Skip to main content

MARKET

Επένδυση στους νέους με τη ρομποτική και τo S.T.E.M

COSMOTE & WRO Hellas καλούν τους μαθητές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018



Δηλώσεις συμμετοχής έως 31 Ιανουαρίου 2018 στο www.wrohellas.gr

Ξεκίνησαν οι συμμετοχές για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018, για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, που διοργανώνει για τέταρτη χρονιά ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. Μέσα από δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης, όπως αυτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής, η COSMOTE επενδύει στα παιδιά και την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων. 

rompotiki_keimeno.jpg

«Το μέλλον μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τεχνολογία, και τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του. Μέσα από την τεχνολογία, οι νέοι μπορούν να ανακαλύψουν νέους δρόμους δημιουργίας, νέους τρόπους συνεργασίας και επίτευξης συλλογικών στόχων. Με δράσεις που συμβάλλουν στη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science– Technology-Engineering–Mathematics), όπως η εκπαιδευτική ρομποτική, η COSMOTE επενδύει στους νέους και στο μέλλον της χώρας μας. Όραμά μας είναι να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους, μέσα από την τεχνολογία», είπε ο κ. Κώστας Νεμπής, Chief Commercial Officer Οικιακών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ

rompotiki_keimeno1.jpg

Ο κ. Γιάννης Σομαλακίδης, πρόεδρος του WRΟ Hellas, αναφέρει σχετικά με τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής: «Κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι μαθητές στην Ελλάδα στρέφονται στην εκπαιδευτική ρομποτική. Μέσα από τη ρομποτική, μπορούν να κατανοήσουν σε βάθος τις βασικές αρχές των φυσικών επιστημών, των μαθηματικών, του προγραμματισμού, και της ομαδικότητας. Καλώ όλους τους γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με την ρομποτική. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορούν να τους κάνουν. Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά της πατρίδας μας να ασχοληθούν με την τεχνολογία, όπως συμβαίνει αντίστοιχα σε άλλες προηγμένες οικονομικά και τεχνολογικά χώρες.»

Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές από τις 13 περιφέρειες της χώρας, που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, καλούνται να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε οι ρομποτικές κατασκευές τους να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των παρακάτω θεμάτων:
  
•    Για μαθητές Δημοτικού (8-12 ετών): «Εποικισμός του Άρη» & WeDo 2.0 Ποδόσφαιρο
•    Για μαθητές Γυμνασίου (13-15 ετών): «Βυζαντινή Αυτοκρατορία & Επικοινωνίες»
•    Για μαθητές Λυκείου (16-18 ετών): «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα».

rompotiki_keimeno2.jpg

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.wrohellas.gr μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2018. Μέχρι σήμερα περισσότερα από 5.000 παιδιά έχουν συμμετάσχει στους διαγωνισμούς ρομποτικής που υλοποιούνται με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.

Η εκπαιδευτική μέθοδος STEM

Η COSMOTE, εδώ και 4 χρόνια, ως στρατηγικός συνεργάτης του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας, WRO Hellas, υλοποιεί ένα σύνολο δράσεων, με σκοπό τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science–Technology-Engineering–Mathematics) στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Η εκπαιδευτική ρομποτική βασίζεται στην μέθοδο S.T.E.M, καθώς συνδυάζοντας την επιστήμη, τα μαθηματικά, την μηχανική και την τεχνολογία για τη δημιουργία μιας ρομποτικής κατασκευής, βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, αλλά και να αναπτυχθεί η ομαδικότητα, η φαντασία και η δημιουργικότητά τους. 

rompotiki_keimeno3.jpg


Οι δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας της COSMOTE και του WRO Hellas, είναι ο ετήσιος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, καθώς και τα εθνικά στάδια για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, τα οποία διοργανώνει ο WRO Hellas τα τελευταία 10 χρόνια, αναδεικνύοντας τις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν κάθε χρόνο στην World Robot Olympiad™. Επιπλέον, η COSMOTE στηρίζει τη συμμετοχή ελληνικών ομάδων στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, καθώς επίσης έχει διαθέσει δωρεάν περισσότερα από 350 πακέτα εκπαιδευτικής ρομποτικής σε ομάδες μαθητών από όλη την Ελλάδα.

Χορηγός επικοινωνίας του διαγωνισμού είναι η COSMOΤΕ TV.
 

Διαβάστε επίσης

MARKET

To Lidl στα καλύτερά του: 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

Η εταιρεία γιορτάζει την 25ετή διαδρομή της στη χώρα με μία επετειακή καμπάνια για όλα εκείνα, τα μικρά και τα μεγάλα, που έχει επιτύχει στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.  

MARKET

Η ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Η αγαπημένη μάρκα μπισκότων στην Κύπρο Φρου Φρου, με 60 χρόνια ιστορίας, ξεκίνησε το ταξίδι της στην Ελληνική αγορά.

MARKET

100 Χρόνια Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Το 2024 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., καθώς η εταιρεία γιορτάζει με υπερηφάνεια τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.