Skip to main content

ΜΟΥΣΙΚΗ

Eric Clapton, Peter Gabriel, Nick Mason και πολλοί ακόμη ζητούν να ανακληθεί η απαγόρευση συναυλιών του Roger Waters στη Φρανκφούρτη

Ποιες προσωπικότητες συνυπογράφουν το αίτημα άρσης της απαγόρευσης



Σε ακύρωση της προγραμματισμένης συναυλίας του στην πόλη ανάγκασε το δημοτικό συμβούλιο της Φρανκφούρτης τον Roger Waters, γεγονός που – όπως ήταν αναμενόμενο – γέννησε τις σχετικές αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο.

Ο Waters επρόκειτο να εμφανιστεί για συναυλία στις 28 Μαΐου στην αίθουσα συναυλιών Festhalle, στο πλαίσιο της περιοδείας του με τίτλο This Is Not a Drill. Τη διεξαγωγή ωστόσο της συναυλίας μπλόκαρε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, το οποίο επικαλέστηκε «την επίμονη αντι-ισραηλινή συμπεριφορά» του πάλαι ποτέ μέλους των Pink Floyd.

Το αίτημα άρσης της απαγόρευσης ξεκίνησε από την Αμερικανίδα κωμικό και πολιτικό σχολιαστή, Katie Halper, και έχει προσελκύσει μέχρι στιγμής την υποστήριξη μουσικών προσωπικοτήτων όπως ο Brian Eno, ο Peter Gabriel, ο Eric Clapton, ο drummer των Pink Floyd, Nick Mason, ο Tom Morello των Rage Against The Machine και ο ιδρυτής της Soft Machine, Robert Wyatt.

Άλλες σημαντικές προσωπικότητες εκτός του καλλιτεχνικού χώρου που συνυπογράφουν το αίτημα είναι οι ακαδημαϊκοί Noam Chomsky και Cornel West, οι ηθοποιοί Susan Sarandon και Julie Christie, ο σκηνοθέτης Ken Loach και ο κωμικός Alexei Sayle.

Το σχετικό αίτημα μετρά αυτή τη στιγμή περισσότερες από 10.000 υπογραφές και  βρίσκεται στη διεύθυνση change.org. Ένα δεύτερο ψήφισμα, που αντιτίθεται στο πρώτο, έχει επίσης ξεκινήσει στην ίδια πλατφόρμα.

Πηγή

Πηγή:

http://www.avopolis.gr/music-news/international-news/79374-eric-clapton-peter-gabriel-nick-mason-kai-polloi-akomi-zitoyn-na-anaklithei-i-apagorefsi-synavlion-tou-roger-waters-sti-frankfoyrti

Διαβάστε επίσης

ΜΟΥΣΙΚΗ

David Sanborn: Έφυγε από τη ζωή ο σαξοφωνίστας των David Bowie, Stevie Wonder και James Brown

Ο Sanborn ηχογράφησε με δεκάδες δημοφιλείς καλλιτέχνες και υπήρξε πρωτοπόρος του μοντέρνου ήχου για το σαξόφωνο

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Theodore παρουσιάζει το νέο single και music video του με τίτλο “The Big Rip”

Σε σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου και με τις Μαρία Αλιφέρη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ακούστε το νέο δίσκο της Μαρίνας Σάττι με τίτλο P.O.P.

Ο δίσκος περιλαμβάνει εκτός από το “ZARI” με το οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision και το “EIMAI KALA”, σε στίχους της life coach Κατερίνα Σαλακά

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Πώς πρέπει να εφαρμόζεις το dry shampoo

Ακολούθησε τα tips μιας ειδικού

BEAUTY NEWS

Φεστιβάλ Καννών 2024: Τα ωραιότερα beauty looks που είδαμε στο κόκκινο χαλί και θέλουμε να αντιγράψουμε

Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν ως προς το μακιγιάζ και τις κομμώσεις, στη λαμπερή Croisette