Skip to main content

MARKET

Zolotas γούρι 2020

Zolotas γούρι 2020: παρουσίαση της νέας συλλογής κοσμημάτων ZEUS 2020 του Οίκου ZOLOTAS



Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, η παρουσίαση της νέας συλλογής κοσμημάτων ZEUS, γούρι 2020, στοus εκλεκτούς εκπροσώπους του Ελληνικού  τύπου στο κεντρικό κατάστημα ZOLOTAS στην οδό Πανεπιστήμιου.

Η πρόεδρος του οίκου Marianne Le Clere-Papalexis, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Georges Papalexis, καλωσορίσανε την πρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΕΠΑΠ κυρία Μαριάννα Μόσχου και τις κύριες Ηρώ Κόβα, Χριστίνα Μαρούγκα-Κατσουρίδη και Άννα Μαραβέα, μέλη του διοικητικού συμβούλιου της ΕΛΕΠΑΠ.

Mε έμφαση στον ελληνικό πολιτισμό, ο Οίκος δημιούργησε ένα ξεχωριστό, πολύτιμο γούρι, εμπνευσμένο από τον Κεραύνιο Ζευς, που λατρεύτηκε ως ο θεός του ουρανού.  Η συλλογής ΖΕUS 2020 αποτελείται από πολύτιμα παντατίφ, βραχιόλια και σκουλαρίκια, τα οποία προσφέρονται σε ασήμι, επίχρυσο ασήμι και χρυσό διακοσμημένα  με πολύτιμες πέτρες. 

Για 13η συνεχή χρονιά, ο Οίκος ZOLOTAS διατηρεί το φιλανθρωπικό του χαρακτήρα αφιερώνοντας μέρος των πωλήσεων της συλλεκτικής αυτής συλλογής στο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο της ΕΛΕΠΑΠ, με σκοπό να συνδράμει ουσιαστικά στα «Βήματα Ζωής» των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία.


ZEUS
ΓΟΥΡΙ 2020

γείνατο δ᾽ αὖ Κύκλωπας ὑπέρβιον ἦτορ ἔχοντας,
Βρόντην τε Στερόπην τε καὶ Ἄργην ὀβριμόθυμον,
οἳ Ζηνὶ βροντήν τ᾽ ἔδοσαν τεῦξάν τε κεραυνόν.

Γέννησε και τους Κύκλωπες, που ᾽χουν πανίσχυρη καρδιά,
τη Βρόντη, τη Στερόπη και τον Άργη με τη δυνατή ψυχή,
που δώσανε στο Δία τη βροντή και του ᾽φτιαξαν τον κεραυνό.
Ησίοδος, Θεογονία, ΗΣ 140-142

Ο Κεραύνιος Ζεύς, λατρεύτηκε ως ο θεός του ουρανού. Κατοικία του, ο αιθέρας, ένας φωτεινός τόπος πάνω από τη γη που δεν ταραζόταν από ανέμους και θύελλες, και από όπου αυτός κυβερνούσε τον κόσμο.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Δίας απελευθέρωσε τους φυλακισμένους στον Τάρταρο Κύκλωπες, για να μπορέσει να νικήσει στην Τιτανομαχία τον Κρόνο και τους Τιτάνες και να πάρει την ουράνια εξουσία. Σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης και σαν αντάλλαγμα για την απελευθέρωσή τους, οι Κύκλωπες χάρισαν στον πατέρα των θεών τον Κεραυνό, τη Βροντή και την Αστραπή. Οι φωτεινοί κεραυνοί, δημιούργημα του θεού Ήφαιστου, αποτέλεσαν τον ουράνιο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ θεών και ανθρώπων. Ο υπέρτατος επόπτης της ηθικής τάξης, Ζευς χρησιμοποιούσε τον κεραυνό όχι για να τιμωρεί αλλά για να δίνει δίκαιες λύσεις. 

Για το έτος 2020 ο οίκος ΖΟLOTAS, ως σύγχρονος Ήφαιστος, σμιλεύει πολύτιμα μέταλλα και δημιουργεί ένα ξεχωριστό γούρι για να καλωσορίσει τη νέα χρονιά.

O “Zeus” θα μας φέρει δύναμη, διάνοια και πνευματική φώτιση για το 2020.


ΓΟΥΡΙ 2020 και Κοινωνική Προσφορά

Από το 1895 μέχρι και σήμερα, ο οίκος ZOLOTAS δημιουργεί και καθιερώνει το γούρι της χρονιάς, που σύμφωνα με την παράδοση προσφέρεται για την καλοτυχία. Κάθε χρόνο, η ετήσια αυτή συλλεκτική συλλογή αφιερώνεται σε έναν κοινωνικό σκοπό.

Το  2020, ο ZEUS έχει ως στόχο να συνδράμει ουσιαστικά στην ενίσχυση του αξιέπαινου φιλανθρωπικού έργου της ΕΛΕΠΑΠ και να στηρίξει τα «Βήματα Ζωής» των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία, αφιερώνοντας μέρος των πωλήσεών της προς όφελος του σκοπού αυτού.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.elepap.gr

 

Διαβάστε επίσης

MARKET

To Lidl στα καλύτερά του: 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

Η εταιρεία γιορτάζει την 25ετή διαδρομή της στη χώρα με μία επετειακή καμπάνια για όλα εκείνα, τα μικρά και τα μεγάλα, που έχει επιτύχει στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.  

MARKET

Η ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Η αγαπημένη μάρκα μπισκότων στην Κύπρο Φρου Φρου, με 60 χρόνια ιστορίας, ξεκίνησε το ταξίδι της στην Ελληνική αγορά.

MARKET

100 Χρόνια Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Το 2024 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., καθώς η εταιρεία γιορτάζει με υπερηφάνεια τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ