Skip to main content

MARKET

Γιατί να ξεκινήσετε μαθήματα ρωσικών

Μη σας τρομάζει το επίπεδο δυσκολίας της γλώσσας, είναι πιο εύκολη απ’ όσο νομίζετε.



Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι πάντοτε μια εξαιρετική ευκαιρία να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, καθώς ερχόμαστε σε επαφή με ολόκληρη την κουλτούρα και την ψυχοσύνθεση ενός λαού. Μαθαίνουμε για τις συνήθειες, τις ιδιαιτερότητες, τα ήθη και τα έθιμα των ανθρώπων και ταξιδεύουμε νοερά σε μέρη μακρινά. Γι' αυτό και όλες οι γλώσσες έχουν κάτι ξεχωριστό να μας προσφέρουν. Ωστόσο, υπάρχουν γλώσσες που είναι λίγο παραμελημένες, γλώσσες που θεωρούνται δύσκολες και είναι ελάχιστοι εκείνοι που μπαίνουν στη διαδικασία να τις μάθουν. Χιλιάδες κόσμου μαθαίνουν γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, αλλά πόσοι μαθαίνουν κινέζικα, ρωσικά, αραβικά; Αξίζει να δώσουμε μια ευκαιρία σε αυτές τις γλώσσες ξεκινώντας από τα ρωσικά. Τα μαθήματα ρωσικών είναι μια πολύ καλή επένδυση με ποικίλες προοπτικές σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Αν θέλετε να μάθετε γιατί, απλώς συνεχίστε την ανάγνωση!

Ομολογουμένως, εκτός των συνόρων της Ανατολικής Ευρώπης, τα ρωσικά είναι μια γλώσσα που δεν μιλούν πολλοί άνθρωποι. Σε ολόκληρο τον κόσμο, υπάρχουν 200 εκατομμύρια ομιλητές της ρωσικής έναντι 600 εκατομμυρίων της γαλλικής. Οι περισσότεροι από αυτούς μιλούν τα ρωσικά ως μητρική ή δεύτερη γλώσσα και είτε κατοικούν σε ρωσόφωνες χώρες είτε είναι ρωσόφωνοι μετανάστες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, οι ομιλητές ρωσικών είναι λίγοι και πολύτιμοι.

Στην πραγματικότητα, όσοι γνωρίζουν ρωσικά έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας. Η Ρωσία αποτελεί οικονομική υπερδύναμη που αναπτύσσεται ταχύτατα και επεκτείνει τη δραστηριότητά της σε όλο και περισσότερες χώρες. Συνεπώς, πολλές εταιρείες χρειάζονται συνεργάτες που θα μπορούν να επικοινωνήσουν με ευκολία με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία και σε ρωσόφωνες χώρες. Η γνώση της ρωσικής γλώσσας είναι μια δεξιότητα που θα μπορεί να σας εξασφαλίσει μια καλή θέση εργασίας. Επιπλέον, αν εργάζεστε ή ενδιαφέρεστε να απασχοληθείτε στον τουριστικό τομέα, τα μαθήματα ρωσικών θα είναι εξαιρετικά χρήσιμα για εσάς, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών είναι Ρώσοι. Τέλος, η γνώση της ρωσικής σας δίνει τη δυνατότητα να βρείτε δουλειά και να μετακομίσετε στη Ρωσία ή σε μια άλλη ρωσόφωνη χώρα.

Βέβαια, εκτός από τις επαγγελματικές προοπτικές, η εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας θα σας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσετε την κουλτούρα ενός υπέροχου λαού. Στην Ελλάδα εσφαλμένα έχουμε την εντύπωση ότι οι ρώσοι είναι ένας απόμακρος λαός, ένας “κρύος” λαός, όπως και το κλίμα της χώρας τους. Και, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα στερεότυπα, κάνουμε λάθος: πρόκειται για ένα λαό με ζεστή καρδιά και αξιοθαύμαστη πολιτιστική κληρονομιά. Είναι ο λαός του Τσέχωφ και του Ντοστογιέφσκι, τα έργα των οποίων θα μπορείτε να διαβάσετε απευθείας από το πρωτότυπο. Δε θα ήταν υπέροχο να έρθετε σε επαφή με έναν τέτοιο λαό; Επίσης, όταν ταξιδέψετε στη Ρωσία (όλοι πρέπει να επισκεφτούν αυτή τη χώρα τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους), θα είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς να συνεννοηθείτε με τους ντόπιους, αφού ελάχιστοι ρώσοι μιλούν αγγλικά.

Μήπως σκέφτεστε ακόμα αν είναι καλή ιδέα να παρακολουθήσετε μαθήματα ρωσικών; Μη σας τρομάζει το επίπεδο δυσκολίας της γλώσσας, είναι πιο εύκολη απ’ όσο νομίζετε. Έχει πολλά κοινά με τα ελληνικά, κυρίως στη δομή της γραμματικής και του συντακτικού. Αν αφιερώσετε λίγο χρόνο και προσοχή στα πρώτα στάδια της εκμάθησης, τότε είναι σίγουρο ότι θα μάθετε πολύ καλά ρωσικά. Φυσικά, το πιο σημαντικό βήμα για τη σωστή εκμάθηση της γλώσσας είναι να επιλέξετε το σωστό φροντιστήριο ξένων γλωσσών. Στο Siounti School οι καθηγητές είναι native speakers και διαθέτουν τίτλους σπουδών από ρωσικά πανεπιστήμια, ενώ το πρόγραμμα μαθημάτων είναι σωστά δομημένο ώστε να σας παρέχει ολοκληρωμένη μάθηση.

Μην το σκέφτεστε άλλο, κάντε αυτό το δώρο στον εαυτό σας!

Διαβάστε επίσης

MARKET

To Lidl στα καλύτερά του: 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

Η εταιρεία γιορτάζει την 25ετή διαδρομή της στη χώρα με μία επετειακή καμπάνια για όλα εκείνα, τα μικρά και τα μεγάλα, που έχει επιτύχει στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.  

MARKET

Η ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Η αγαπημένη μάρκα μπισκότων στην Κύπρο Φρου Φρου, με 60 χρόνια ιστορίας, ξεκίνησε το ταξίδι της στην Ελληνική αγορά.

MARKET

100 Χρόνια Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Το 2024 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., καθώς η εταιρεία γιορτάζει με υπερηφάνεια τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Προτεινόμενα

CELEBS

Μελίσα Μακάρθι: Ποια είναι η διάσημη κολλητή της Μέγκαν Μαρκλ;

Η ηθοποιός μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τη Δούκισσα του Σάσσεξ

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

CELEBS

Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Το μήνυμά της στο Instagram