Skip to main content

ΣΙΝΕΜΑ

Το 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποδέχεται τη Monica Bellucci

Η Ιταλίδα ηθοποιός θα βραβευτεί από το φεστιβάλ με τιμητικό Χρυσό Αλέξανδρο, ενώ θα παρευρεθεί και σε δύο προβολές.



 

Τη Monica Bellucci πρόκειται να υποδεχθεί το 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook και κατόπιν της παρουσίασης του προγράμματός του, το φεστιβάλ ανακοίνωσε την παρουσία της Ιταλίδας ηθοποιού στη φετινή διοργάνωση, κάνοντας λόγο για τη βράβευσή της με τιμητικό Χρυσό Αλέξανδρο, αλλά και την παρουσία της σε δύο προβολές.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση του φεστιβάλ:

«Τολμηροί και πολυδιάστατοι ρόλοι σε μια σπουδαία κινηματογραφική καριέρα τόσο στο Χόλιγουντ όσο και στο ευρωπαϊκό σινεμά, σημείο αναφοράς στον κόσμο της μόδας, διαχρονικό σύμβολο ομορφιάς και γοητείας.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποδέχεται την εκθαμβωτική Μόνικα Μπελούτσι, μία από τις πιο λαμπερές και επιδραστικές παρουσίες στον χώρο του σινεμά παγκοσμίως, η οποία θα παραλάβει τιμητικό Χρυσό Αλέξανδρο και θα παρευρεθεί σε δύο προβολές της 64ης διοργάνωσης.

Η αξέχαστη Μαλένα (2000) του Τζουζέπε Τορνατόρε, μια συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης και συγχρόνως τοιχογραφία μιας οδυνηρής ιστορικής περιόδου, όπου η Μόνικα Μπελούτσι ερμηνεύει υποδειγματικά έναν πολυσύνθετο γυναικείο χαρακτήρα, θα προβληθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στο Ολύμπιον. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Μόνικα Μπελούτσι θα βραβευτεί με τιμητικό Χρυσό Αλέξανδρο για το σύνολο της προσφοράς της στο σινεμά.

Το 2019, η Μόνικα Μπελούτσι πραγματοποίησε το θεατρικό της ντεμπούτο στην παράσταση Maria Callas: Letters and Memoirs, όπου ερμηνεύει σε μονόλογο αποσπάσματα από επιστολές της Μαρίας Κάλλας. Η προβολή του υβριδικού φιλμ Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις των Τομ Βολφ και Γιάννη Δημολίτσα, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στο Ολύμπιον, μας ταξιδεύει στους αθέατους διαδρόμους της δημιουργικής συνάντησης του σινεμά, του θεάτρου και της όπερας, αλλά και της συνομιλίας ανάμεσα σε δύο εμβληματικές προσωπικότητες της τέχνης.

Η προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για το Έτος Μαρία Κάλλας, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας σοπράνο».

https://web.facebook.com/filmfestival.gr/posts/pfbid02YJrpvJzNAHHTiBB9ygnK87JrAg8R9mZyoebXMsF6NqeoqmivVSUhWrRCAwgmrhr6l

Διαβάστε επίσης

ΣΙΝΕΜΑ

Την αγγλόφωνη τηλεοπτική μεταφορά του Oldboy ετοιμάζει ο Park Chan-wook

Το εξαιρετικό revenge thriller του Κορεάτη σκηνοθέτη έρχεται για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη 

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του