Skip to main content

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Πώς ο Ανάδρομος Ποσειδώνας θα επηρεάσει κάθε ζώδιο

Ήρθε η ώρα να ξαναγράψετε την ιστορία σαςΚαθώς το καλοκαίρι ανεβαίνει, τόσο αυξάνεται η ανάδρομη εποχή των εξωτερικών πλανητών και ο αυτός που έχει ήδη ενταχθεί στην ομάδα των back-spinners είναι ο πολυάριθμος πλανήτης Ποσειδώνας. Άλλωστε, είναι ο πλανήτης των ονείρων, του μυστικισμού και των ψευδαισθήσεων, και ρίχνει μια αιθέρια μαγεία και μια θολή ομίχλη πάνω από όλα όσα βλέπουμε. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας 2024 γύρισε στις 2 Ιουλίου και διαρκεί έως τις 7 Δεκεμβρίου – αλλά ως ο δεύτερος πιο απομακρυσμένος πλανήτης από τον ήλιο, τα αποτελέσματα αυτής της διέλευσης τείνουν να είναι πιο ήπια και πιο λεπτά από άλλους. Ωστόσο, αυτός ο συγκεκριμένος ανάδρομος αρχίζει να γράφει το τελευταίο κεφάλαιο μιας μεγαλύτερης ιστορίας του Ποσειδώνα, επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς ο ανάδρομος Ποσειδώνας 2024 θα επηρεάσει κάθε ζώδιο.

Οι μαγευτικοί σταθμοί του Ποσειδώνα κάνουν ανάδρομη πορεία μία φορά το χρόνο και διαρκεί για περίπου πέντε μήνες τη φορά. Κατά τη διάρκεια των ανάδρομων περιόδων του Ποσειδώνα, τα ροζ γυαλιά που λατρεύει να μας παρέχει αυτός ο πλανήτης μπορεί να αισθάνονται σαν να χάνουν μέρος της παρήγορης ροζ λάμψης τους, αφήνοντάς μας το πιο θαμπό αλλά πιο ρεαλιστικό όραμα για το τι είναι στην πραγματικότητα ακριβώς μπροστά μας. Αλλά το να δούμε την πραγματικότητα είναι καλό, καθώς μας επιτρέπει να συνδεθούμε με τις φαντασιώσεις μας με πιο απτό τρόπο και να αναλογιστούμε τα πνευματικά μας μαθήματα μέσα από έναν πιο συνειδητό φακό.

Ο Ποσειδώνας έχει περάσει τα τελευταία 13 χρόνια στο μυστικιστικό του ζώδιο των Ιχθύων και το φετινό ανάδρομο είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό, καθώς ξεκινά από τις 29 μοίρες αυτού του μεταβλητού ζωδίου – γνωστό και ως η τελευταία μοίρα του τελευταίου ζωδίου του ζωδιακού κύκλου. Αυτή τη στιγμή, ο Ποσειδώνας πλησιάζει στο χείλος ενός σημαντικού κοσμικού σημείου καμπής, επειδή μόλις ολοκληρώσει τη θητεία του στους Ιχθύς, θα ξεκινήσει έναν ολοκαίνουργιο κύκλο 84 ετών μέσω του ζωδιακού κύκλου. Αυτή η οπισθοδρόμηση ξεκινά από τον γκρεμό της μνημειακής μετατόπισης, έτσι ο ανάδρομος σταθμός του είναι εμποτισμένος με μια άκρως αναμενόμενη ενέργεια, σαν να πλησιάζουμε τα τελευταία κεφάλαια ενός συναρπαστικού μυθιστορήματος. Αλλά προτού μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αυτή τη νέα εποχή, πρέπει να μάθουμε πώς να εμπιστευόμαστε πλήρως τη διαίσθησή μας και να αγκαλιάζουμε την πραγματικότητα αντί να διαφεύγουμε. Αυτός είναι ο σκοπός αυτού του ανάδρομου ανυψωτικού πέπλου.

Ο ανάδρομος Ποσειδώνας ξεκίνησε στις 2 Ιουλίου και διαρκεί έως τις 7 Δεκεμβρίου.

Πώς ο ανάδρομος Ποσειδώνας το 2024 θα επηρεάσει κάθε ζώδιο

Κριός

Ήσασταν σε ένα αργό αλλά βαθιά μεταμορφωτικό πνευματικό ταξίδι τα τελευταία χρόνια, και είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι, οι επόμενοι πέντε μήνες θα είναι μια σημαντική στιγμή ολοκλήρωσης για ορισμένες από αυτές τις επεκτάσεις σε επίπεδο ψυχής. Η διαίσθησή σας θα δοκιμαστεί απαλά κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Ποσειδώνα και θα κληθείτε να ησυχάσετε τη φλυαρία του ξύπνιου μυαλού σας και να αξιοποιήσετε την εσωτερική σας σοφία. Δώστε προσοχή στα όνειρά σας, καθώς θα μπορούσαν να σας προσφέρουν πολλές συμβολικές γνώσεις για το πού πρέπει να εστιάσετε την ενέργειά σας.

Ταύρος

Είναι εύκολο να αισθάνεσαι σαν να είσαι ένα μικρό ψαράκι σε ένα κοπάδι εκατομμυρίων, χαμένο ανάμεσα σε ένα τεράστιο, αστραφτερό κύμα ασημένιων φολίδων. Αλλά ο φετινός ανάδρομος Ποσειδώνας μπορεί να σας βοηθήσει να αρχίσετε να βλέπετε τη θέση σας μέσα στη συλλογικότητα λίγο πιο καθαρά. Ήρθε η ώρα να κάνετε σμίκρυνση και να ρίξετε μια πιο ρεαλιστική ματιά στον ρόλο που διαδραματίζετε στις ομάδες στις οποίες ανήκετε – είτε αυτός είναι μέσα στην ομάδα σας, είτε στην ομάδα σας στη δουλειά είτε ως μέλος της κοινότητάς σας. Μπορεί να είστε απλώς ένα από τα πολλά σπινθηροβόλα ψάρια στη θάλασσα, αλλά πώς θα βεβαιωθείτε ότι το φως σας λάμπει;

Δίδυμοι

Ο Ποσειδώνας στη ζώνη της σταδιοδρομίας σας έχει καταστήσει λίγο δύσκολο να δείτε ακριβώς πού οδηγείτε την επαγγελματική σας ζωή, αλλά τους επόμενους μήνες, μπορείτε πραγματικά να αξιοποιήσετε και να έχετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του δρόμου που έχετε μπροστά σας. Οι οραματικές σου ιδέες μπορούν να σε κάνουν να ξεχωρίσεις σε ένα πλήθος αυτή τη στιγμή, αλλά αυτή η ανάδρομη στάση θέλει να διασφαλίσει ότι δεν θα χύνεις απλώς όλο το ονειρικό περιεχόμενο της φαντασίας σου στο κενό. Πάρτε τη δημιουργικότητά σας και διοχετεύστε τη για να δημιουργήσετε την κληρονομιά σας. Είναι σημαντικό η καρδιά και το πνεύμα σας να ευθυγραμμίζονται με τη δουλειά σας.

Καρκίνος

Βρίσκεστε σε κατάσταση πλήρους αναζήτησης πνευματικών ειδών αυτές τις μέρες, κρατώντας το μυαλό σας ανοιχτό σε κάθε είδους μυστικιστικές έννοιες και τρόπους προσέγγισης της ζωής που αλλάζουν τη συνείδηση. Κατά τη διάρκεια αυτής της ανάδρομης περιόδου του Ποσειδώνα, είναι καιρός να αρχίσετε να αποφασίζετε τι πραγματικά αντηχεί στην ψυχή σας και τι είναι απλώς ενδιαφέρον. Είναι καλό να εξερευνάτε νέες φιλοσοφικές προοπτικές, θρησκευτικές πεποιθήσεις και προσωπικά δόγματα – το να περιοριστείτε αυστηρά σε ένα μόνο παράδειγμα δεν είναι τρόπος να ζήσετε! Αλλά το να κολυμπάς σε μια θάλασσα γνώσης είναι πολύ διαφορετικό από το να ζεις και να ενστερνίζεσαι αυτές τις ιδέες ως δικές σου. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσετε την άποψή σας.

Λέων

Όταν υπάρχουν σκληρά ή άβολα πράγματα που βαραίνουν την καρδιά σας, μερικές φορές αισθάνεστε ότι το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να το σπρώξετε στο πίσω μέρος της ντουλάπας και να προσποιηθείτε ότι δεν υπάρχει για λίγο. Αλλά είτε πρόκειται για αυξανόμενο άγχος στα χρήματα, ανείπωτα δεινά στις σχέσεις ή απλώς γενικούς φόβους που φοβάστε να αντιμετωπίσετε, η ανάδρομη πορεία του Ποσειδώνα είναι μια στιγμή να σταματήσετε τις τάσεις φυγής και να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε τα πράγματα κατά μέτωπο. Θα αρχίσετε σιγά σιγά να βλέπετε περιοχές όπου μπορεί να χρειαστεί να ενισχύσετε τα όριά σας, επομένως επωφεληθείτε από τη διαύγεια.

Παρθένος

Ήρθε η ώρα να τραβήξετε πίσω το πέπλο στις πιο στενές σας σχέσεις και να αρχίσετε να βλέπετε τη δυναμική με φρέσκα μάτια. Μερικές φορές οι διαπροσωπικές συνδέσεις μπορεί να προκαλούν σύγχυση και μερικές φορές είναι εύκολο να δείτε μόνο αυτό που θέλετε να δείτε. Αλλά καθ' όλη τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Ποσειδώνα, θα είναι ευκολότερο να εξετάσετε και να αποδεχτείτε αυτό που βρίσκεται στην πραγματικότητα ακριβώς μπροστά σας. Είναι ισορροπημένες οι συνεργασίες σας; Υπάρχουν ένστικτα που μπορεί να μην αναγνωρίζετε; Γίνετε αληθινοί σχετικά με το πού βρίσκονται τα πράγματα και θα ανταμειφθείτε με ισχυρότερους δεσμούς που μπορούν να ανταποκριθούν στη φαντασία ενώ ταυτόχρονα σας γειώνουν στην πραγματικότητα.

Ζυγός

Εάν η διαχείριση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής ή η τήρηση ενός υγιεινού προγράμματος έχει αποδειχθεί ότι σας προκαλεί πρόκληση κατά καιρούς, ο ανάδρομος Ποσειδώνας μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για να προσπαθήσετε να επεξεργαστείτε ξανά τα πράγματα και να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο για ολιστική ευεξία. Η ζωή θα είναι πάντα γεμάτη από ευθύνες, αλλά συνειδητοποιήστε τι πραγματικά πρέπει να υπάρχει στο πιάτο σας και τι μπορεί να αναλαμβάνετε άσκοπα – επειδή σας αξίζει χρόνος για αυτοφροντίδα και πνευματική ανάπτυξη. Εάν κάτι σας ρουφάει τον πολύτιμο χρόνο και την ενέργειά σας, κάντε προσαρμογές. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να σε καταβάλουν πάντα τα υλικά πράγματα.

Σκορπιός

Ο Ποσειδώνας φέρνει μια όμορφη ροή δημιουργικής έμπνευσης και ρομαντικά φτερουγίσματα στη ζωή σας, αλλά κάτω από αυτή τη θολή επιρροή, είναι πολύ εύκολο να χαθείτε σε μια φαντασία και να πετάξετε στο διάστημα. Κατά τη διάρκεια αυτής της ανάδρομης πορείας, εστιάστε στο να κρατάτε τα πόδια σας στο έδαφος καθώς πραγματοποιείτε τα έργα του πάθους σας – γιατί το να ονειρεύεστε και να μην τα κάνετε ποτέ πράξη δεν είναι τρόπος να βλέπετε τα πράγματα. Όσον αφορά το πάθος του ερωτικού είδους, βεβαιωθείτε ότι δεν πέφτετε σε μια σπείρα αγάπης πάνω από μια εκδοχή κάποιου που υπάρχει μόνο στο μυαλό σας.

Τοξότης

Ως ελεύθερο πνεύμα και περιπλανώμενος Τοξότης, μπορεί να μην ξοδεύετε πολύ χρόνο απολαμβάνοντας το παρελθόν σας – και ίσως αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή, η σύνδεσή σας με τις ρίζες και τα προσωπικά σας θεμέλια μπορεί να είναι λίγο θολή. Αλλά κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Ποσειδώνα, έχετε την ευκαιρία να συνδεθείτε πνευματικά με κάποιες παρελθούσες εκδοχές του εαυτού σας και να αντλήσετε κάποια διορατικότητα από τις περιστάσεις που σας έκαναν αυτό που είστε. Εάν υπάρχουν μακροχρόνια προβλήματα από τα οποία τρέχετε στο σπίτι, στην οικογένεια ή στην καρδιά σας, ίσως μπορέσετε να θεραπεύσετε μερικά από αυτά τους επόμενους μήνες. Διαβάστε το πλήρες ετήσιο ωροσκόπιό σας για το 2024 εδώ.

Αιγόκερως

Το να εκφράσετε τις βαθύτερες σκέψεις και τα συναισθήματά σας με λέξεις δεν είναι πάντα εύκολο όταν βασίζεστε εξ ολοκλήρου στο λογικό σας μυαλό. Αλλά αν φιλτράρετε τα πράγματα μέσα από την καρδιά σας και επιτρέψετε στη διαίσθησή σας να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στον τρόπο επικοινωνίας σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η έκφραση των πιο εσώτερων συναισθημάτων σας γίνεται δεύτερη φύση. Κατά τη διάρκεια αυτής της ανάδρομης πορείας, εξασκηθείτε να μιλάτε από μια θέση αλήθειας και να συνδέεστε με τους ανθρώπους με έναν πιο πνευματικό τρόπο. Αφήστε τα προσχήματα και μην μαντέψετε αν κάποιος εννοεί αυτό που λέει – μπορείτε να εμπιστευτείτε ότι το ένστικτό σας ξέρει τι είναι πραγματικό και τι όχι.

Υδροχόος

Είναι εύκολο να χάσετε τα ίχνη των δικών σας αξιών όταν η κοινωνία προβάλλει συνεχώς ιδέες πάνω σας για το τι είναι σημαντικό και τι όχι. Αλλά κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Ποσειδώνα, είναι καιρός να τραβήξετε την προσοχή σας προς τα μέσα και να εστιάσετε στα πράγματα που έχουν πραγματικά νόημα για εσάς. Μην αποσπάτε την προσοχή σας από λαμπερά πράγματα και μην παρασυρθείτε στην επιθυμία να συμβαδίσετε με τη μόδα. Αυτή τη στιγμή, αφήνοντας τη διαίσθησή σας να σας καθοδηγήσει προς τα πράγματα που αξίζουν τον χρόνο, την ενέργεια και τους πόρους σας θα σας εξυπηρετήσει καλύτερα. Πιστέψτε ότι η καρδιά σας ξέρει τι θέλει.

Ιχθύς

Αυτή είναι η τελευταία πλήρης ανάδρομη κίνηση που θα κάνει ο κοσμικός σας κυβερνήτης Ποσειδώνας στο ζώδιό σας για περισσότερα από 80 χρόνια στο μέλλον, οπότε ήρθε η ώρα να αξιοποιήσετε πλήρως τη μαγεία και το μυστήριο που περικάλυψε την εικόνα σας την τελευταία δεκαετία. Γνωρίζετε τον εαυτό σας σε ένα πιο διαισθητικό και πνευματικό επίπεδο και μαθαίνετε πώς να προβάλλετε αυτό το μυστικιστικό βάθος στον έξω κόσμο – αλλά μπορεί να μην έχετε σαφή εικόνα για το πώς σας αντιλαμβάνονται οι άλλοι. Εντάξει! Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε την εκδοχή του εαυτού σας που ζει στο μυαλό των άλλων και το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να παραμείνετε πιστοί στο άτομο που γνωρίζετε ότι είστε μέσα σας. 

Διαβάστε επίσης

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Ιουλίου

Μην επιτρέπετε σε μικρά πράγματα να επηρεάζουν τη διάθεσή σας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Πώς η Πανσέληνος του Ιουλίου στον Αιγόκερο θα επηρεάσει κάθε ζώδιο

Προετοιμαστείτε για μια δραματική αναμέτρηση.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Ιουλίου

Εξισορροπήστε τις εσωτερικές σας παρορμήσεις και κάντε πιο ρεαλιστικά σχέδια

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Ιουλίου

Μην επιτρέπετε σε μικρά πράγματα να επηρεάζουν τη διάθεσή σας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πού θα πάνε οι βάσεις εισαγωγής στις 30 πιο υψηλόβαθμες σχολές

Φέτος, περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές, αναμένεται να τρυγήσουν την αφρόκρεμα των πρώτων προτιμήσεων των υποψηφίων, τα Παιδαγωγικά Τμήματα.  

FASHION TRENDS

8 μονόχρωμα ολόσωμα μαγιό που θα φορέσεις και ως κορμάκι

Εκμεταλλεύσου τη θερινή σου στολή παραλίας και για looks στο νησί ή και την πόλη