Skip to main content

MARKET

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η L’Oréal αναγνωρίζεται ως παγκόσμιος περιβαλλοντικός ηγέτης με βαθμολογία 3 «Α» στην αξιολόγηση του CDP

 

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η L’Oréal αναγνωρίστηκε ως παγκόσμιος ηγέτης εταιρικής βιωσιμότητας από το μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό CDP, του οποίου η ετήσια περιβαλλοντική αξιολόγηση έχει αναγνωριστεί ως το χρυσό πρότυπο για την εταιρική περιβαλλοντική διαφάνεια. 

 



 

 

 

Ο Όμιλος απέσπασε τη βαθμολογία «Α» και στις τρεις περιβαλλοντικές κατηγορίες, που καλύπτονται από την αξιολόγηση του CDP: κλιματική προστασία, βιώσιμη διαχείριση του νερού και προστασία των δασών από την αποψίλωση. Ανάμεσα στις 8.400 επιχειρήσεις που αξιολογήθηκαν, η L’Oréal είναι μια από τις 6 μόνο εταιρείες που βαθμολογήθηκαν φέτος με «Α» και στις τρεις κατηγορίες και είναι η μοναδική εταιρεία που έχει κατακτήσει αυτό το τριπλό «Α» για τέσσερα συναπτά έτη

 

 

Πρόκειται για μια αναγνώριση του φιλόδοξου και πολυετούς έργου της L’Oréal να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, να απομακρύνει την αποψίλωση των δασών από την αλυσίδα εφοδιασμού της, να ενισχύσει τη βιώσιμη διαχείριση του νερού και να αποτελέσει έναν υποδειγματικό ηγέτη στη νέα βιώσιμη οικονομία. 

 

 

Ο Jean-Paul Agon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της L'Oréal δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που είμαστε η μοναδική εταιρεία που έχει βαθμολογηθεί με Α και στις τρεις κατηγορίες του CDP, για τέσσερα χρόνια στη σειρά. Εδώ και πολλά χρόνια, έχουμε αφοσιωθεί πλήρως σε μία εις βάθος μεταμόρφωση της εταιρείας μας προς ένα όλο και πιο υπεύθυνο και βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο. Αυτή η κορυφαία βαθμολογία είναι το αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας των ομάδων μας και των εξαιρετικά φιλόδοξων στόχων που θέσαμε το 2013, μέσω του προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξής μας, “Sharing Beauty With All”. Παρόλο όμως που είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτή την εξαιρετική απόδοση, γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και θα μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επιστημόνων αλλά και τις ανάγκες του πλανήτη. Είναι ηθική επιταγή, αλλά και έμφυτη συνθήκη που ενυπάρχει στην μακροχρόνια επιτυχία της εταιρείας μας». 

 

 

Ο Paul Simpson, Διευθύνων Σύμβουλος του CDP, δήλωσε: “Συγχαρητήρια σε όλες τις εταιρείες που κατάφεραν να αξιολογηθούν με Α από τον CDP φέτος, για τον ηγετικό τους ρόλο στις περιβαλλοντικές επιδόσεις και τη διαφάνεια. Η σοβαρότητα των κινδύνων για τις επιχειρήσεις από την κλιματική αλλαγή, την αποψίλωση των δασών και την ανασφάλεια στη διαχείριση του νερού είναι τεράστια – όπως είναι και οι ευκαιρίες αντιμετώπισής τους – και είναι ξεκάθαρο ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει να διαδραματίσει ένα ζωτικό ρόλο σε αυτή την κρίσιμη εποχή. Οι εταιρείες που βαθμολογήθηκαν με Α δείχνουν τον δρόμο για την εταιρική βιωσιμότητα, αντιμετωπίζοντας τους περιβαλλοντικούς κινδύνους και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να θριαμβεύσουν στην οικονομία του αύριο». 

 

 

Φέτος, πάνω από 8.400 εταιρείες ανταποκρίθηκαν στο ερωτηματολόγιο και έδωσαν πληροφόρηση στο CDP, με στόχο την ανεξάρτητη αξιολόγησή τους βάσει της μεθοδολογίας του CDP. Οι εταιρείες βαθμολογούνται από Α έως D, με βάση την πληρότητα των στοιχείων τους, την ευαισθητοποίηση απέναντι στους περιβαλλοντικούς κινδύνους, την διαχείρισή τους και την επίδειξη βέλτιστων πρακτικών περιβαλλοντικής ηγεσίας, όπως η στοχοθέτηση φιλόδοξων και ουσιαστικών στόχων. Οι εταιρείες που παρέχουν ελλιπή ή καθόλου στοιχεία, βαθμολογούνται με F. 

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.cdp.net/en/companies/companies-scores 

 

Διαβάστε επίσης

MARKET

To Lidl στα καλύτερά του: 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

Η εταιρεία γιορτάζει την 25ετή διαδρομή της στη χώρα με μία επετειακή καμπάνια για όλα εκείνα, τα μικρά και τα μεγάλα, που έχει επιτύχει στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.  

MARKET

Η ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Η αγαπημένη μάρκα μπισκότων στην Κύπρο Φρου Φρου, με 60 χρόνια ιστορίας, ξεκίνησε το ταξίδι της στην Ελληνική αγορά.

MARKET

100 Χρόνια Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Το 2024 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., καθώς η εταιρεία γιορτάζει με υπερηφάνεια τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν

Run baby run, αλλά με τη σωστή υποστήριξη!

CELEBS

Γιούλικα Σκαφίδα: Δεν είμαι μονογονεϊκή οικογένεια, απλά δεν έχω παντρευτεί

«Είμαι εδώ για να απαντήσω στον γιο μου σε όλα με θάρρος και αλήθεια»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο