Skip to main content

MARKET

Μη χάσεις το HerMa Conference!

Το ραντεβού είναι 22 ως 24 Σεπτεμβρίου στην Ελευσίνα. Να είσαι εκεί!



Μία καινοτόμα και βιωματική προσέγγιση για το μέλλον του πολιτισμού και της διαχείρισης του ευρύτερου τομέα θα παρουσιαστεί από τις 22 ως τις 24 Σεπτεμβρίου σε εγκαταστάσεις-ορόσημα για την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης της Ελευσίνας, όπου θα φιλοξενηθεί το τέταρτο διεθνές συνέδριο διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς “HerMa Conference”.

Ιταλία η τιμώμενη χώρα,
• τριάντα οι εισηγητές,
• πέντε οι θεματικές συζητήσεις,
• πέντε οι εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις,
• δεκαπέντε οι πανεπιστημιακοί και κορυφαίοι ειδικοί από όλο τον κόσμο, που
• επί τρεις ημέρες

θα φέρουν στο προσκήνιο τα ζητήματα που άπτονται της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονόμας υπό το πρίσμα της ιδιαίτερα επίκαιρης θεματικής: "Μνημεία σε Ερείπια---Ερείπια ως Μνημεία".

Η θεματική αυτή θα διερευνηθεί μέσα από τις πέντε ενότητες του συνεδρίου -θεωρητικές προσεγγίσεις, νομική προστασία πολιτιστικών αγαθών, εκπαίδευση, αρχαιολογικό πολιτιστικό τοπίο και τοπικές κοινότητες, τεχνολογικές εξελίξεις- και θα επιχειρηθεί να αναδειχθούν τα καίρια ζητήματα που αφορούν τις παγκόσμιες εξελίξεις του 21ου αιώνα στον πολιτισμό, καθώς και οι βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται, ή θα πρέπει να υιοθετηθούν σύντομα, παγκοσμίως στον τομέα της διαχείρισης των πολιτιστικών αγαθών.

Το συνέδριο πραγματοποιείται από τον ΗΜΟ  (Heritage Management Organization), με τη συνεργασία του ΟΠΑ, του Πανεπιστημίου του Kent, του οργανισμού Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, του Φεστιβάλ Αισχύλεια και του Δήμου Ελευσίνας, ένα ενεργό παράδειγμα επιτυχημένης αξιοποίησης χώρων με πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα και μετατροπής τους σε πυρήνες σύγχρονης πολιτιστικής έκφρασης, δημιουργίας, εκπαίδευσης και κοινωνικής συμμετοχής.

O HERITΛGE (Heritage Management Organisation) είναι ένας καινοτόμος μη κερδοσκοπικός οργανισμός εκπαίδευσης και έρευνας που υποστηρίζεται από διακεκριμένους διεθνείς και ελληνικούς φορείς για την ενίσχυση και ανάδειξη της δυναμικής του πολιτισμού ως πηγή μάθησης, πολιτισμικής ταυτότητας, συλλογικής συνείδησης και ανάπτυξης σε διεθνές επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:
• www.inherity.org/conference
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεματικές Ενότητες

Θεωρητικές Προσεγγίσεις / Συντονιστής: Β. Γκανιάτσας
Νομική Προστασία Πολιτιστικών Αγαθών / Συντονιστής: Ειρ. Σταματούδη
Εκπαίδευση / Συντονιστής: M. Corbishley
Πολιτιστικό Τοπίο και Τοπικές Κοινότητες / Συντονιστές: Λ. Στεφάνου & A. Αναγνωστόπουλος
Τεχνολογικές Εξελίξεις / Συντονιστής: I. Λυριτζής

Προσκεκλημένοι Εισηγητές

Maurizio Forte, Stanford University, Duke University, ΗΠΑ.
Romolo Martemucci, Pennsylvania State University, ΗΠΑ, Pantheon Institute, Ρώμη.
Alessandra Ricci, Koç University, Τουρκία.
Tullio Scovazzi, University of Milano-Bicocca, Μιλάνο.
Cornelia Hadziaslani, Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολής, Αθήνα.
Toshiyuki Kono, Kyushu University, Ιαπωνία, Vice President ICOMOS.

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Επιπλέον οι συμμετέχοντες του συνεδρίου μέσα από τις παράλληλες εκδηλώσεις του θα έχουν τη δυνατότητα να δικτυωθούν με άλλους φορείς πολιτισμού, να συμβάλουν στη δημιουργία της ταυτότητας της τοπικής κοινότητας, να ανακαλύψουν την κρυμμένη δυναμική της πόλης της Ελευσίνας συμμετέχοντας στους πολιτιστικούς περίπατους αλλά και μέσα από το φωτογραφικό φακό να ταξιδέψουν στην ιστορία των σύγχρονων ερειπίων της καθημερινής ζωής και τη μεταμόρφωσή τους σε πολιτιστικά τοπία.

HerMa Market

Εταιρικό Φεστιβάλ / Η διοργάνωση αυτή δικτυώνει τους πρωτοπόρους οργανισμούς και ιδρύματα του τομέα του πολιτισμού με τον επιχειρηματικό κόσμο και στοχεύει στην δημιουργία και προώθηση μελλοντικών έργων που θα εμπλουτίσουν το σύγχρονο πολιτισμικό τοπίο.

HerMa Eleusis: Visions for Heritage

Ανοιχτός Διάλογος / Οι τοπικές κοινότητες έχουν θεσμική σημασία για κάθε επιτυχημένη δράση διαχείρισης και προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Επικεντρωμένη σε αυτή την προοπτική, η δράση αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πλαισίου συζήτησης που θα υπογραμμίζει το κεντροβαρή ρόλο των κοινωνιών και θα διερευνά τις πεποιθήσεις και τα οράματά τους για τις τέχνες και τον πολιτισμό.

HerMa Aeschylus: The Eternal Battle

Αναπαραστατικές Τέχνες / Η δράση αυτή ακροβατεί ανάμεσα στην αντίληψη για το έργο του μεγάλου τραγωδού Αισχύλου, ως δραματουργία με μνημειακό χαρακτήρα ή ως ένα ζωντανό έργο που επεξεργάζεται ιδέες.

HerMa Photos: Capture Heritage Images

Έκθεση Φωτογραφίας / Ξανα-διαβάζοντας/-συλλογίζοντας/-οραματίζοντας το πολιτιστικό τοπίο.
HerMa: Industrial Heritage

Πολιτιστικός Περίπατος / Μία δράση αφιερωμένη στη μοναδική, για την Ελλάδα, βιομηχανική πολιτιστική κληρονομιά της πόλης της Ελευσίνας.

Διαβάστε επίσης

MARKET

To Lidl στα καλύτερά του: 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

Η εταιρεία γιορτάζει την 25ετή διαδρομή της στη χώρα με μία επετειακή καμπάνια για όλα εκείνα, τα μικρά και τα μεγάλα, που έχει επιτύχει στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.  

MARKET

Η ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Η αγαπημένη μάρκα μπισκότων στην Κύπρο Φρου Φρου, με 60 χρόνια ιστορίας, ξεκίνησε το ταξίδι της στην Ελληνική αγορά.

MARKET

100 Χρόνια Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Το 2024 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., καθώς η εταιρεία γιορτάζει με υπερηφάνεια τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Προτεινόμενα

CELEBS

Πού διασκέδασαν Νίκος Μουτσινάς, Ζέτα Μακρυπούλια & Ευγενία Σαμαρά

Μαζί τους ήταν και η Χριστίνα Κοντοβά και ο Κωνσταντίνος Δέδες

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

CELEBS

Συγκινεί η Ξένια Καλογεροπούλου για τον Γιάννη Φέρτη: Η μισή μου ζωή ήταν με τον Γιάννη

Το συγκινητικό αντίο της ηθοποιού στον πρώην σύζυγό της