Αυτή είναι η σωστή ποσότητα ρετινόλης που μπορείς να χρησιμοποιήσεις

Το θαυματουργό skincare συστατικό

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Υπάρχουν κάποια συστατικά των προϊόντων περιποίησης που αποτελούν σταθερή αξία στον κόσμο της ομορφιάς. Ένα από αυτά είναι βέβαια η ρετινόλη. Αυτό το skincare συστατικό έχει μπει στη λίστα με τα must και θεωρείται ένα κορυφαίο αντιγηραντικό, με θαυματουργή δράση στην επιδερμίδα.

Τι είναι όμως η ρετινόλη; Πρόκειται για παράγωγο της βιταμίνης Α, το οποίο βοηθάει στη διατήρηση της αρχιτεκτονικής ισορροπίας των στοιβάδων της επιδερμίδας και προωθεί την νεανική και λαμπερή όψη της, καταπολεμώντας τα κύρια σημάδια γήρανσης και κυρίως τις ρυτίδες.

Πόση όμως είναι η σωστή ποσότητα που πρέπει να εφαρμόσεις στην επιδερμίδα σου κατά την ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείς; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί στο μέγεθος ενός μπιζελιού όταν τη χρησιμοποιείς για πρώτη φορά.

Η ρετινόλη εφαρμόζεται το βράδυ στο πρόσωπο πριν από τον ύπνο και μόνο μερικές φορές την εβδομάδα όταν είναι η πρώτη επαφή σου με το συγκεκριμένο προϊόν. Το δέρμα, ανάλογα με τον τύπο του, θα χρειαστεί κάποιες ημέρες έως εβδομάδες για να προσαρμοστεί στη ρετινόλη και να τη συνηθίσει.

Αν θέλεις να μειώσεις τις πιθανότητες ερεθισμού του προσώπου από τη χρήση της ρετινόλης, οι ειδικοί συστήνουν να την εφαρμόζεις πάνω από το σέρουμ ή την κρέμα σου.

Τέλος, μην ξεχνάς ότι αφού χρησιμοποιείς ρετινόλη, τότε θα πρέπει κάθε ημέρα να απλώνεις στο πρόσωπο και την απαραίτητη ποσότητα αντηλιακού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cover photo credits: pexels.com 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares