Skip to main content

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Belle And Sebastian κυκλοφορούν το video του κομματιού τους “If They’re Shooting At You” ως ένδειξη υποστήριξης στον Ουκρανικό λαό

«Πρόκειται για ένα κομμάτι σχετικά με το να είσαι χαμένος, τραυματισμένος και υπό την απειλή βίας» ανέφερε ο Stuart Murdoch σχετικά με την κυκλοφορία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στον Ερυθρό Σταυρό.



Ένα συγκινητικό video του κομματιού τους “If They’re Shooting At You” κυκλοφόρησαν οι Belle And Sebastian, ως ένδειξη υποστήριξης στον Ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται τις τελευταίες εβδομάδες από τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Το γκρουπ από τη Σκωτία ανέθεσε σε διάφορους φωτογράφους που καλύπτουν τον πόλεμο να φτιάξουν ένα οπτικό κολάζ με ισχυρό αντιπολεμικό μήνυμα για το τελευταίο τους single από το 10ο δίσκο της καριέρας τους, A Bit Of Previous.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του κομματιού, τόσο στο streaming, όσο και σε ψηφιακές πωλήσεις και δικαιώματα δημοσίευσης, θα διατεθούν από τους Belle And Sebastian στον Ερυθρό Σταυρό.

Επιπλέον, όλες οι δωρεές στο Bandcamp μέχρι την Παρασκευή 18 Μαρτίου θα διατεθούν μαζί με αυτές της βρετανικής κυβέρνησης στο Disasters Emergency Committee.

«Όταν η κατάσταση στην Ουκρανία ξεκίνησε να κλιμακώνεται, ήταν προφανές ότι οι ζωές των ανθρώπων εκεί, και λογικά και οι δικές μας, δεν θα ήταν ποτέ ξανά οι ίδιες», δήλωσε ο frontman του συγκροτήματος, Stuart Murdoch.

«Το συγκρότημά μας ξεκίνησε να σκέφτεται κομμάτια από τον νέο δίσκο, πράγμα που φάνταζε χαζό για να είμαι ειλικρινής. Είχαμε αυτό το κομμάτι με τίτλο “If They’re Shooting At You”, που πρόκειται για ένα τραγούδι σχετικά με το να είσαι χαμένος, τραυματισμένος και υπό την απειλή βίας. Το key line είναι το εξής: «Αν σε πυροβολούν, φίλε μου, πρέπει να κάνεις κάτι σωστά». 

https://youtu.be/CcwqBdXVLvg

Ο Murdoch συνέχισε: «Είμαστε αλληλέγγυοι με τον λαό της Ουκρανίας και ευχόμαστε ότι ο πόνος και όσα βιώνουν θα σταματήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα».

«Ήρθαμε σε επαφή με διάφορους φωτογράφους και δημιουργούς στην Ουκρανία και με γενναιοδωρία μας είπαν ότι θα έβαζαν τις φωτογραφίες τους στη μουσική μας. Με αυτή τη δημιουργία προσδοκούμε να δείξουμε αισιοδοξία, αλλά και να ενημερώσουμε τον κόσμο για τις συνθήκες που βιώνουν οι άνθρωποι εκεί».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα στηρίξουμε την Ουκρανία – πολιτικά, πολιτιστικά, πνευματικά – πρέπει να γίνουν όλα στο τέλος. Μαζί πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να νικήσει αυτήν την τυραννία».

Πηγή

Πηγή:

http://www.avopolis.gr/music-news/international-news/75563-oi-belle-and-sebastian-kykloforoyn-to-video-tou-kommatioy-tous-if-they-re-shooting-at-you-os-endeiksi-ypostiriksis-ston-oukraniko-lao

Διαβάστε επίσης

ΜΟΥΣΙΚΗ

David Sanborn: Έφυγε από τη ζωή ο σαξοφωνίστας των David Bowie, Stevie Wonder και James Brown

Ο Sanborn ηχογράφησε με δεκάδες δημοφιλείς καλλιτέχνες και υπήρξε πρωτοπόρος του μοντέρνου ήχου για το σαξόφωνο

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Theodore παρουσιάζει το νέο single και music video του με τίτλο “The Big Rip”

Σε σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου και με τις Μαρία Αλιφέρη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ακούστε το νέο δίσκο της Μαρίνας Σάττι με τίτλο P.O.P.

Ο δίσκος περιλαμβάνει εκτός από το “ZARI” με το οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision και το “EIMAI KALA”, σε στίχους της life coach Κατερίνα Σαλακά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν