Ο Κώστας Κόκλας πρωταγωνιστεί στην εκστρατεία ενημέρωσης “LDL ALERT” της Amgen Hellas

Συνεχίζεται η πολύ σημαντική εκστρατεία ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της υψηλής LDL χοληστερόλης

Δελτίο Τύπου

 

Συνεχίζεται, για δεύτερη χρονιά, η επιτυχημένη εκστρατεία ενημέρωσης “LDL ALERΤ”, μία πρωτοβουλία της Amgen Hellas, με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης και του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών και Φίλων Πασχόντων από Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία, “LDL Greece” για την αντιμετώπιση της υψηλής LDL χοληστερόλης. Ο ηθοποιός Κώστας Κόκλας είναι το πρόσωπο που πρωταγωνιστεί στην εκστρατεία ενημέρωσης, ευελπιστώντας με την ευγενική συμμετοχή του, να συμβάλλει στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τη νόσο και να προβάλει τη σημασία του επείγοντος στην αντιμετώπιση της «κακής» χοληστερόλης.

Η υψηλή συγκέντρωση της LDL χοληστερόλης (γνωστή και ως «κακή χοληστερόλη») στο αίμα, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου1. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι στην Ελλάδα, περίπου 3.000.000 άνθρωποι έχουν υπερχοληστερολαιμία2, ενώ 20.000 εμφράγματα και 35.000 εγκεφαλικά συμβαίνουν κάθε χρόνο3.

Ο Κώστας Κόκλας δήλωσε σχετικά: «Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα για την εκστρατεία ενημέρωσης της υψηλής LDL χοληστερόλης «LDL Alert», αισθάνθηκα την ηθική υποχρέωση να συμμετάσχω. Η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση σώζουν ζωές. Το ακούμε συχνά από ιατρούς και δικούς μας ανθρώπους αλλά πολλές φορές δεν δίνουμε την απαιτούμενη σημασία. Δυστυχώς, οι συνέπειες της υψηλής LDL χοληστερόλης δεν κάνουν διακρίσεις. Με μεγάλη μου χαρά συμμετέχω λοιπόν στην πρωτοβουλία αυτή της Amgen Hellas». 
   
Ο κ. Γιώργος Τουσίμης, Country Director της Amgen Hellas, δήλωσε σχετικά: «Στην Amgen, παραμένοντας πιστοί στην αποστολή μας να είμαστε στην υπηρεσία των ασθενών, συνεχίζουμε την εκστρατεία ενημέρωσης “LDL Alert” ευελπιστώντας στην ευαισθητοποίηση ακόμα περισσοτέρων συνανθρώπων μας για την έγκαιρη αντιμετώπιση της υψηλής LDL χοληστερόλης». 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία “LDL Alert”, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.ldlalert.gr 
 

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares