Skip to main content

MARKET

O διεθνής διαγωνισμός BARILLA Pasta World Championship για πρώτη φορά εκτός της έδρας του, της Ιταλίας.

Το Παρίσι υποδέχεται το φετινό θέμα του διαγωνισμού: “THE ART OF PASTA” 



Για 8η συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί ο διεθνής διαγωνισμός Barilla Pasta World Championship, ο οποίος αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί, εκτός της έδρας του, της Ιταλίας. Εναρμονισμένος με την ιδέα “The Art of Pasta” και την 50η επέτειο της παρουσίας της Barilla στη Γαλλία, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 10 και 11 Οκτωβρίου στο Παρίσι, μια πόλη φημισμένη για τη γαστρονομική της κουλτούρα και τον πλούτο της Τέχνης της.

Φέτος, πολυάριθμα ταλέντα από το χώρο της γαστρονομίας, του lifestyle και της τέχνης, θα ανακαλύψουν πώς κάτι απλό και καθημερινό, τα ζυμαρικά, μπορούν να μεταμορφωθούν σε ένα αριστούργημα.

Barilla_WC2.jpg

Το Pavillon Cambon, ο διάσημος Παριζιάνικος χώρος που επιλέχθηκε για αυτή τη διοργάνωση, θα μεταμορφωθεί σε μια κεκλεισμένων των θυρών Γκαλερί Τέχνης, όπου διαφορετικές προσωπικότητες του κλάδου θα ενωθούν για να μοιραστούν ένα κοινό όραμα: λάτρεις του φαγητού θα συναντήσουν λάτρεις της τέχνης, ενώ καλλιτέχνες και μουσικοί θα διεγείρουν τις αισθήσεις και την περιέργεια του κοινού μέσα από τα ερμηνείες τους. Ηθοποιοί θα εμπλακούν, ώστε να μεταφέρουν τη φιλοσοφία “The Art of Pasta”πιο κοντά στο κοινό. 

Ο διεθνής διαγωνισμός BARILLA Pasta World Championship θα αποτελέσει ένα ζωντανό έργο τέχνης όπου ο καθένας θα έχει έναν ξεχωριστό ρόλο, ώστε να αναδειχθεί ο επόμενος Master of Pasta!

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΚΤΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
Barilla_WC4.jpgΦέτος, για πρώτη χρονιά, ο διαγωνισμός Barilla Pasta World Championship θα διεξαχθεί στο Παρίσι. Ως «πολίτης του κόσμου», η Barilla επιθυμεί να παρουσιάσει και να μοιραστεί με τον κόσμο το χαρούμενο και υγιεινό Ιταλικό τρόπο ζωής. Πράγματι, το Παρίσι δεν αποτελεί μόνο τον ιδανικό πυρήνα για τον εορτασμό των 50 χρόνων παρουσίας της Barilla στην Γαλλία, αλλά αναδεικνύει και το θέμα της φετινής χρονιάς “The Art of Pasta”, λόγω του πλούτου της γαλλικής γαστρονομίας και Τέχνης.

Κοντά στην Πλατεία Vendôme και την Όπερα Garnier, το Pavillon Cambon αποτελεί μια εξαιρετική τοποθεσία που αναδιαμορφώθηκε πλήρως για την περίσταση σε μία μοντέρνα γκαλερί τέχνης, όπου η δημιουργικότητα έρχεται να κλονίσει το κλασικό Παρίσι. Η Olimpia Zagnoli, διάσημη Ιταλίδα καλλιτέχνης, συμμετείχε στο σχεδιασμό αυτής της περιοδικής Γκαλερί Τέχνης. Συνδυάζει την παράδοση και τον νεωτερισμό στα έργα της, ενώ προσδίδει στοιχεία που σχετίζονται με τον Ιταλικό πολιτισμό και τις ρίζες του. 

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν δύο αξιόλογοι οικοδεσπότες: ο Master of Ceremony, Stéphane Rotenberg, διάσημος Γάλλος παρουσιαστής εκπομπών μαγειρικής και ο Lorenzo Cogo, διάσημος Ιταλός Chef, γνωστός για την εντυπωσιακή κουζίνα του στο εστιατόριο “EL Coq”, που θα έχει τον ρόλο του Master of Gastronomy.

Οι 14 νέοι Chef που προέρχονται από 14 διαφορετικές χώρες, αποτελούν το μέλλον της παγκόσμιας γαστρονομίας και ως καλλιτέχνες, θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε τρεις διαφορετικές δοκιμασίες: το Masterpiece, το White Canvas, και το Grand Finale.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού Barilla Pasta World Championship 2019, αποτελείται από πέντε προσωπικότητες, που η κάθε μία ειδικεύεται στο δικό της αντικείμενο, και ενώνονται με σκοπό να αναδείξουν τη φετινή θεματολογία “The Art of Pasta”. Από τον χώρο της γαστρονομίας, θα είναι ο διακεκριμένος Chef Davide Oldani, πρεσβευτής της Barilla και ένας από τους πιο συναρπαστικούς στοχαστές στον κόσμο του ιταλικού φαγητού, ο διάσημος Ιταλός Chef Simone Zanoni (Le George restaurant), καθώς και η Γαλλίδα Chef Amandine Chaignot η οποία μέχρι πρότινος ήταν Executive-Chef στο ξενοδοχείο Rosewood London. Από τον χώρο του lifestyle, θα βρίσκονται η Αυστραλή φωτογράφος & content creator, Ashley Alexander, και η Paola Navone, διακεκριμένη Ιταλίδα αρχιτέκτονας και designer. 

Η περσυνή νικήτρια του διαγωνισμού, Αμερικανίδα Chef Carolina Diaz, η πρώτη γυναίκα Chef που τιμήθηκε με τον τίτλο Master of Pasta, θα είναι παρούσα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ώστε να δώσει τη σκυτάλη στον επόμενο νικητή. Η Carolina Diaz κατά τη διάρκεια του Barilla Pasta World Championship 2018, τροποποίησε την κλασική ιταλική συνταγή «spaghetti al pomodoro». Το ερώτημα τώρα είναι, ποιος θα είναι ο επόμενος Master of Pasta και ποια συνταγή θα παρουσιάσει. 

Barilla_WC3.jpg

THE ART OF PASTA
Ο φετινός διαγωνισμός Barilla Pasta World Championship 2019, εστιάζει γύρω από την ιδέα “The Art of Pasta”, όπου τα ζυμαρικά θα παρουσιαστούν όχι μόνο ως φαγητό, αλλά και ως έργο τέχνης. Κάθε κομμάτι ζυμαρικών αποτελεί ένα ξεχωριστό δημιούργημα, το οποίο συνδυάζει την ομορφιά με τη γεύση. Η μορφή και η κίνησή τους δημιουργούν ένα αριστούργημα. 

Το Art of Pasta θα επηρεάσει τα γαστρονομικά και τα κοινωνικά συστατικά αυτής της ετήσιας εκδήλωσης. Οι συμμετέχοντες θα θαυμάσουν τη γαστρονομική ομορφιά μέσα από τις γευστικές δημιουργίες των 14 διαγωνιζομένων Chef, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της συνταγής τους. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας, lifestyle και τέχνης. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες Chef και τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα παρουσιάσουν γαστρονομικά θεάματα, σημαντικοί opinion leaders θα καθοδηγήσουν συζητήσεις και θα δοθούν μουσικές παραστάσεις. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BARILLA Pasta World Championship 2019, τη λίστα των διαγωνιζομένων Chefs και τα βιογραφικά τους, καθώς και το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης, μπορείτε να βρείτε στην  ιστοσελίδα www.pastaworldchampionship.com.

Μείνετε συντονισμένοι μέσα από τα social media της Barilla:
-    Facebook | @barillagreece
-    Instagram | @barillagr

Διαβάστε επίσης

MARKET

To Lidl στα καλύτερά του: 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

Η εταιρεία γιορτάζει την 25ετή διαδρομή της στη χώρα με μία επετειακή καμπάνια για όλα εκείνα, τα μικρά και τα μεγάλα, που έχει επιτύχει στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.  

MARKET

Η ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Η αγαπημένη μάρκα μπισκότων στην Κύπρο Φρου Φρου, με 60 χρόνια ιστορίας, ξεκίνησε το ταξίδι της στην Ελληνική αγορά.

MARKET

100 Χρόνια Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Το 2024 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., καθώς η εταιρεία γιορτάζει με υπερηφάνεια τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέρα από τη θάλασσα | Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ψηφιακή πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube | 31.03.2024 | 21:00 | Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»