Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

ΨΧ, έρωτας και Ρομάντσο

Το αγαπημένο μας φθινοπωρινό μουσικό φεστιβάλ επιτέλους επιστρέφει.


Φύλλις Νικολάου

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, η Ψυχή και ο Έρωτας ερωτεύονται και ζουν ευτυχισμένοι για πάντα. Στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, όμως, η δική μας «ψυχή» μπορεί να είναι λιγότερο αθάνατη αλλά εξίσου ερωτευμένη με τη μουσική. Ποια μουσική; Μα φυσικά την ψυχεδελική μουσική.

Για να σου αποδείξουμε τον έρωτά μας για αυτή, απόψε σε προσκαλούμε στο ΨΧ, το φεστιβάλ νέας ελληνικής ψυχεδελικής μουσικής, το οποίο επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Ρομάντσο! Η φετινή έκδοσή του μάλιστα είναι αρκετά…  εμπλουτισμένη με συμπαραγωγούς την ομάδα του Take Over και ένα έξτρα πρόγραμμα εκδηλώσεων να πλαισιώνει το κεντρικό διήμερο μουσικό event. Απόψε, ωστόσο εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά τους παλιούς αγαπημένους μας Kid Flicks, τους (οριακά) ονειρικούς Vagina Lips, τους φρέσκους Melt Mountain, τους ιδιαίτερους The Backdoor Freaks και τους αλλόκοτους –και εξαιρετικούς- The Voyage Limpid Sound.

Για την ιστορία, το ΨΧ έχει στόχο να προωθήσει και να διαδώσει το νέο ήχο με ψυχεδελικές αναφορές, αλλά και να καταγράψει όλες τις νέες τάσεις που αναδύονται στην εγχώρια μουσική παραγωγή.  Έτσι, το φετινό φεστιβάλ εντάσσει στο πρόγραμμα του μία σειρά από παράλληλες εκδηλώσει εμπνευσμένες από την ψυχεδέλεια, τις οποίες επιμελήθηκε η ομάδα του Take Over (το Συμβούλιο Νέων του Bios) θέλοντας να παρέμβει και να διευρύνει τις δραστηριότητές του. Το παράλληλο πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτών θα διαρκέσει από μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, θα περιλαμβάνει προβολές, μουσικές και dance performances.

Εμείς λέμε να αφήσουμε την ΨΧ μας να ζήσει ένα μουσικό… ρομάντσο, τουλάχιστον για απόψε. Εσύ;

ΨΧ 2016
Πού:
Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-6, Ομόνοια
Πότε: 16-18 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρα προσέλευσης: 20.30
Είσοδος:  6€ ανά ημέρα/ 10€ (εισιτήριο διημέρου)
Προπώληση: www.viva.gr
Πληροφορίες: www.romantso.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η γκαλερί Sianti παρουσιάζει: «Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη»

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 28 Μαρτίου – Σάββατο 27 Απριλίου 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ο ρόλος των γυναικών κατά την επανάσταση του 1821

Τιμάμε την αυριανή εθνική επέτειο παρακολουθώντας ένα εξαιρετικό βίντεο-μάθημα με τη φροντίδα του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Η Μάγισσα»: Ήρθε η ώρα να βγει αληθινό το όραμα της Θεοφανώς;

Λασκαραίοι και Γερακάρηδες παλεύουν για τη ζωή και την εξουσία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.