Skip to main content

SUMMER IN THE CITY

6 νέα αστυνομικά βιβλία για καλοκαιρινά βράδια γεμάτα αγωνία

...ή και μεσημέρια! Η αγωνία, πάντως, είναι σίγουρη.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Θέλεις να πιάσεις στα χέρια σου ένα βιβλίο το οποίο να μη σε αφήνει να ξεκολλήσεις; Έχεις όρεξη για... λύση μυστηρίων και αύξηση παλμών; Αν απάντησες ναι, ξέρεις πως ο δρόμος που πρέπει να περπατήσεις είναι ένας και λέγεται αστυνομική λογοτεχνία. Υπάρχουν πάρα πολλές κλασικές επιλογές, μα όχι μόνο. Στα ράφια των βιβλιοπωλείων κυκλοφορούν και καινούργια διαμαντάκια! 

Εμείς, συγκεντρώσαμε μερικά από τα καλύτερα φρέσκα αστυνομικά μυθιστορήματα, ώστε να μπορέσεις να διευκολυνθείς και να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει. Είναι ιδανικά για βράδια γεμάτα αγωνία... ή και μεσημέρια, δηλαδή. Εσύ θα επιλέξεις την ώρα. Η αγωνία, πάντως, είναι σίγουρη!

Η Δίψα

Ο Χάλι Χόλε, δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. Οι λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας τον γνωρίζουν καλά ως τον όχι και τόσο δημοφιλή - στους κύκλους της αστυνομίας- αστυνομικό, ο οποίος έχει λύσει υποθέσης σε 10 βιβλία του Τζο Νέσμπο. Η ώρα για το 11ο ήρθε! Η Δίψα είναι πραγματικά ανατριχιαστική... Ένας σίριαλ κίλερ, βρίσκει τα επόμενα θύματά του μέσα από το Tinder. Ο τρόπος του και η μέθοδος του δολοφόνου θα οδηγήσουν τον Χάρι στο κυνήγι μιας νέμεσής του από το παρελθόν. 

Ο Jo Νesbo βλέπει τα βιβλία του να ξεπερνούν τα 33 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως σε πωλήσεις και να εκδίδονται σε περισσότερες από 40 χώρες. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

Το νεφέλωμα της Χείμαιρας

Ο Αχιλλέας Αλιφέρης, προσπαθεί να ξεδιαλύνει το θάνατο μιας νεαρής αρχαιλόγου στη Σαμοθράκη. Ένα θάνατο, που λειτουργεί σαν θραυλλίδα για να εκφράσουν οι ήρωες του βιβλίου τους πνευματικούς τους προβληματισμούς. Δεν υπάρχουν σκληρές εικόνες εδώ, μόνο μυστήριο...

Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της Αναστασάς Ρίζου. Είναι μια σύνθετη ιστορία όπου το στοιχείο της πλοκλής του αστυνομικού μυθιστορήματος συνδυάζερται με την εμφάθυνση στους χαρακτήρες. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πάπυρος.

 

Η Γκουέντι και το κουτί

O Stephen King μόλις επέστρεψε και υπογράφει, μαζί με τον Richard Chizmar, μια ολοκαίνουργια νουβέλα, βγαλμένη από την καρδιά του τρομακτικού, γοητευτικού σύμπαντός του!

Είναι καλοκαίρι του 1974 και η δωδεκάχρονη Γκουέντι Πίτερσον δέχεται το μαγικό κουτί που της προσφέρει ένας μυστηριώδης άντρας. Οχτώ πολύχρωμα κουμπιά στολίζουν το κουτί από μαόνι που, όπως ισχυρίζεται ο άγνωστος, θα τη βοηθήσει στη ζωή της. Ταυτόχρονα όμως την προειδοποιεί: «Να προσέχεις το κουτί. Δίνει δώρα, όμως τα δώρα του είναι μικρή ανταμοιβή σε σχέση με την ευθύνη...» Και πράγματι, υπέροχα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν στην Γκουέντι. Μέχρι τη στιγμή που αποφασίζει να πατήσει ένα από τα κουμπιά… Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.
 

Έγκλημα στα Φιορδ

egklimaa.jpg


Ο αστυνομικός επιθεωρητής Βίλιαμ Βίστιν, θα σε ταξιδέψει στην φθινοπωρινή Νορβηγία. Μέσα από σελίδες που πλημμυρίζουνε εικόνες, θα σε προσκαλέσει να τον ακολουθήσεις στη λύση ενός μυστηρίου το οποίο δεν έχει μόνο θάνατο αλλά και ψόφια πουλιά...

Το βιβλίο διαβάζεται γρήγορα και αποκτά άλλη σημασία, όταν μαθαίνεις ότι ο συγγραφέας του, Lier Jorn Horst, εργάστηκε ως αστυνομικός από το 1995 και γνωρίζει πολύ καλά αυτά για τα οποία μιλάει στα βιβλία του. Κυκλοφορεία από τις εκδόσεις Διόπτρα.

 

Eντιμότατα Λαμόγια

Ο ειδικός εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παύλος Ηλιάδης εξαφανίζεται μετά από ένα δείπνο μεταξύ εντιμότατων κυρίων: πολιτικών, δημοσιογράφων, πληρωμένων μπράβων και ρώσων επενδυτών. Έπεσε θύμα απαγωγής; Δολοφονήθηκε; Ή μήπως η αλήθεια είναι πολύ χειρότερη; Ο δικηγόρος Μίλτος Μαρνέρης προσπαθεί ν’ ανακαλύψει τα ίχνη του φίλου του μπαίνοντας σ’ έναν δρόμο χωρίς επιστροφή... Ένα βιβλίο που παρουσιάζει μια μοναδική αστυνομική ιστορία... ή μήπως ένα πολιτικό θρίλερ; Ή τελικά αποτελεί ένα νουάρ με ξέφρενη δράση στους διαδρόμους της εξουσίας;  Kυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ο Θάνος ∆ραγούµης είναι λογοτεχνικό ψευδώνυµο του συγγραφέα Θοδωρή Παπαθεοδώρου. Με αυτό το ψευδώνυµο έχει εκδώσει τα αστυνοµικά µυθιστορήµατα Σφαγείο Σαλονίκης (2011) και Μαύρη αυγή (2013).

 

Προσευχήσου, Άλεξ Κρος

Ο Άλεξ Κρος, ο διάσημος ντεντέκτιβ του James Paterson, έχει χάσει τα πάντα. Ό,τι αγάπησε ποτέ του το άρπαξαν. Τώρα, ένας ψυχωτικός και πανέξυπνος άντρας, τον αναγκάζει να παίξει το πιο θανάσιμο παιχνίδι της καριέρας του... Ένα βιβλίό που κόβει την ανάσα! Τι θα θυσιάσει ο Κρος για να σώσει εκείνςου που αγαπά; Θα δεις...

Ο James Paterson είναι ίσως ο πιο ευπώλητος συγγραφέας στον κόσμο. Τα βιβλία του έχουν πουλήσει περισσότερα από 275 εκατομμύρια απγκοσμίως! Κατέχει σήμερα το ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες φορές που βρέθηκε μυθιστόρημά του στη λίστα ευπώλητων βιβλίων της εφημερίδας New York Times.  Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Διαβάστε επίσης

SUMMER IN THE CITY

Αναβάθμισε τα καλοκαιρινά σου τοπ με μια κίνηση

Χρειάζεσαι μόλις ένα αξεσουάρ για να απογειώσεις τις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις.

SUMMER IN THE CITY

3 καλοκαιρινές τροφές που θα σου ανεβάσουν τη λίμπιντο

Από το πιάτο στο... κρεβάτι.

SUMMER IN THE CITY

Το απόλυτο αξεσουάρ του καλοκαιριού

Για stylish αλλά και δροσερές εμφανίσεις.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ