Skip to main content

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Πες μου σε ποιο ζώδιο έχεις τον Ερμή, να σου πω πώς επικοινωνείς

Πώς ο Ερμή σε κάθε ζώδιο διαμορφώνει τον τρόπο που μιλάμε, σκεφτόμαστε και εκφραζόμαστε.



Ο Ερμής διέπει πράγματα όπως πληροφορίες, επικοινωνία, νοητική επεξεργασία, συγχρονισμός, προγραμματισμός και πολλά άλλα. Είναι ένας πλανήτης πολλών ταλέντων, γι' αυτό και οι ανάδρομες περίοδοι του Ερμή είναι διαβόητες επειδή είναι τόσο ανατρεπτικές στην καθημερινή ζωή όλων! Ο πολυάσχολος Ερμής πήρε το όνομά του από τον έξυπνο και στόλο αγγελιοφόρο θεό στη ρωμαϊκή μυθολογία, επομένως είναι λογικό ότι όλα τα υλικοτεχνικά πράγματα εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του και στην αστρολογία.

Είτε απορροφούμε νέες πληροφορίες, δίνουμε νόημα σε πράγματα που έχουμε παρατηρήσει, είτε συσκευάζουμε όλες τις λαμπερές μας σκέψεις για να τις μοιραστούμε με άλλους, το ζώδιο του Ερμή μας δίνει σε αυτές τις νοητικές διεργασίες τη δική τους μοναδική κοσμική γεύση. Για να μάθετε πού βρίσκεται ο Ερμής στον γενέθλιο χάρτη σας, θα χρειαστεί να αναγράψετε τον γενέθλιο χάρτη χρησιμοποιώντας την ημερομηνία, την ώρα και την τοποθεσία γέννησής σας.

Ερμής στον Κριό

Ίσως θελήσετε να πιείτε ένα ενεργειακό ποτό πριν ξεκινήσετε μια συνομιλία με έναν Ερμή στον Κριό, γιατί θα χρειαστείτε ένα αν θέλετε να παρακολουθείτε τη γρήγορη ροή παθιασμένων σκέψεων και ιδεών του. Σε αυτά τα «πυροτεχνήματα» αρέσει να λένε ακριβώς αυτό που έχουν στο μυαλό τους τη στιγμή που η σκέψη τους σκάει στο κεφάλι, χωρίς να ανησυχούν πολύ για τις συνέπειες των λόγων τους. Το στυλ επικοινωνίας τους είναι τολμηρό, ωμό και ατρόμητο – δεν φοβούνται να τριπλασιάσουν το μήνυμα που τους αρέσει ή να εξοργίσουν τους ανθρώπους με μια ισχυρή γνώμη. Αλλά η ζωηρή παρορμητικότητά τους είναι αυτό που τους κάνει τόσο ελκυστικούς! Όσοι έχουν τον Ερμή στον Κριό είναι λίγο ανταγωνιστικοί, επομένως δεν μπορούν να πουν όχι σε μια καλή ψυχική πρόκληση και απολαμβάνουν να μπαίνουν σε φιλικές συζητήσεις με τους ανθρώπους. Η ευφυΐα τους λάμπει πραγματικά όταν πρόκειται να αναλάβουν πρωτοβουλίες και ηγεσία, και είναι εξαιρετικοί στο να παίρνουν το μπαλάκι σε μεγάλα έργα, να δημιουργούν νέες συναρπαστικές ιδέες ή να αναλαμβάνουν την ηγεσία στο σχεδιασμό εκδηλώσεων ή κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Ερμής στον Ταύρο

Εάν αναζητάτε κάποιες καλές συμβουλές και σταθερές συμβουλές, μην ψάξετε κάτι περισσότερο από έναν Ερμή στον Ταύρο. Αυτοί οι πραγματιστές και προσγειωμένοι άνθρωποι διαπρέπουν όταν πρόκειται να αποδείξουν την ειλικρίνεια χωρίς να εμφανίζονται ως σκληροί ή επικριτικοί. Στην πραγματικότητα, ο κυβερνήτης πλανήτης τους Αφροδίτη δίνει στο επικοινωνιακό τους στυλ μια ιδιαίτερα ζεστή και απαλή πινελιά. Είναι πολύ πρακτικοί, επομένως είναι εύκολο για αυτούς να δουν μέσα από το BS και να είναι αληθινοί για το τι έχουν μπροστά τους. Όσοι έχουν τον Ερμή στον Ταύρο συνήθως δεν παίρνουν αποφάσεις γρήγορα – προτιμούν να αφιερώνουν τον χρόνο τους σκεπτόμενοι μεθοδικά και καταρτίζοντας ένα σταθερό σχέδιο. Αυτό τους καθιστά εξαιρετικά αξιόπιστους, έτσι οι άνθρωποι που παραβιάζουν τον λόγο τους ή αναιρούν τα σχέδια μπορεί να είναι μια ισχυρή κόκκινη σημαία στη ζωή τους. Χρειάζεσαι πολύ πειστικό επιχείρημα για να πείσεις έναν Ερμή στον Ταύρο να αλλάξει γνώμη για κάτι μόλις το αποφασίσει, καθώς μπορεί να είναι λίγο πεισματάρης στη σκέψη του. Ωστόσο, συνήθως έχουν καλό λόγο να στέκονται στο έδαφος τους, οπότε μπορείτε να εμπιστευτείτε την κρίση τους.

Ερμής στους Διδύμους

Πάντα έξυπνοι και πάντα περίεργοι, όσοι έχουν τον Ερμή στους Διδύμους είναι οι γρήγοροι κουβέντες της αστρολογίας. Στο ζώδιο των διδύμων, ο Ερμής είναι σε θέση να σκέφτεται και να επικοινωνεί με διπλάσια ταχύτητα, δίνοντας σε αυτό το κοσμικό πλήρωμα τη δυνατότητα να επεξεργάζεται πληροφορίες γρήγορα και εύκολα. Γεννήθηκαν με το χάρισμα της γαστρονομίας, ώστε να μπορούν εύκολα να ξεκινήσουν συζητήσεις με ανθρώπους για μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων και είναι ειδικοί στο να κάνουν κουβέντες ακόμα και με τους πιο αφιλόξενους ανθρώπους. Το μυαλό τους βουίζει συνεχώς από ιδέες και δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα καλό παζλ, αίνιγμα ή άρθρο της Wikipedia. Επειδή μπορούν να σκέφτονται στα πόδια τους, όσοι έχουν τον Ερμή στους Διδύμους τείνουν να είναι αρκετά πνευματώδεις και έχουν έναν εντυπωσιακό (και πειστικό) τρόπο με τα λόγια. Να περιμένετε πολλά λογοπαίγνια και γρήγορες απαντήσεις όταν βρίσκονται κοντά τους. Η φωτεινή και έξυπνη φύση τους έχει νόημα, καθώς οι Δίδυμοι είναι ένα από τα κοσμικά ζώδια κυριαρχίας του Ερμή – πράγμα που σημαίνει ότι αυτός ο πλανήτης νιώθει σαν στο σπίτι του εδώ.

Ερμής στον Καρκίνο

Μιλώντας σε κάποιον με Ερμή στον Καρκίνο είναι σαν να απολαμβάνεις ένα ζεστό φλιτζάνι σοκολάτα. Με ενσυναίσθηση κι ευαισθησία, τείνουν να εμποτίζουν τα συναισθήματά τους στις σκέψεις και τις κοινωνικές τους εκφράσεις. Δεν είναι πάντα οι πιο άμεσοι όσον αφορά την επικοινωνία, οπότε μην εκπλαγείτε αν ανακατέψουν απαλά το θέμα τους μέχρι να νιώσουν ότι είναι ασφαλές να το εξερευνήσουν. Το επίπεδο συναισθηματικής νοημοσύνης τους είναι συνήθως αρκετά υψηλό, καθώς είναι εκ φύσεως συμπονετικοί και διαισθητικοί με τους τρόπους των άλλων. Αλλά επειδή είναι τόσο ευαίσθητοι, μπορεί να είναι εύκολο για αυτούς να πάρουν τα πράγματα προσωπικά, γι' αυτό εκτιμούν ότι έχουν λίγο χρόνο για να αποσυρθούν από τη διανοητική διέγερση και να συνδεθούν μόνοι τους με τις σκέψεις τους. Αν και δεν θεωρούμε πάντα τον τρυφερό Καρκίνο ως κωμικό ζώδιο, όσοι έχουν τον Ερμή στον Καρκίνο είναι συχνά πολύ αστείοι και χαρούμενοι, καθώς τους αρέσει να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα κοινωνικά και να ελαφρύνουν τη διάθεση με την έξυπνη γοητεία τους.

Ερμής στον Λέοντα

Όσοι έχουν τον Ερμή στον Λέοντα έχουν την ενέργεια του κύριου χαρακτήρα στο μέγιστο – η ζωή είναι πραγματικά μια σκηνή για αυτά τα λιοντάρια που αγαπούν την προσοχή! Όταν μιλούν, διαθέτουν μια συγκεκριμένη αυτοπεποίθηση και χάρισμα που δεν έχει καμία άλλη τοποθέτηση, τραβώντας αβίαστα τους ανθρώπους στη λαμπερή τροχιά δημιουργικών ιδεών και δυνατών προοπτικών. Αυτά τα φανταχτερά και διασκεδαστικά άτομα είναι σπουδαίοι αφηγητές, που συχνά μιλούν σε μια θεατρική σκηνή. Το να εκφράζουν την άποψή τους και να διασκεδάζουν τους ανθρώπους είναι φυσικό για όσοι έχουν τον Ερμή στον Λέοντα και το στυλ επικοινωνίας τους είναι συλλογικό, ζωηρό και χιουμοριστικό. Είναι περήφανοι για τα επιτεύγματά τους και στέκονται ψηλά στις απόψεις τους, και δεν φοβούνται να σαρκάσουν τον εαυτό τους ή να δημοσιεύσουν ένα ταπεινό καύχημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά αυτό που πραγματικά λάμπει σε αυτή την τοποθέτηση είναι η αισιόδοξη νοοτροπία τους. Πιστεύουν πραγματικά στην ικανότητά τους να κάνουν σπουδαία πράγματα και ενθαρρύνουν το ίδιο δυναμικό και στους άλλους.

Ερμής στην Παρθένο

Εάν χρειάζεστε κάποιον για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το τέλειο μήνυμα κειμένου ή να επεξεργαστείτε το νέο προφίλ γνωριμιών σας, μην κοιτάξετε περισσότερο από κάποιον με που έχει τον Ερμή στην Παρθένο. Επειδή είναι τόσο προσγειωμένοι, οι άνθρωποι με Ερμή στην Παρθένο έχουν μερικά από τα πιο απαιτητικά και προσανατολισμένα στη λεπτομέρεια μυαλά τριγύρω. Ενώ το οξυδερκές μάτι τους μπορεί να τους κάνει λίγο επιλεκτικούς και αναλυτικούς –πάντα πιάνουν αυτό το τυπογραφικό λάθος που διέφευγε κάτω από το ραντάρ όλων των άλλων– τους κάνει επίσης απίστευτα προσεκτικούς και παρατηρητικούς συνομιλητές. Θα κάνουν συχνά στοχαστικές ερωτήσεις και θα θυμούνται ιδιαίτερες μικρές λεπτομέρειες από ανέκδοτα που ειπώθηκαν στο παρελθόν. Ιδιαίτερα οξυδερκείς και έξυπνοι, οι άνθρωποι αυτοί υπερέχουν στη ροή πληροφοριών με συνοπτικό και οργανωμένο τρόπο. Είναι λογικό ότι αυτό το κοσμικό πλήρωμα είναι τόσο αποτελεσματικό στη διαχείριση της πληροφορίας, επειδή η γήινη Παρθένος θεωρείται ένα από τα ζώδια του Ερμή στην αστρολογία, έτσι ο αγγελιαφόρος πλανήτης αισθάνεται σαν στο σπίτι του εδώ.

Ερμής στον Ζυγό

Τα άτομα με Ερμή στον Ζυγό είναι οι πραγματικές κοινωνικές πεταλούδες του ζωδιακού κύκλου. Οι άνθρωποι αυτοί αισθάνονται σαν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους όταν συνδέονται με άλλους, είτε πρόκειται για την παρουσία τους σε ένα πάρτι είτε για μια συγκλονιστική συνομιλία ένας προς έναν. Είναι απίστευτα χαριτωμένοι, γοητευτικοί και διπλωματικοί όσον αφορά την επικοινωνία, καθώς τους είναι εξαιρετικά εύκολο να τα πάνε καλά με σχεδόν οποιονδήποτε. Και η διατήρηση της ειρήνης είναι σημαντική για αυτό το ζώδιο του Ερμή, καθώς δεν τους αρέσει πραγματικά να εμπλέκονται σε λεκτική σύγκρουση και αποφεύγουν να λένε οτιδήποτε μπορεί να αναστατώσει την ηρεμία κάποιου ή να προκαλέσει δυσαρμονία σε ένα κοινωνικό περιβάλλον. Είναι αντικειμενικοί στοχαστές που προσπαθούν να διατηρήσουν μια ισορροπημένη προοπτική, επομένως είναι καλοί στο να μπορούν να δουν δίκαια όλες τις πλευρές μιας κατάστασης. Αν και αυτό τους καθιστά φανταστικούς διαμεσολαβητές, τους καθιστά επίσης αρκετά αναποφάσιστους, καθώς συζητούν συνεχώς μεταξύ πολλαπλών επιλογών και αποτελεσμάτων, καθιστώντας δύσκολη τη δέσμευση με σιγουριά σε μία επιλογή ή γνώμη.

Ερμής στον Σκορπιό

Όταν μιλάει ένα άτομο με Ερμή στον Σκορπιό, οι άνθρωποι πρόκειται να ακούσουν! Με τον Ερμή στις θάλασσες αυτού του μυστηριώδους ζωδίου, οι λέξεις γίνονται τόσο ισχυρές όσο το δηλητηριώδες κεντρί ενός σκορπιού. Με Ερμή στον Σκορπιό οι άνθρωποι είναι απίστευτα σχολαστικοί και ερευνητές που αγαπούν να φτάνουν στο βάθος των πραγμάτων, αναζητώντας συνεχώς νόημα και αλήθεια κάτω από την επιφάνεια. Το στυλ επικοινωνίας τους μπορεί να είναι λίγο έντονο, καθώς έχουν χαμηλή ανοχή σε ρηχές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Αλλά αυτή είναι και η ομορφιά αυτού του κοσμικού πληρώματος: Δεν φοβούνται να είναι αληθινοί και ακατέργαστοι, βουτώντας σε θέματα που άλλοι άνθρωποι μπορεί να θεωρήσουν ταμπού. Θα προτιμούσαν πολύ να κάνουν μια υπαρξιακή συζήτηση για τη θνησιμότητα ή μια συναισθηματική συζήτηση για την απογοήτευση παρά να υποβληθούν σε ένα small talk στο δείπνο! Μπορεί να είναι αρκετά ιδιωτικοί σχετικά με τις σκέψεις τους, επομένως μπορεί να αποφεύγουν να μοιραστούν αυτό που έχουν στο μυαλό τους, εκτός και αν σας εμπιστεύονται πραγματικά. Ωστόσο, όταν μοιράζονται κάτι, δεν βγάζουν ποτέ καπνό – επιλέγουν τα λόγια τους με σύνεση και εννοούν αυτό που λένε.

Ερμής στον Τοξότη

Οπλιστείτε με τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες και τις άγριες φιλοσοφίες σας, γιατί τα άτομα με Ερμή στον Τοξότη θέλουν να τις ακούσουν! Αυτοί οι ελεύθεροι στοχαστές είναι διαβόητοι για τις αυθόρμητες ιδέες τους και την αστείρευτη δίψα τους για γνώση. Βαριούνται εύκολα από θέματα που θεωρούν εγκόσμια και προτιμούν να μιλούν για κοσμικά θέματα ενδιαφέροντος – φιλοσοφία, πνευματικές πεποιθήσεις, πολιτική θεωρία ή όποιες μοναδικές απόψεις έχουν να προσφέρουν οι άνθρωποι γύρω τους. Ως τολμηρές τοποθετήσεις φωτιάς, έχουν συχνά ισχυρές απόψεις για σχεδόν οτιδήποτε κάτω από τον ήλιο και είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τα οράματά τους με τον κόσμο. Αλλά ακόμα και ως ευμετάβλητα ζώδια, εξακολουθούν να είναι πολύ ανοιχτόμυαλοι και απολαμβάνουν να ακούν τις σκέψεις και τις απόψεις άλλων ανθρώπων για τα πράγματα, επίσης. Αισιόδοξοι από τη φύση τους, αυτοί οι διανοούμενοι με λαμπερά μάτια βλέπουν τις μεγαλύτερες δυνατότητες στη ζωή. Απλώς έχετε κατά νου ότι η προοπτική της μεγάλης εικόνας μπορεί να σας κάνει να παραβλέψετε κάποιες μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες!

Ερμής στον Αιγόκερο

Αν αγαπάτε τον έλεγχο της πραγματικότητας, βρείτε κάποιον με τον Ερμή του στον Αιγόκερο – γιατί αυτοί οι ειλικρινείς επικοινωνιολόγοι δεν πρόκειται να ζαχαρώσουν τις απόψεις τους ή να σπαταλήσουν τον χρόνο σας με χνουδωτές κοινοτοπίες. Πάντα πραγματιστές και κατευθείαν στο ψαχνό, τα άτομα με Ερμή στον Αιγόκερο ξέρουν πώς να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Το στυλ επικοινωνίας τους δεν είναι απαραίτητα ζεστό και ασαφές, αλλά είναι αδύνατο να μην τους σεβαστείς για την ειλικρίνεια και την ακεραιότητά τους. Οι άνθρωποι αυτοί επιλέγουν τα λόγια τους προσεκτικά και στοχαστικά, καθώς αισθάνονται μεγάλη ευθύνη να πουν το σωστό. Αυτό κάνει την εποικοδομητική κριτική τους κορυφαία. Διαθέτουν εκ φύσεως επιχειρηματικό πνεύμα και τείνουν να είναι καλοί στο να ξεκινούν νέες προσπάθειες και να σχεδιάζουν φιλόδοξα έργα. Μπορεί στην αρχή να φανούν σοβαροί ή ντροπαλοί, αλλά έχουν μια πνευματώδη αίσθηση του χιούμορ που λάμπει μόλις νιώσουν άνετα με κάποιον.

Ερμής στον Υδροχόο

Η συζήτηση με έναν εκκεντρικό Ερμή στον Υδροχόο είναι σαν να ταξιδεύεις σε άλλο πλανήτη. Αυτοί οι προνοητικοί καινοτόμοι αγαπούν να σκέφτονται έξω από το κουτί και οι απόψεις τους για τα πράγματα σπάνια είναι αυτό που θα περίμενες. Ακόμη και με τις ιδιόρρυθμες και αντικομφορμιστικές απόψεις τους, εξακολουθούν να λειτουργούν πολύ καλά σε ομαδικό περιβάλλον. Η ομαδική εργασία, οι συνεργασίες και η οικοδόμηση κοινότητας είναι μερικές από τις πολλές διανοητικές τους δεξιότητες και η διατήρηση των φιλιών είναι εξαιρετικά σημαντική για αυτούς. Αυτοί οι έξυπνοι και καινοτόμοι διανοούμενοι έχουν επίσης το χάρισμα της αντικειμενικότητας, καθώς μπορούν εύκολα να παραμείνουν 10.000 χλμ. μακριά από κάθε συναισθηματισμό που μπορεί να θολώνει τη λογική των άλλων. Αλλά ενώ μπορούν εύκολα να αποσπαστούν από το δράμα, οι άνθρωποι του Ερμή στον Υδροχόο μπορεί επίσης να είναι αρκετά δίκαιοι και δογματικοί σχετικά με τις απόψεις τους – οπότε το να τους κάνουν να αλλάξουν τη στάση τους σε κάτι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μάλιστα, όσο περισσότερο τους πιέζετε να πιστέψουν σε κάτι, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να το κάνουν!

Ερμής στους Ιχθύς

Με Ερμή στους Ιχθύς οι άνθρωποι είναι αληθινοί ιδεαλιστές ονειροπόλοι. Έχουν μεγάλη φαντασία και πολύ ανοιχτές καρδιές και η συνομιλία μαζί τους θα σας δώσει μια ματιά στο μαγικό και απόκοσμο μυαλό τους. Τα τρένα της σκέψης τους τείνουν να ελίσσονται με χαλαρό και ονειροπόλο τρόπο και οι συνομιλίες τους μπορούν εύκολα να αποκτήσουν ένα ύφος ροής συνείδησης. Αυτό τους κάνει πολύ συναρπαστικούς και γοητευτικούς στη συζήτηση! Επίσης, δεν τους αρέσει να δεσμεύονται από υλικοτεχνικούς περιορισμούς, επομένως, όταν πρόκειται για τη διαδικασία σκέψης τους, απολαμβάνουν να επιπλέουν από τη μια ιδέα στην άλλη, να αντιλαμβάνονται τα πράγματα βασισμένα σε δονήσεις αντί για γεγονότα. Ενώ η λογική, η οργάνωση και η κυριολεξία μπορεί να μην είναι το έντονο ταίριασμα τους (ο Ερμής θεωρείται ότι είναι «ζημιογόνος» σε αυτό το ζώδιο του νερού), αυτές οι μυστικιστικές διαισθήσεις είναι εξαιρετικές στην αποκωδικοποίηση συμβολισμών και στο να διαβάζουν τις λεπτομέρειες ανάμεσα στις γραμμές. Μπορούν να πάρουν ανεπαίσθητες ενέργειες και να τις χρησιμοποιήσουν ως πληροφορίες για να λάβουν αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της