Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ρολά κανέλας με δημητριακά ρυζιού

Αν αγαπάς τα ρολά κανέλας και αν λατρεύεις τις λιχουδιές με δημητριακά ρυζιού, τότε θα βρεις ότι ο συνδυασμός των δύο είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικός.



Αν αγαπάς τα ρολά κανέλας και αν λατρεύεις τις λιχουδιές με δημητριακά ρυζιού, τότε θα βρεις ότι ο συνδυασμός των δύο είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικός. Επιπλέον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το στρογγυλό τους σχήμα και τη διαμόρφωσή τους, μπορείτε να τα κόψετε σε τετράγωνα και να απλώσετε το γλάσο τυρί κρέμα από πάνω!

ΥΛΙΚΑ:

12 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

1 ΩΡΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ   

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 φλ. (2 μπαστούνια) βούτυρο, συν περισσότερα για τηγάνι

1 (350 γρ) συσκευασία marshmallows

1 κουτ. κανέλα, συν επιπλέον για πασπάλισμα

1/4 κουτ. αλάτι

5 φλ. δημητριακά ρυζιού

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

30 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 φλ. ζάχαρη άχνη

1/4 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουτ. κρέμα γάλακτος, προαιρετικά

cinnamon

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξτε τη βάση με τα δημητριακά ρυζιού: Λιπάνετε ένα ταψί με βούτυρο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι βούτυρο. Προσθέστε marshmallows και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει εντελώς. Ανακατέψτε με κανέλα και αλάτι, στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε τα δημητριακά ρυζιού χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα.

Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και απλώστε απαλά από πάνω με σπάτουλα. Αφήστε να κρυώσει για 25 λεπτά και στη συνέχεια κόψτε σε 12 τετράγωνα. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να στρογγυλέψετε τις άκρες και να σχηματίσετε στρογγυλούς δίσκους – όπως ρολά κανέλας. (Εάν το μείγμα κολλάει στα χέρια σας, δοκιμάστε να βρέξετε τις παλάμες σας με νερό πριν το σχήμα.) Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε το γλάσο: Σε ένα μεσαίο μπολ χρησιμοποιώντας ένα σύρμα, χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν το γλάσο είναι πολύ παχύ, προσθέστε κρέμα γάλακτος ½ κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή. Βάλτε το σε ένα κορνέ ή σε πλαστική σακούλα που μπορεί να επανασφραγισθεί και περάστε με γλάσο τα ρολάκια. Πασπαλίστε με κανέλα πριν τα σερβίρετε.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου