Skip to main content

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ο οδηγός σας για κάθε πλανητικό ανάδρομο που συμβαίνει το 2024

Να θυμάστε αυτές τις ημερομηνίες γιατί το χάος πραγματικά δεν τελειώνει ποτέ…



Οι ανάδρομοι έχουν τη φήμη ότι είναι ενοχλητικά και γενικά χαοτικά αστρολογικά γεγονότα με τη δύναμη να ανατρέπουν τη ζωή μας. Αλλά οι αστρολογικές αναστροφές είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ τακτικό μέρος της ρουτίνας των περισσότερων πλανητών κάθε χρόνο – και αν ξέρετε τι να περιμένετε, τότε οι ανάδρομες πορείες του 2024 δεν χρειάζεται να είναι ακατάστατες. Στην πραγματικότητα, όταν εργάζεστε με την ενέργειά τους αντί να την κόβετε, οι ανάδρομοι μπορεί να είναι χρήσιμες περίοδοι προβληματισμού, διευκρίνισης και ανάπτυξης.

Όταν ένας πλανήτης κάνει ανάδρομη πορεία στην αστρολογία, σημαίνει ότι αρχίζει να επιβραδύνεται και να κινείται προς τα πίσω μέσω του ζωδιακού κύκλου για ένα προσωρινό χρονικό διάστημα (αυτή είναι μια οπτική ψευδαίσθηση, φυσικά – οι πλανήτες στην πραγματικότητα δεν αλλάζουν την κατεύθυνση της τροχιάς τους). Ως αποτέλεσμα, στα θέματα που διέπονται συμβολικά από τους εν λόγω πλανήτες μπορεί στη συνέχεια να εμφανίσουν καθυστερήσεις, να ανακατευτούν ή να έρθουν για αναθεώρηση κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων. Για παράδειγμα, ο Ερμής είναι ο πλανήτης που κυβερνά την επικοινωνία και το χρονοδιάγραμμα, γι' αυτό οι ανάδρομοί του είναι γνωστοί για παρεξηγήσεις, χαμένες συνδέσεις και άλλες υλικοτεχνικές ατυχίες.

Ωστόσο, το 2024 ξεκινά μια κοσμικά νέα αρχή, καθώς ο ανάδρομος Ερμής ολοκληρώνεται το βράδυ της 1ης Ιανουαρίου, εισάγοντάς μας σε ένα ένδοξα ανάδρομο κομμάτι της χρονιάς που ευθυγραμμίζεται ευοίωνα με τις δονήσεις της Πρωτοχρονιάς. Καθώς όλοι οι πλανήτες προχωρούν ολοταχώς, θα νιώθουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε περισσότερο στις προθέσεις μας και για τους επόμενους μήνες. Τα μεγάλα ανάδρομα του 2024 δεν αρχίζουν να εμφανίζονται πριν από τον Απρίλιο, οπότε ένα νέο θα ξεκινήσει κατά τη διάρκεια κάθε μήνα για το υπόλοιπο του έτους. Ο μόνος πλανήτης που δεν θα είναι ανάδρομος το 2024 είναι η ρομαντική Αφροδίτη, οπότε μπορούμε να προσβλέπουμε σε αδιάκοπη πρόοδο όσον αφορά τις σχέσεις και τις αξίες μας. Τουλάχιστον κάπου κάνουμε διάλειμμα!

Ο οδηγός σας για κάθε ανάδρομο που λαμβάνει χώρα το 2024:

Ο Ερμής ανάδρομος στον Κριό

1 Απριλίου – 25 Απριλίου 2024

Μετά από ένα υπέροχο σερί χωρίς ανάδρομο, τα backspin επιστρέφουν — και ο Ερμής ηγείται της ταξιαρχίας την Πρωταπριλιά (πραγματικά ταιριάζει). Ο επικοινωνιακός πλανήτης θα βρίσκεται στο ξεροκέφαλο και πρωτοποριακό ζώδιο του Κριού κατά τη διάρκεια αυτής της ανάδρομης πορείας, επομένως είναι πιθανό να εκτοξεύσετε παρορμητικά και τυπογραφικά κείμενα και να βρεθείτε σε μια άβολη διαμάχη για κάποιες βιαστικές λέξεις. Εάν κινηθείτε πολύ γρήγορα, θα είναι εύκολο να παραβλέψετε σημαντικές λεπτομέρειες σε προσωπικά σχέδια ή έργα εργασίας. Η υπομονή είναι σίγουρα μια αρετή για την οποία πρέπει να προσπαθήσετε κατά τη διάρκεια αυτών των λίγων εβδομάδων, γι' αυτό κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να επιβραδύνετε την πορεία σας.

Ο Πλούτωνας ανάδρομος σε Υδροχόο & Αιγόκερο

2 Μαΐου – 11 Οκτωβρίου 2024

Ο διψασμένος για δύναμη πλανήτης Πλούτωνας γυρίζει σε ανάδρομη πορεία για περίπου πέντε μήνες κάθε χρόνο, αλλά αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον πανίσχυρο Πλούτωνα – καθώς σηματοδοτεί την τελική επιδρομή που θα κάνει στο ζώδιο του Αιγόκερου για σχεδόν 250 χρόνια. Η φετινή ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα ξεκινά στον Υδροχόο στις 2 Μαΐου και θα ξαναβυθιστεί στον Αιγόκερο για τελευταία φορά στη ζωή μας την 1η Σεπτεμβρίου, δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να συγχωνευτούν διακριτικά με μερικούς από τους αργούς μετασχηματισμούς που έχουν λάβει χώρα κάτω από την επιφάνεια τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Οι μεγάλες αλλαγές αποκρυσταλλώνονται και βρισκόμαστε συλλογικά στα πρόθυρα ενός νέου ψυχικού ταξιδιού, οπότε κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να καθαρίσετε και να επεξεργαστείτε τις υποσυνείδητες αποσκευές σας.

Ο Κρόνος Ανάδρομος στους Ιχθύς

29 Ιουνίου – 15 Νοεμβρίου 2024

Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης των κανόνων, των περιορισμών και της σκληρής αγάπης, επομένως οι ετήσιες ανάδρομες περίοδοι του φαίνονται πολύ σαν έλεγχος κοσμικής πραγματικότητας. Ετοιμαστείτε για ένα καλοκαίρι που θα ενισχύσει το παιχνίδι σας! Όταν ο Κρόνος αντιστρέφει την πορεία του κάθε χρόνο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι ευθύνες που αποφεύγατε ή τα μαθήματα ζωής που έχετε πάρει είναι αδύνατο να αγνοήσετε, αναγκάζοντάς σας να αντιμετωπίσετε τα πράγματα κατάματα. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά μπορεί επίσης να φέρει πολλή προσωπική ανάπτυξη. Εάν γεννηθήκατε με τον Κρόνο στους Ιχθύς, αυτό το ανάδρομο είναι ένα πολύ σημαντικό check-in, καθώς τα κύρια θέματα και οι προκλήσεις της τρέχουσας επιστροφής σας στον Κρόνο γίνονται πεντακάθαρα.

Ο Ποσειδώνας Ανάδρομος στους Ιχθύς

2 Ιουλίου – 7 Δεκεμβρίου 2024

Όπως ο Πλούτωνας, ο Ποσειδώνας είναι ένας σχετικά μακρινός πλανήτης, επομένως οι ανάδρομες περίοδοι του δεν είναι γενικά τόσο διαταρακτικές ή χαοτικές για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων όσο κάποιοι άλλοι. Ωστόσο, ως ο πλανήτης των ονείρων, του μυστικισμού και των ψευδαισθήσεων, οι ετήσιες περιστροφές του μπορούν να καταλύσουν μια λεπτή αλλά ισχυρή περίοδο πνευματικού στοχασμού. Αυτός ο ανάδρομος Ποσειδώνας λαμβάνει χώρα στους συναισθηματικούς Ιχθύς, οπότε είναι καλή στιγμή να βγάλετε τα ροζ γυαλιά και να καταλάβετε ποιες από τις φαντασιώσεις σας είναι πιο παραληρητικές παρά εφικτές. Το να χαθείτε στη φαντασία σας είναι καλό, αλλά πρέπει να κατεβείτε στη γη μερικές φορές για να δώσετε προοπτική στον εαυτό σας.

Ο Ερμής Ανάδρομος σε Παρθένο & Λέοντα

5 Αυγούστου – 28 Αυγούστου 2024

Μαντέψτε ποιος επέστρεψε; Ο Ερμής σταθμεύει ανάδρομος στο ζώδιο της προσεκτικής και αναλυτικής Παρθένου στις 5 Αυγούστου, οπότε αφήστε χώρο στο πρόγραμμά σας για εμπλοκές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και φροντίστε να μη χάσετε τα ίχνη των μικρών λεπτομερειών. Εάν έχετε προγραμματίσει κάποιες διακοπές αργά το καλοκαίρι, φροντίστε να ελέγξετε το δρομολόγιό σας και να προσέξετε για καθυστερήσεις. Ο πλανήτης φτερουγίζει προς τα πίσω προς τον Λέοντα στις 14 Αυγούστου, κάτι που θα μπορούσε να δυσκολέψει την πλήρη έκφραση του εαυτού σας με τρόπο που να σας κάνει να νιώθετε κατανοητοί για τις τελευταίες δύο εβδομάδες της οπισθοδρόμησης. Μην είστε πολύ περήφανοι για να ζητήσετε συγγνώμη για μια παρεξήγηση ή να ζητήσετε διευκρινίσεις για κάτι που μπορεί να παρεξηγήσετε.

Ο Ουρανός ανάδρομος στον Ταύρο

1 Σεπτεμβρίου – 30 Ιανουαρίου 2025

Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της καινοτομίας, της έμπνευσης και των απρόβλεπτων γεγονότων και ξεκινάει την ετήσια ανάδρομη πορεία του για πέντε μήνες την 1η Σεπτεμβρίου στο αισθησιακό και υλιστικό ζώδιο του Ταύρου. Σε όλο αυτό το τελευταίο τρίτο του 2024 (και στον πρώτο μήνα του 2025), αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε τυχόν συγκλονιστικές ανατροπές που μπορεί να έχουν συμβεί στη ζωή σας από την αρχή του έτους. Είτε ήταν μια ξαφνική συναισθηματική αλλαγή, μια ρηξικέλευθη νέα ιδέα ή μια καμπύλη που τάραξε τα σχέδιά σας, ο ανάδρομος Ουρανός είναι μια ισχυρή περίοδος για την επεξεργασία τέτοιων απροσδόκητων αλλαγών, ώστε να μπορείτε να τις ενσωματώσετε στην πραγματικότητά σας καθώς προχωράτε. Θυμηθείτε, η αλλαγή είναι καλή!

Ο Δίας ανάδρομος στους Διδύμους

9 Οκτωβρίου – 4 Φεβρουαρίου 2025

Ο άφθονος και φιλοσοφημένος Δίας βρίσκεται στους Δίδυμους με γρήγορη σκέψη από τον Μάιο, βοηθώντας μας να λάβουμε πολλές νέες πληροφορίες και να διευρύνουμε την περιέργειά μας για τον κόσμο γύρω μας. Αλλά μόλις αυτός ο τυχερός πλανήτης σταθεί ανάδρομος στις 9 Οκτωβρίου, μπορείτε να αρχίσετε να εξετάζετε όλες αυτές τις νέες ιδέες για να καταλάβετε ποιες αισθάνονται πιο ευθυγραμμισμένες με τις αληθινές σας πεποιθήσεις. Ενώ η ανάδρομη κίνηση του Δία μπορεί να είναι λεπτή, μπορεί μερικές φορές να καταλύσει σημαντικές αλλαγές, ωθώντας σας να αγκαλιάσετε νέους τρόπους σκέψης και να δείτε τη ζωή από μια διαφορετική οπτική γωνία. Αυτή η ανάδρομη πορεία διαρκεί τον πρώτο μήνα του 2025, επομένως είναι μια ενέργεια που θα λειτουργεί στο παρασκήνιο για τον υπόλοιπο χρόνο.

Ανάδρομος Ερμής στον Τοξότη

25 Νοεμβρίου – 15 Δεκεμβρίου 2024

Αυτή η ανάστροφη περιστροφή λαμβάνει χώρα στο άγριο και ελεύθερο πνεύμα του Τοξότη, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να κρατήσετε τα πράγματα ομαλά καθώς φτερουγίζετε από εμπορικά κέντρα σε πάρτι διακοπών κατά τη διάρκεια αυτής της πολυάσχολης εποχής του χρόνου. Να είστε προσεκτικοί με τις εκπτώσεις κατά τη διάρκεια της Black Friday, ειδικά αν είστε στην αγορά ηλεκτρονικών συσκευών. Ο Ερμής κυβερνά την τεχνολογία μεταξύ άλλων υλικοτεχνικών θεμάτων, επομένως οι αγορές που γίνονται τώρα μπορεί να μην ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας ή να μην είναι ακριβώς η συμφωνία που αναζητούσατε. Διαβάστε τις πολιτικές επιστροφών και αποφύγετε τις αυθόρμητες αγορές! Θα θελήσετε επίσης να είστε ιδιαίτερα επιμελείς σχετικά με τις λεπτομέρειες όταν κάνετε κράτηση για ταξιδιωτικά σχέδια διακοπών, καθώς θα είναι εύκολο να ανακατέψετε τα πράγματα.

Ανάδρομος Άρης σε Λέοντα & Καρκίνο

6 Δεκεμβρίου – 23 Φεβρουαρίου 2025

Ο Ερμής δεν είναι ο μόνος προσωπικός πλανήτης που κάνει ανάδρομη πορεία στις διακοπές. Ο διεκδικητικός Άρης αρχίζει να γυρίζει πίσω στις 6 Δεκεμβρίου στο τολμηρό και φλογερό ζώδιο του Λέοντα και θα μαίνεται μέχρι τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους, θα ξαναμπεί στον Καρκίνο στις 6 Ιανουαρίου 2025. Ο Άρης γυρίζει ανάδρομος μόνο κάθε δύο χρόνια, και αυτό είναι καλό, επειδή αυτές οι περιστροφές μπορεί μερικές φορές να φέρουν μια αίσθηση μειωμένης ενέργειας, χαμηλή κίνητρο ή έλλειψη πάθους. Δεν είναι πάντα εύκολο να ξεκουραστείτε περισσότερο κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών, αλλά αυτή είναι μια καλή χρονιά για να δοκιμάσετε να αποδεχτείτε μερικές από τις χειμερινές δονήσεις χειμερινής χειμερίας νάρκης. Αλλά μην αφήσετε ένα ξεφουσκωμένο εγώ να σας απωθήσει από την πορεία σας! Απλώς να θυμάστε ότι η προώθηση νέων πραγμάτων ή η έναρξη μεγάλων αλλαγών μπορεί να είναι δύσκολη τώρα, επομένως επικεντρωθείτε στην αναβαθμολόγηση των στόχων σας και στην επαφή με αυτό που πραγματικά οδηγεί τις επιθυμίες σας. Θα νιώσετε πολύ πιο σίγουροι και ανανεωμένοι μετά την ανάδρομη πορεία, αν επιλέξετε να στοχάζεστε αντί να ενεργείτε καθώς περνάτε από το 2024.

Διαβάστε επίσης

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Πώς αφήνεσαι να συγχωρέσεις ανάλογα με το ζώδιό σου

Δες ποια είναι τα ζώδια που συγχωρούν πιο εύκολο – από το 1 έως το 12

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Αστρολογικές προβλέψεις για τον Μάιο

Ανανεώστε τη συναισθηματική σας σχέση και δώστε της καινούρια ερεθίσματα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του