Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Φεύγουμε για τον πόλεμο

Η μεγάλη μάχη θα δοθεί στο πεδίο του Public.


Φύλλις Νικολάου

«Η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό σου χωρίς μάχη» έγραφε πριν από μερικά (αμέτρητα) χρόνια ο Σουν Τζου στο κλασικό πλέον βιβλίο του «Η Τέχνη του Πολέμου». Εμείς συμφωνούμε και προσθέτουμε: «Η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό σου χωρίς μάχη, αλλά με γραφήματα». Και η σημερινή μας έξοδος αυτό έχει ως κεντρικό σκοπό της.

Pixel

Για να καταλάβεις τι εννοούμε, απόψε θα σε βρούμε στο Public του Συντάγματος, όπου θα μας συνοδεύσεις στην παρουσίαση του βιβλίου της Τζέσικα Χάγκις «Η Τέχνη του Πολέμου Αποκωδικοποιημένη». 

Το βιβλίο αποτελεί ένα πραγματικά εκρηκτικό συνδυασμό: Από τη μια, ο Σουν Τζου, ο στρατηγός που με τα φημισμένα μαθήματα στρατηγικής του έχει προσφέρει καθοδήγηση στο στρατό, τις επιχειρήσεις και τους πνευματικούς ηγέτες στο πέρασμα των αιώνων. Κι από την άλλη, η Τζέσικα Χάγκι, μια εικαστικός που με σαφή και περιεκτικά διαγράμματα και γραφήματα προσφέρει έναν απόλυτα φρέσκο τρόπο κατανόησης των προκλήσεων και των ευκαιριών της ζωής.

Pixel

Πρόκειται για μια εμπνευσμένη συνάντηση της Εποχής του Χαλκού με την Ψηφιακή Εποχή, δίνει μια εντελώς νέα πνοή στο κλασικό κείμενο –πλήρες, με όλα τα κεφάλαια του πρωτοτύπου– και το κάνει προσιτό σε μια νέα γενιά φοιτητών, επιχειρηματιών, ηγετών, καλλιτεχνών, αναζητητών και όσων λατρεύουν τα παιχνίδια και τη θεωρία των παιγνίων.

Για την ιστορία, «Η Τέχνη του Πολέμου» έγινε ευρέως γνωστή επειδή οι ιδέες του Σουν Τζου εφαρμόζονται σε όλες τις αντιπαραθέσεις. Οι συμβουλές του μπορούν να εφαρμοστούν από έναν δεκάχρονο που θέλει να γίνει πρόεδρος της τάξης του, αλλά και από έναν στρατηγό. Δεν έχει να κάνει τόσο με τον πόλεμο, όσο με την επίλυση προβλημάτων. Ο «πόλεμος» είναι απλώς η λέξη που χρησιμοποιείται για κάθε εμπόδιο που έχεις συναντήσει. Όλοι μας αγωνιζόμαστε για κάτι. Είμαστε τυχεροί που ο Σουν Τζου μάς έδωσε ένα σχέδιο δράσης και η Τζέσικα Χάγκι ένα εύκολο και απολαυστικό τρόπο ανάγνωσης.

Εμάς μας έχουν «υποτάξει» - ραντεβού εκεί στις 7 νταν!

Η Τέχνη του Πολέμου Αποκωδικοποιημένη*

Πού: Public, Καραγιώργη Σερβίας 1, Σύνταγμα (5ος όροφος)

Ώρα έναρξης: 19.00

Είσοδος: Ελεύθερη

*Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Key Books

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Εργαστήρι συμμετέχει στην Aνθοκομική 'Εκθεση Κηφισιάς

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι» θα συμμετάσχει και φέτος στην 70η Ανθοκομική Έκθεση, που διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η Lamda Development συμμετέχει στο Piano City Athens

Το The Ellinikon Experience Park και το GoldenHall υποδέχονται το αγαπημένο φεστιβάλ πιάνου!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

16/5 Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικηής Γλώσσας 2024: Μιράντα Βερούλη & Choro Plus Half Note Jazz Club

Από το φάντο στη σάμπα: Ένα μουσικό ταξίδι με το καράβι του Πορτογαλόφωνου κόσμου

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Φεστιβάλ Καννών 2024: Τα ωραιότερα beauty looks που είδαμε στο κόκκινο χαλί και θέλουμε να αντιγράψουμε

Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν ως προς το μακιγιάζ και τις κομμώσεις, στη λαμπερή Croisette

CELEBS

Πιρς Μπρόσναν: Αγνώριστος ο ηθοποιός στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Η μεταμόρφωση του 70χρονου σταρ είναι εντυπωσιακή!