Skip to main content

MARKET

Μύλοι Λούλη: Μια γιορτή φρέσκου ψωμιού στον Πειραιά

H εταιρεία Μύλοι Λούλη, με βαθιά ιστορία και παράδοση 7 γενιών, σε συνεργασία με το Σωματείο Αρτοποιών Πειραιώς & Νήσων, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά  και με την ευγενική υποστήριξη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, συνδιοργάνωσε από τις 21-24 Σεπτεμβρίου την Γιορτή Ψωμιού στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι. 

 



 

Aπό το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου μέχρι την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, δημιουργήθηκε ένα πλήρως εξοπλισμένο, υπαίθριο αρτοποιείο όπου έμπειροι αρτοποιοί ζύμωσαν, έπλασαν και φούρνισαν κάθε είδους αρτοσκευάσματα τα οποία μοίρασαν δωρεάν στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της εκδήλωσης. Με βασικό θέμα και στόχο την στήριξη του Φούρνου της Γειτονιάς δεκάδες αρτοποιοί παρουσίασαν όλα τα στάδια παραγωγής του φρέσκου ψωμιού, αναδεικνύοντας παράλληλα την θρεπτική του αξία αλλά και την απαραίτητη παρουσία του για μια ισορροπημένη διατροφή. Η Μύλοι Λούλη συμμετείχε με την χορήγηση και εγκατάσταση του ειδικά διαμορφωμένου περιπτέρου της στον εκθεσιακό χώρο, αλλά και με την διάθεση 1.500 κιλών αλεύρι στους αρτοποιούς για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χορευτικά συγκροτήματα και παραδοσιακή μουσική, ενώ την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 19.00 μ.μ., πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εκδήλωσης, όπου και απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της εταιρείας, κ. Νίκος Λούλης τονίζοντας τη σημαντικότητα του φούρνου της γειτονιάς. Παράλληλα, τη  Δευτέρα  23  και την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου μικροί μαθητές από τα δημοτικά σχολεία του Πειραιά για 3 ώρες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδραστικό θεατρικό πρόγραμμα σχετικό με το σιτάρι και το ψωμί. Στο χώρο του περιπτέρου βρίσκονταν διασκεδαστές οι οποίοι απασχόλησαν τους μικρούς μας φίλους. Επιπλέον, την προσοχή των επισκεπτών τράβηξε ο παραδοσιακός πετρόμυλος της Μύλοι Λούλη που λειτουργούσε εντός του περιπτέρου και τους έδωσε την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία άλεσης του σιταριού και της παραγωγής αλεύρου. 

H Μύλοι Λούλη, αποδεικνύει στην πράξη την συνεισφορά της προς την κοινωνία, υλοποιώντας πρωτοβουλίες, με ουσιαστικά αποτελέσματα. Η «Γιορτή Ψωμιού», αποτελεί ετήσιο θεσμό και επιβεβαιώνει τη στήριξη της εταιρείας προς την τοπική κοινωνία και την τόνωση της τοπικής οικονομίας της. Η Μύλοι Λούλη, με παράδοση που μετρά δύο αιώνες, παραμένει πιστή στο όραμά της για δημιουργία αξίας για την ανθρώπινη διατροφή, θέτοντας ως προτεραιότητα τον άνθρωπο, για το σήμερα και τις επόμενες γενιές.
 

 

Διαβάστε επίσης

MARKET

To Lidl στα καλύτερά του: 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

Η εταιρεία γιορτάζει την 25ετή διαδρομή της στη χώρα με μία επετειακή καμπάνια για όλα εκείνα, τα μικρά και τα μεγάλα, που έχει επιτύχει στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.  

MARKET

Η ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Η αγαπημένη μάρκα μπισκότων στην Κύπρο Φρου Φρου, με 60 χρόνια ιστορίας, ξεκίνησε το ταξίδι της στην Ελληνική αγορά.

MARKET

100 Χρόνια Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Το 2024 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., καθώς η εταιρεία γιορτάζει με υπερηφάνεια τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Προτεινόμενα

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς