Skip to main content

ΜΟΥΣΙΚΗ

Mundial 2022: Ποιοι διάσημοι καλλιτέχνες έχουν αρνηθεί μέχρι στιγμής την εμφάνισή τους στην τελετή έναρξης;

Shakira, The Cure, Dua Lipa και Rod Stewart λένε «όχι» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, καταδικάζοντας τις συνθήκες της διοργάνωσης.



Ο ένας μετά τον άλλον καλλιτέχνες και τραγουδιστές ανακοινώνουν ότι δεν σκοπεύουν να εμφανιστούν σε εκδηλώσεις στα πλαίσια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2022, το οποίο διεξάγεται φέτος στο Κατάρ. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το πολιτικό καθεστώς ανελευθερίας και καταπάτησης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, όπως και οι συνθήκες της ίδιας της διοργάνωσης, με τον διεθνή Τύπο να κάνει λόγο για αρκετές χιλιάδες νεκρούς εργάτες από τότε που ξεκίνησαν τα φαραωνικά έργα για τη φιλοξενία των αγώνων.

Η Dua Lipa έσπευσε να ανακοινώσει την απροθυμία συμμετοχής της μέσα από δημόσια δήλωσή της μέσω Instagram, λέγοντας ότι ποτέ δεν είχε πρόθεση να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης της Κυριακής στο στάδιο Al Bayt Stadium, παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω ενός Instagram story, η τραγουδίστρια απέκλεισε την πιθανότητα να τραγουδήσει ενώ έσπευσε να επικρίνει τη χώρα για την πολιτική της απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, αλλά και το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Κατάρ.

«Δεν θα εμφανιστώ και ποτέ δεν είχα καμία ανάμειξη σε διαπραγματεύσεις για να εμφανιστώ εκεί. Θα πανηγυρίζω για την Αγγλία από μακριά και ανυπομονώ να επισκεφθώ το Κατάρ όταν θα ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, για τα οποία δεσμεύτηκε όταν κέρδισε την υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει το Mundial» έγραψε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας στους Sunday Times, ο βετεράνος μουσικός Rod Stewart ανέφερε ότι του προσφέρθηκαν χρήματα από τη διοργάνωση για να παραστεί και ο ίδιος αρνήθηκε.

«Όντως μου πρόσφεραν πολλά χρήματα, πάνω από 1 εκατ. δολάρια για να εμφανιστώ πριν από 15 μήνες. Απέρριψα την πρόταση. Δεν είναι εντάξει να πάω. Και επίσης θα πρέπει να αφαιρεθεί το οπλοστάσιο των Ιρανών» ανέφερε ο μουσικός.

Ανάλογη αντίδραση είχε και η Κολομβιανή τραγουδίστρια, Shakira. Οι διοργανωτές την προόριζαν να είναι μία από τις σταρ που θα εμφανιστούν στην τελετή έναρξης για το Παγκόσμιο Κύπελλο πριν από τον αγώνα ανάμεσα στο Κατάρ και το Εκουαδόρ. Η ίδια άλλαξε ωστόσο γνώμη την περασμένη εβδομάδα και δεν πρόκειται τελικά να συμμετάσχει, χωρίς να έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε σχετικές δηλώσεις.

Με ανάρτησή στο Twitter, ο frontman των Cure, Robert Smith, ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα εμφανιστούν ούτε αυτοί στο Κατάρ. «Λυπάμαι που θα απογοητεύσω μερικούς, αλλά δεν θα εμφανιστούμε στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου». Η μπάντα αυτή την εποχή βρίσκεται σε ευρωπαϊκή περιοδεία.

Ο μόνος καλλιτέχνης που αναμένεται μέχρι στιγμής να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης είναι ο ο Νοτιοκορεάτης τραγουδιστής Jungkook του δημοφιλούς συγκροτήματος των BTS.

Από την πλευρά της, η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει διαμηνύσει ότι το Mundial του 2022 θα είναι μία διοργάνωση συμπερίληψης και ασφάλειας, και ότι «όλοι είναι καλοδεχούμενοι, ανεξαρτήτως φυλής, προέλευσης, γένους, προσδιορισμού ή εθνικότητας». Δεν τους πίστεψε κανείς.

Πηγή

Πηγή:

http://www.avopolis.gr/music-news/international-news/78070-mundial-2022-poioi-diasimoi-kallitexnes-exoun-arnithei-mexri-stigmis-tin-emfanisi-tous-stin-teleti-enarksis

Διαβάστε επίσης

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: Οι σπουδές, η τηλεόραση, ο γάμος με τον Μαροσούλη

Το βιογραφικό της υποψήφιας ευρωβουλευτή

ASK THE EDITOR

Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσω τη χρήση κρέμας ματιών και για ποιους λόγους;

Αν κι εσύ αναρωτιέσαι αν θα έπρεπε να χρησιμοποιείς κρέμα ματιών στην καθημερινότητά σου, ιδού οι απαντήσεις που χρειάζεσαι.