«Η φιλοσοφία ενός γάτου» στο CARTEL Τεχνοχώρος - AllYou.gr

Search

 

«Η φιλοσοφία ενός γάτου» στο CARTEL Τεχνοχώρος

Δες την παράσταση! Μάθε είσαι ο τυχερός που κέρδισε την διπλή πρόσκληση για την παράσταση της Δευτέρας 18/02.

17 Φεβρουαρίου 2019
Συντάκτης : Ζέτα Κλαπαδάκη

«Η φιλοσοφία ενός γάτου», έργο βασισμένο στο κείμενο του Μπάμπη Άννινου «Ο γάτος της γειτόνισσας» (1884),  παρουσιάζεται στον Tεχνοχώρο CARTEL κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. 

Ένας γάτος, από «καλή οικογένεια», αλλά αγνώστου πατρός, γεννιέται σε μια πόλη με τις καλύτερες ευχές όλων. Μεγαλώνοντας όμως, ξεφεύγει από το πρότυπο «της καλής κοινωνίας» με τις αταξίες του και, μεγαλώνοντας, φτάνει να κατηγορείται και τιμωρείται από το κοινωνικό σύνολο για εγκληματικές πράξεις, τις οποίες θα ήταν παράλογο να έχει διαπράξει.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερη προσέγγιση του κοινωνικού παραλόγου, που ψάχνει να βρει έναν «αποδιοπομπαίο τράγο» να κατηγορήσει για όλα τα δεινά που περιβάλλουν το κοινωνικό γίγνεσθαι, και που, πολλές φορές, αυτά τα δεινά προκαλούνται από εμάς τους ίδιους.
Το έργο βασίζεται θεματικά αλλά και λεκτικά στο κείμενο του Μπάμπη Άννινου. Ο λόγος του κειμένου (καθαρεύουσα) και ο σύγχρονος λόγος, συγκρούονται αποκαλύπτοντας την λογική του δυισμού που επικρατεί στη δυτική σκέψη.
Κατήγορος και Κατηγορούμενος, Θύτης και Θύμα , Κακό και Καλό , Μαύρο και Άσπρο, Κωμωδία και Τραγικό. Στοιχεία που εναλλάσσονται στην Ιστορία αλλά και στην καθημερινότητά μας. 
Αντιφατικά στοιχεία, τα οποία ενυπάρχουν στην ανθρώπινη φύση και αρνούμαστε να τα αποδεχτούμε, σκοντάφτοντας συνεχώς στη συνεχή αυτοπαγίδευση.

INFO
«Η φιλοσοφία ενός γάτου», βασισμένο σε κείμενο του Μπάμπη Άννινου

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

CARTEL τεχνοχώρος
Μικέλη 4 & Αγίας Άννης (Βοτανικός)
τηλ. 6939898258

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία: Σωτηρία Κολόζου
Σκηνικά: Σπύρος Σεφεριάν 
Video: Νίκος Γιαννίκας
Φωτισμοί: Λάμπρος Παπούλιας
    
Παίζουν οι ηθοποιοί: 
Βασίλης Ιερωνυμάκης
Ειρήνη Ιωάννου
Σωτηρία Κολόζου
Άννα Χατζηχρήστου

Οι προσκλήσεις είναι δύο για την παράσταση της Δευτέρας 11/02 και τρεις για την παράσταση της Τρίτης 12/02 στις 21.00μμ  

Η τυχερή είναι:

Δευτέρα 18/02    
ΙΩΑΝΝΑ    ΚΟΚΚΟΤΑ

 

   

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

"H μικρή μας πόλη" Σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και μετάφραση Μίνου Βολανάκη

Μάθε αν κέρδισες μια από τις 8 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση των 3, 4, 5 και 7* Ιούλιου! (Μεταφορά προσκλήσεων λόγο εκλογών)

Ένα βιβλίο για τις διακοπές σου!

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Allyou.gr προσφέρουν κάθε εβδομάδα σε δύο τυχερές (ούς) αναγνώστριες (τες) αγαπημένα, δημοφιλή μυθιστορήματα