Skip to main content

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Η τέχνη της ζωής ή πώς να φροντίσεις τον εαυτό σου σύμφωνα με το ζώδιό σου

Γιατί αυτός ο χρόνος έχει φέρει τις αντοχές σου σε limit down



 

Με τα σαββατοκύριακα να χτυπάει η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 κι έξω να έχει χαρά Θεού και η μέρα να έχει μεγαλώσει και να σου φωνάζει για βόλτες και περιπάτους – δεν είναι παράλογο να νιώθεις τα νευράκια σου λίγο στην τσίτα. Κάτι η τηλεργασία, κάτι το ίντερνετ που σέρνεται, σέρνεσαι κι εσύ και ψάχνεις τρόπους να ανεβάσεις την ψυχολογία και τη διάθεσή σου.

Ζητήσαμε τη βοήθεια της αστρολογίας και σου παρουσιάζουμε τις πιο αποτελεσματικές συνήθειες ή πράξεις αυτοφροντίδας που σύμφωνα με το ζώδιό σου θα σε βοηθήσουν να πάρω τα πάνω σου!

ΚΡΙΟΣ

Δοκίμασε  ένα νέο sex toy

Το πρώτο ζώδιο της φωτιάς και του ζωδιακού κύκλου, ο Κριός είναι ειλικρινής, περιπετειώδης και ξέρει τι θέλει. Είσαι παθιασμένη με τα πράγματα που αγαπάς, οπότε να θυμάσαι ότι ένα από αυτά είναι ο εαυτός σου και πρέπει να σου το δείχνεις τακτικά. Όταν θέλεις να κάνεις κάτι σωστά, πιστεύεις ότι είναι καλύτερα να το κάνεις μόνη σου. Έτσι μη φοβηθείς να πειραματιστείς με ένα νέο σεξ παιχνίδι και θα δεις ότι θα ανακαλύψεις  νέες συγκινήσεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Ομόρφυνε το περιβάλλον σου με DIY τρικ

Σου αρέσει η άνεση και η ασφάλεια, και με τη σειρά σου, αυτό σου αρέσει να προσφέρεις και στους άλλους. Το περιβάλλον σου είναι σημαντικό για σένα, επομένως δεδομένου ότι πλέον ξοδεύεις περισσότερο χρόνο στο σπίτι, ήρθε η ώρα να αξιοποιήσεις τη χαρισματική πρακτικότητα σου και να αναβαθμίσετε τη φωλιά σου. Πληκτρολόγησε Google #IkeaHacks και φόρεσε τη ζώνη εργαλείων σου, πρόκειται να μεγαλουργήσεις. Χρησιμοποιώντας τον χρόνο αυτοφροντίδας για να φτιάξεις κάτι που θα σου φέρνει περισσότερη χαρά μακροπρόθεσμα, η προσπάθειά σου θα σου προσφέρει απόλαυση και ηθική ανταμοιβή. Δεν χρειάζεται να ξαναχτίσεις όλο το σπίτι – ξεκίνα με κάτι μικρό. Ακόμα και το να αλλξεις χερούλια στα ντουλάπια σου μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μπες σε ένα διαδικτυακό book club

Συνδύασε την περίεργη φύση με την κοινωνική σου πλευρά μπαίνοντας σε μια λέσχη βιβλίου. Και για να μην ψάχνεις μπορείς να φτιάξεις τη δική σου λέσχη – καθώς σου αρέσει να ηγείσαι. Διάλεξε βιβλία που να σας φτιάχνουν τη διάθεση – δεν θα δώσεις  εξετάσεις. Σκοπός είναι να περάσεις  καλά και να χαλαρώσεις  και κυρίως να ξεφύγεις από το κλίμα της επικαιρότητας. Αν πάλι τα βιβλία δεν είναι το στοιχείο σου, μπορείς να κάνεις μια λέσχη για να συζητάτε για τις σειρές του Netflix που είδατε – έτσι θα μπορείτε να αναφερθείτε και σε πιο πικάντικα και διασκεδαστικά σχόλια.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ενίσχυσε  τον πυρήνα σου  με πιλάτες

Ευγενική, που νοιάζεται για τους άλλους και ξεχωρίζεις για τη φροντίδα και την ενσυναίσθηση, είσαι ένας βράχος για όλους τους άλλους, αλλά πρέπει να φροντίζεις λίγο περισσότερο και τον εαυτό σου. Δώσε στον εαυτό σου περισσότερη τόνωση και δύναμη ενισχύοντας τον πυρήνα σου με πιλάτες. Κάνε εκκαθάριση στο χώρο σου, απενεργοποίησε το τηλέφωνό σου  (και το δράμα όλων των άλλων) και απλώς εστίασε σε σένα, το σώμα σου και την αναπνοή σου για λίγο. Θα νιώσεις άμεσα πιο ανάλαφρη και πιο αναζωογονημένη.

ΛΕΩΝ

Σχεδίασε μια περιπέτεια

Όπως το σύμβολο σου το λιοντάρι, ο Λέων δεν είναι φτιαγμένος για αιχμαλωσία, γι’ αυτό το lockdown είναι ιδιαίτερα δύσκολο για σένα. Κοίταξε έξω από το παράθυρο ... Πού θέλεις να είσαι; Εξέτασε αυτήν τη σκέψη και αφιέρωσέ της χρόνο. Χρησιμοποίησε τον χρόνο αυτοφροντίδας για να χαρτογραφήσεις νέες περιπέτειες, προορισμούς Google και δημιούργησε το δρομολόγιο των ονείρων σου, έτσι ώστε όταν θα είσαι ξανά ασφαλής να ταξιδέψεις να είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Green peace

Με το σχολαστικό σου μάτι που σου αρέσει να επικεντρώνεσαι στη λεπτομέρεια, θέλεις όλα να βρίσκονται στη σωστή θέση. Διοχέτευσε αυτήν την ενέργεια σε κάτι αναζωογονητικό και υγιεινό που θα αφήσει το στίγμα σου στο χώρο και θα σε βοηθήσει ταυτόχρονα να χαλαρώσεις και να αισθανθείς γειωμένη. Η τακτοποίηση λουλουδιών είναι μια υπέροχη απασχόληση και σε φέρνει σε εξισορρόπηση με την πλευρά σου που αγαπάει τη φύση. Αν πάλι φοβάσαι να λερώσεις το σπίτι και τα χέρια σου με χώματα πήγαινε σε ένα ανθοπωλείο και φτιάξε μερικά ωραία μπουκέτα ή ξεχωριστές συνθέσεις για το σπίτι σου. Η άνοιξη ετοιμάζεται να σου χαμογελάσει – χαμογέλασέ της κι εσύ!

ΖΥΓΟΣ

Άσε ελεύθερο τον master chef που κρύβεις

Οι Ζυγοί είναι προσεκτικοί, χαλαροί και διακριτικοί. Είσαι ρομαντική στην καρδιά και σου αρέσει απλές καθημερινές περιστάσεις να τις μεταμορφώνεις σε αξέχαστες εμπειρίες. Μία από τις αδυναμίες σου είναι η γευσιγνωσία που αν την συνδυάσεις με την καλοπέραση και την απόλαυση σε φέρνει στην κουζίνα να ξεδιπλώνεις το μαγειρικό σου ταπεραμέντο. Για σένα όλα έχουν σημασία, από την εμφάνιση, την αρμονία των γεύσεων αλλά και την εξισορρόπηση του υγιεινού με το gourmet. Κι επειδή πάνω απ’ όλα σου αρέσει να πειραματίζεσαι και να πρωτοτυπείς – καλού κακού σημείωσε όσο τα θυμάσαι τα βήματα της συνταγής σου, σε περίπτωση που θες να το ξαναφτιάξεις!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ξύπνα την καλλιτέχνιδα μέσα σου

Παθιασμένη, δυναμική και συναισθηματική, ήρθε η ώρα να λάμψεις και να μεταφέρεις όλα αυτά τα συναισθήματα στο χαρτί, στον καμβά ή στη σκηνή. Διοχέτευσε την ενέργειά σου στη δημιουργικότητά σου και αφέσου να ανακαλύψεις την κλίση και το ταλέντο σου. Είτε αυτό αφορά το τραγούδι, ένα μουσικό όργανο, το χορό ή ακόμα και την υποκριτική. Βρες διαδικτυακά μαθήματα ή αγόρασε χρώματα και τελάρα και άσε τη Φρίντα μέσα σου να μεγαλουργήσει.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Κάνε κάτι τρελό με τους φίλους σου

Είσαι γεμάτη ζωντάνια, κέφι και αναζητάς συνεχώς τη διασκέδαση και την περιπέτεια. Ξέρεις να περνάς υπέροχα μόνη σου, αλλά σου αρέσει επίσης να είσαι κοινωνική. Για σένα η αυτοφροντίδα σημαίνει μια δραστηριότητα όπου μπορείς να γελάσεις μαζί με τους φίλους σου. Δώσε την ιδέα να γυρίσετε ένα zoom βίνεο κλιπ με καραόκε ή ένα σκετσάκι παντομίμας – θα περάσετε τέλεια στις «πρόβες» και θα έχετε και κάτι να θυμάστε από αυτή την καραντίνα! Αν μάλιστα το ανεβάσετε και στο youtube θα έχουμε κι εμείς κάτι να σας θυμόμαστε…

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Βρες τις ρίζες σου

Φιλόδοξη και υπερδραστήρια και ρεαλίστρια, δεν σου αρέσει να χάνεις τον χρόνο σου, και προτιμάς η τελετουργία αυτοφροντίδας να είναι παραγωγική και διαφωτιστική αν είναι και παρηγορητική τότε ακόμα καλύτερα. Γι’ αυτό μια βαθιά βουτιά στην καταγωγή σου είναι μια τέλεια δραστηριότητα. Συνδυάζει την ιστορία με τη νοσταλγία και σε βοηθά να ρίξεις φως στο οικογενειακό σου δέντρο. Αν θες να το φτάσεις ακόμα πιο μακριά το να χρησιμοποιήσεις την τεχνολογία του dna για να βρεις τις ρίζες σου είναι κάτι που θα πάει την αναζήτησή σου σε ανώτερο επίπεδο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Διώξε τη φασαρία του μυαλού σου

Προοδευτική και ανοιχτόμυαλη αλλά με ένα μυαλό που συνέχεια γεννά ιδέες, βρίσκει λύσεις και γενικώς δεν σταματάει να σκέφτεται, έχεις κουραστεί και υπερφορτώσει το εσωτερικό σου σύστημα. Το Sound bathing είναι μια δραστηριότητα αποφόρτισης που είτε θα λατρέψεις είτε θα μισήσεις. Αλλά αν μπορείς να συντονιστείς με τους μαγευτικούς θορύβους που δημιουργούνται από καθημερινά αντικείμενα και από τον ενοχλητικό μονόλογο στο κεφάλι σου, μπορείς να δημιουργήσεις ένα χώρο για χαλάρωση. Ακόμα καλύτερα, μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου τον ελεύθερο χώρο που χρειάζεσαι για να προβάλεις και να οραματιστείς όλες τις πρωτοποριακές σου νέες ιδέες.

ΙΧΘΥΣ

Κορίτσι των λουλουδιών

Είσαι από τη φύση σου πράσινη δύναμη και καλλιεργητής, που σημαίνει ότι απ’ όλα τα ζώδια κάνεις τον καλύτερο «γονέα φυτών». Αφιέρωσε όλη αυτή την αγάπη και φροντίδα που πρέπει να δώσεις και διοχέτευσέ την στην καλλιέργεια των μικρών σου μωρών λουλουδιών φτιάχνοντας την προσωπική σου όαση που θα σου φέρνει χαρά κάθε φορά που την κοιτάς. Μια πράξη αγάπης που κάνει καλό σε σένα προσφέροντάς σου ομορφιά και ηρεμία και που ωφελεί και το περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

Προτεινόμενα

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα