Skip to main content

MARKET

Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στο επίκεντρο

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα από το New York College και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας.



Ημερίδα με θέμα: «Ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις: Παρελθόν - Παρόν και Μέλλον» πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α την Τρίτη 14 Μαρτίου του 2017 το New York College και η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, H. Φούτση, τον Θ. Ζαούτη – Προεδρικό Σύμβουλο γύρω από την χρήση αντιβιοτικών Ηνωμένων Πολιτειών και τον Δ. Χονδρό- Εκπρόσωπο AHEPA.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των κεντρικών ομιλιτών, οι οποίοι ήταν οι κ.κ. Δρ. Κ. Καραγεώργου- Βιοπαθολόγος ΚΕΕΛΠΝΟ, Καθηγήτρια ΤΕΙ, Ζ. Μανωλίδου- Γεν. Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας, Ε. Κουσκούνη- Καθηγήτρια Βιοπαθολόγος, Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., Διευθύντρια Εργαστηρίου Βιοπαθολογίας «Αρεταίειο» Νοσοκομείο Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Ζαούτης- Καθηγητής University of Pennsylvania, Προεδρικός Σύμβουλος γύρω από την χρήση αντιβιοτικών Ηνωμένων Πολιτειών, Α. Στούπη- Παθολόγος, Λοιμωξιολόγος, Διευθύντρια Τμήματος Λοιμώξεων & Τροπικών Νοσημάτων του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Λέκτορας Πανεπιστημίου Brown University USA, Δρ. Π. Ευσταθίου- Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας, Σύμβουλος του WHO/ EOC-NET, Δρ. Β. Γ. Αποστολόπουλος - Διευθύνων Σύμβουλος, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και Δρ. Α. Πλεύρης - Δικηγόρος, τ. Βουλευτής, οι οποίοι μίλησαν στην κατάμεστη αίθουσα του κτηρίου της «ΕΣΗΕΑ» όπου φιλοξένησε την εκδήλωση.
 

nycin.jpg
 

Η Δρ. Κ. Καραγεώργου αναφέρθηκε στις νοσοκομειακές λοιμώξεις του χθες και του σήμερα, η κα Ζ. Μανωλίδου στις λοιμώξεις των ασθενών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η κα Ε. Κουσκούνη στα μέτρα προστασίας των ασθενών και την πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, ο Δρ. Θ. Ζαούτης στην πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων στην Ελλάδα με αναφορές στις σημερινές προσπάθειες και επιτυχίες και που πρέπει να στραφούμε, η κα Α. Στούπη στην αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών χειρουργικών λοιμώξεων, ο Δρ. Π. Ευσταθίου στις καινοτόμες εφαρμογές στη μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και κυρίως στην εφαρμογή του αντιμικροβιακού χαλκού στις ΜΕΘ, ο Δρ. Β.Γ. Αποστολόπουλος στις νοσοκομειακές λοιμώξεις από την οπτική γωνία του διαχειριστή νοσοκομείου και ο Δρ. Α. Πλεύρης στη νομική εκτίμηση των νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση από τον κ. Η. Φούτση και τον κ. Θ. Πλεύρη για την δημιουργία ενός νέου μη κερδοσκοπικού οργανισμού σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας, στον οποίο θα συμμετέχουν προσωπικότητες και εκτός του Ελληνικού ιατρικού χώρου. Ο συγκεκριμένος οργανισμόςθ α αναλάβει τη διεξαγωγή μελετών αλλά και την υποστήριξη του έργου των φορέων Υγείας. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι θα προγραμματιστεί νέα επιστημονική ημερίδα με τα προτεινόμενα μέτρα και δράσεις μείωσης των ενδοσοκομειακών λοιμώξεων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ακολούθησε σειρά ερωτήσεων και συζήτηση με το κοινό, όπου οι διοργανωτές έδωσαν την υπόσχεση για διεξαγωγή και άλλων Ημερίδων που θα αφορούν στο χώρο της Υγείας, στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Δείτε όλη την ημερίδα!

Διαβάστε επίσης

MARKET

To Lidl στα καλύτερά του: 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

Η εταιρεία γιορτάζει την 25ετή διαδρομή της στη χώρα με μία επετειακή καμπάνια για όλα εκείνα, τα μικρά και τα μεγάλα, που έχει επιτύχει στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.  

MARKET

Η ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Η αγαπημένη μάρκα μπισκότων στην Κύπρο Φρου Φρου, με 60 χρόνια ιστορίας, ξεκίνησε το ταξίδι της στην Ελληνική αγορά.

MARKET

100 Χρόνια Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Το 2024 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., καθώς η εταιρεία γιορτάζει με υπερηφάνεια τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.