Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Περνάμε το βράδυ μας στο ντιβάνι με μια αγκαλιά ποπ κορν

Δε θα διαβάσουμε Φροϋντ—η νύχτα μας περιλαμβάνει ταινία, κουβέντα και συμπάθεια!


Φύλλις Νικολάου

Λατρεύεις το σινεμά και την κουβέντα; Το ίδιο κι εμείς και οι απανταχού ψυχολόγοι! Έτσι, σήμερα λέμε να κατηφορίσουμε προς κέντρο και συγκεκριμένα προς τον πολυχώρο των Εκδόσεων Μεταίχμιο για να συναντήσουμε την Μαρία Κωσταλά και την Ελίζα Πανταλέων, δύο σινεφίλ ψυχολόγους, και να πάρουμε μέρος στο πρώτο Cinema Therapy Night της φετινής σεζόν!

Τι είναι αυτό το... cinema therapy; Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό είδος group therapy, στο οποίο το παραδοσιακό ψυχολογικό σεμινάριο συναντά την κινηματογραφική προβολή, με αποτέλεσμα μια διαδραστική βιωματική άσκηση, φωτισμένη από τη μαγική λάμψη του κινηματογράφου, που μας επιτρέπει να λύσουμε το κουβάρι των ανθρώπινων σχέσεων κι, έτσι, να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους.

allyou_cinematherapy_big_internal.jpg

Κάθε συνάντηση ξεκινάει με την προβολή μιας κινηματογραφικής σεκάνς -λιγότερο ή περισσότερο γνωστής- η οποία αποτελεί τη βάση για να συζητήσουμε, να βγάλουμε τα… ξίφη μας και να τα διασταυρώσουμε σε δημιουργικούς καβγάδες κινηματογραφικής φύσης με βάση τα συναισθήματα, τις προσωπικές εμπειρίες, τους προβληματισμούς και τα διλήμματα μας. 

Απόψε, η νύχτα είναι αφιερωμένη στον... μονομερή έρωτα και θα μιλήσουμε για τα άτυπα συμβόλαια που «υπογράφουμε» σε κάθε νέα σχέση, τους όρους και τις διαπραγματεύσεις και τις προσδοκίες μας από αυτή αλλά και το κατά πόσο είναι εφικτό να αλλάξουν οι (άνισες) ισορροπίες της.

Cinema Therapy Nights

Πού: Πολυχώρος Εκδόσεων Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Αθήνα, τηλ. 211 3003580

Είσοδος: Ένα βιβλίο των Εκδόσεων Μεταίχμιο (ελάχιστης αξίας 9€) πριν από κάθε συνάντηση.

Δηλώσεις συμμετοχής στα: 211 3003580 και στο mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., σημειώνοντας τα προσωπικά σου στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) καθώς και τη θεματική στην οποία θέλεις να συμμετέχεις.

Περισσότερες πληροφορίες: www.metaixmio.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Δείτε το νέο video της Mitski για το “Star”

Η επιτυχημένη τραγουδοποιός επανενώνεται με την επί χρόνια συνεργάτιδά της, Maegan Houang, για τις ανάγκες του νέου της visual για το The Land Is Inhospitable and So Are We 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στείλε και εσύ την ευχή σου για τη γιορτή της Μητέρας με την e-ανθοδέσμη αγάπης της Μέριμνας και βοήθησε το έργο της

Ο στόχος της δράσης μας είναι να στηρίξουμε το έργο της Μέριμνας προσφέροντας ψυχολογική στήριξη σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

8 tips για να διαλέξεις το άρωμά σου

Τι να έχεις στο μυαλό σου αν θέλεις να διαλέξεις ένα νέο άρωμα που θα σε συντροφεύει στην καθημερινότητά σου.

DO IT YOURSELF

Έξυπνα styling tips για κορίτσια με μεγάλο ντεκολτέ

Πώς να ντύνεσαι με αυτοπεποίθηση και δημιουργικότητα, εξασφαλίζοντας στον εαυτό σου την απαραίτητη στήριξη και άνεση μέσα από τα ρούχα σου

CELEBS

Madonna: Φινάλε για την Celebration tour με πάνω από 1,5 εκ. θεατές

Έσπασε όλα τα ρεκόρ η συναυλία της "βασίλισσας" της ποπ στη Βραζιλία