Skip to main content

ΣΙΝΕΜΑ

Ιστορική συμφωνία σεναριογράφων-στούντιο, πάει για λήξη η απεργία

Οι συνεχόμενες διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών έφεραν αποτέλεσμα.Μετά από 146 ημέρες, η απεργία των σεναριογράφων οδεύει προς το τέλος της, αφού όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, οι συνεχόμενες διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών έφεραν αποτέλεσμα και υπήρξε συμφωνία με τα μεγάλα στούντιο σε όλα τα θέματα.

«Έχουμε καταλήξει σε μια προσωρινή συμφωνία για ένα νέο τριετές συμβόλαιο, που σημαίνει μια συμφωνία επί της αρχής σε όλα τα σημεία, με την επιφύλαξη της σύνταξης της τελικής γλώσσας της σύμβασης. Μπορούμε να πούμε, με μεγάλη υπερηφάνεια, ότι αυτή η συμφωνία είναι εξαιρετική — με σημαντικά κέρδη και προστασίες για τους σεναριογράφους σε κάθε τομέα εργασίας των μελών» αναφέρει η κοινή ανακοίνωση της WGA με τα στούντιο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η απεργία σταματάει άμεσα, αφού όταν ετοιμαστεί το κείμενο της συμφωνίας, θα πρέπει να τα μέλη του σωματείου να δώσουν έγκριση. Οι πρώτες εκπομπές  που θα ξεκινήσουν με τη λήξη της απεργίας θα είναι τα late show που διακόπηκαν στις αρχές Μαΐου, στο ξεκίνημα της απεργίας που κατέληξε να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε διάρκεια στην ιστορία του Hollywood μετά από αυτή του 1988 που είχε διαρκέσει 156 ημέρες.

Στο μήνυμά της προς τα μέλη, η διαπραγματευτική επιτροπή του σωματείου ζήτησε υπομονή για την αποκάλυψη των όρων της συμφωνίας. «Αυτό που απομένει τώρα είναι το προσωπικό μας να διασφαλίσει ότι όλα όσα έχουμε συμφωνήσει κωδικοποιούνται στο κείμενο της τελικής σύμβασης. Και παρόλο που ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις λεπτομέρειες του τι έχει επιτευχθεί μαζί σας, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό μέχρι να σημειωθεί και το τελευταίο γράμμα», ανέφερε το email.

Στο κρίσιμο τελευταίο πενθήμερο των διαπραγματεύσεων, τα αγκάθια που εμπόδιζαν τη συμφωνία, ήταν η χρήση AI και η προστασία των σεναριογράφων από τέτοιες μεθόδους, ο συγκεκριμένος αριθμός εργαζομένων στα λεγόμενα writer's room των πρότζεκτ, αλλά και οι πληρωμές από το streaming.

Αν όλα πάνε καλά και η συμφωνία ολοκληρωθεί, τότε όλα τα βλέμματα θα πέσουν στην απεργία των ηθοποιών που συνεχίζεται από τα μέσα Ιουλίου. Η διπλή απεργία οδήγησε σε παράλυση των παραγωγών όλο αυτό το διάστημα.Ακολουθήστε το Roxx για να μαθαίνετε πρώτοι  για μουσική, σειρές και ταινίες. 

Πηγή

Πηγή

Πηγή:

http://www.avopolis.gr/movieworld/news/80891-istoriki-symfonia-senariografon-stoyntio-paei-gia-liksi-i-apergia

Διαβάστε επίσης

ΣΙΝΕΜΑ

Ποιο ρεκόρ έσπασε το Dune Part 2 πριν καν κυκλοφορήσει επίσημα στις αίθουσες;

Η νέα ταινία του Denis Villeneuve φαίνεται πως θεωρείται ήδη κλασική στο είδος της και είναι έτοιμη να σπάσει ταμεία

ΣΙΝΕΜΑ

Animal: Ο Χρυσός Αλέξανδρος του ΦΚΘ είναι η διεισδυτική ματιά στο ελληνικό καλοκαίρι που χρειαζόμασταν, πάσχει όμως ουσιαστικού σεναρίου

Εντυπώσεις από την ταινία της Σοφίας Εξάρχου, που τιμήθηκε με Χρυσό Αλέξανδρο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και με βραβείο ερμηνείας για τη Δήμητρα Βλαγκοπούλου στο Λοκάρνο.

ΣΙΝΕΜΑ

Το Avatar: The Last Airbender αποκτά το τελικό του trailer και δεν βλέπουμε την ώρα

Η νέα υπερπαραγωγή του Netflix ήρθε στις οθόνες μας±

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 2 Μαρτίου

Βελτιώστε τις σχέσεις σας με άτομα του περιβάλλοντός σας που χρειάζεστε δίπλα σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο πιο σίγουρος τρόπος για να ερωτευτείς ξανά τον σύντροφό σου

Γιατί η ενσυναίσθηση είναι το κλειδί για να ανανεώσετε τη συντροφική σας σχέση

ΥΓΕΙΑ

Πώς η καλύτερη στοματική υγιεινή μειώνει τα βακτήρια που σχετίζονται με σοβαρές ασθένειες, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και η νόσος του Αλτσχάιμερ

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης πώς το στοματικό διάλυμα οδήγησε σε καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα