Skip to main content

MARKET

Αγκάλιασε τη διαφορετικότητα Κάνε τον κόσμο καλύτερο

Το κοινωνικό μήνυμα του Diversity Charter Greece για τον 3rd European Diversity MonthΈνα αισιόδοξο μήνυμα, μέσα από μία διαφορετική και ανατρεπτική ιστορία που επιχειρεί να «σπάσει» τις στερεοτυπικές συμπεριφορές, προβάλει το Diversity Charter Greece στο spot που δημιούργησε, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον 3rd European Diversity Month.

Το spot, που θα προβληθεί πανελλαδικά, στοχεύει μέσα από την εικόνα, που πλαισιώνεται από μία δημιουργική μουσική, να μεταφέρει το μήνυμα της αποδοχής όλων, ανεξαρτήτως από την όποια διαφορετικότητα ή προτίμησή τους, ως μέσο για τη δημιουργία ενός καλυτέρου κόσμου, μίας καλύτερης κοινωνίας  για όλους.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάιος, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι ο Ευρωπαϊκός Μήνας Διαφορετικότητας. Ένας μήνας αφιερωμένος στη Διαφορετικότητα με την ενεργό συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των 27 Diversity Charters. Κοινός στόχος είναι η ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση, όχι μόνο του επιχειρηματικού, αλλά και του ευρύτερου κοινού σχετικά με την προάσπιση των αξιών της Διαφορετικότητας. Παράλληλα, αυτός ο μήνας αποτελεί και μια έμμεση πρόσκληση προς το κοινό να πάρει μέρος και να δώσει το δικό στίγμα στον αγώνα υποστήριξης της Διαφορετικότητας!

Ο Μάιος του 2020 ήταν ο 1st European Diversity Month και ήταν γεμάτος δράσεις με δημιουργικό περιεχόμενο, από όλες τις χώρες, τους Φορείς και τις επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχουν στη Χάρτα Διαφορετικότητας. Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα υπόλοιπα Charters, σχεδιάσαμε και το διάστημα αυτό υλοποιούμε τον 3rd European Diversity Month. To Diversity Charter Greece, είναι έντονα δραστήριο μέσα από πολυδιάστατες ενέργειες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής.

H Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, είναι πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις και ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα, στο πλαίσιο του Εναρκτήριου Συνεδρίου για τη Διαφορετικότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις, στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 9 Μάϊου. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.

 Αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα, περισσότερες από 250 εταιρίες και φορείς, με περισσότερους από 80,000 εργαζομένους, έχουν υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας, ενσωματώνοντας στην καθημερινή τους λειτουργιά πρακτικές αποδοτικής ένταξης διαφορετικών εργαζομένων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το Ιδρυτικό Μέλος Όμιλο ΟΤΕ, τον ΑΒ Βασιλόπουλο, τη Eurolife FFH, την ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, Teleperformance Greece, Pfizer, Sanofi, EY, ERGO Ασφαλιστική, Coca Cola 3E, Qualco, Ελληνικός Χρυσός, JTI, Bayer, Hemmersbach, Ολυμπιακή Ζυθοποιία, Generation Y κ.α. Παράλληλα, τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές εταιρίες υποστηρίζουν η Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η Κ.Ε.Δ.Ε., ο ΣΕΒ, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, ο Δήμος Αθηναίων κ.α.

Διαβάστε επίσης

MARKET

Όπου υπάρχει μοναξιά, ας είμαστε εκεί. Με έναν καφέ, έτσι χωρίς λόγο!

Το ανθρώπινο μήνυμα της νέας τηλεοπτικής καμπάνιας του Λουμίδης® Παπαγάλος®

MARKET

To Lidl στα καλύτερά του: 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

Η εταιρεία γιορτάζει την 25ετή διαδρομή της στη χώρα με μία επετειακή καμπάνια για όλα εκείνα, τα μικρά και τα μεγάλα, που έχει επιτύχει στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.  

MARKET

Η ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Η αγαπημένη μάρκα μπισκότων στην Κύπρο Φρου Φρου, με 60 χρόνια ιστορίας, ξεκίνησε το ταξίδι της στην Ελληνική αγορά.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Ιουλίου

Μην επιτρέπετε σε μικρά πράγματα να επηρεάζουν τη διάθεσή σας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πού θα πάνε οι βάσεις εισαγωγής στις 30 πιο υψηλόβαθμες σχολές

Φέτος, περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές, αναμένεται να τρυγήσουν την αφρόκρεμα των πρώτων προτιμήσεων των υποψηφίων, τα Παιδαγωγικά Τμήματα.  

FASHION TRENDS

8 μονόχρωμα ολόσωμα μαγιό που θα φορέσεις και ως κορμάκι

Εκμεταλλεύσου τη θερινή σου στολή παραλίας και για looks στο νησί ή και την πόλη