι θα έκανα; Θα το πετούσα μέσα μου, θα έκανα το σώμα μου κάδο απορριμμάτων. Επειδή δεν θα καταναλωνόταν, αντί να το απορρίψεις, το πετάς μέσα σου. Αρχίζουμε σιγά-σιγά οι καινούριες γενιές να επανεκπαιδευόμαστε σε σχέση με το φαγητό, αλλά νομίζω ότι πρέπει να θέσουμε ξανά τις βάσεις για τα πάντα στη ζωή μας», είπε στη συνέχεια.
Στη συνέχεια η Μαίρη Συνατσάκη θέλησε να δώσει τη δική της οπτική πάνω στο θέμα: «Ισχύει. Εμένα το φαγητό με απασχόλησε πάρα πολύ. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει πάρα πολλά χρόνια διατροφικών διαταραχών στην πλάτη», αποκάλυψε.
«Έχω βάλει στόχο, στη διαπαιδαγώγηση της μικρής, να μην της μεταδώσουμε, όσο το δυνατόν γίνεται, τοξικές συνήθειες σε σχέση με το φαγητό. Να μην της το φορτίσουμε συναισθηματικά. Να μην το κάνουμε ένα κομμάτι, το οποίο θα την ταλαιπωρήσει στη ζωή της. Θα προσπαθήσουμε», είπε αναφορικά με την κόρη της.
SELECTIONS
-
Billie Holiday: «Ποτέ δεν έβλαψα κανέναν εκτός από τον εαυτό μου» -
Γαλλικός κότσος: Το εμβληματικό χτένισμα που αναβιώνει το old-Hollywood-glamour είναι πιο επίκαιρο από ποτέ -
Οι it bags της σεζόν που προτιμώ για τις urban καλοκαιρινές εμφανίσεις -
Περπάτημα και Μυαλό: Αρκεί η καθημερινή βόλτα για την υγεία του εγκεφάλου σου;













