Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Από σήμερα κάνουμε δίατα αλά ελληνικά

Κατεβαίνουμε στο κέντρο της Αθήνας για την παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου της Άννας Μαρίας Παπίρη.


Φύλλις Νικολάου

Εσύ ποια δίαιτα κάνεις; Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση ανάμεσα σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου. Κι εμείς σου δηλώνουμε δημόσια ότι έχουμε δοκιμάσει τα πάντα: από την Atkins και τη Ducan μέχρι του αστροναύτη, της πάπιας και του ανανά.

Τα επιπλέον κιλά είναι παγκοσμίως η μάστιγα της υγείας και το εμπόδιο της καλής εμφάνισης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται διαρκώς ακραίες, γρήγορες δίαιτες που εξαπλώνονται αστραπιαία, στην προσπάθεια να δώσουν ελπίδα για καλύτερη ζωή. Ποιο είναι όμως το αποτέλεσμά τους; Oι εξαντλητικές δίαιτες καταστρέφουν τον μεταβολισμό και την υγεία ενώ στη συνέχεια τα κιλά επανέρχονται και μάλιστα αυξημένα. Η λέξη «δίαιτα» λοιπόν έχει γίνει συνώνυμο της αποτυχίας αλλά και της καταστροφής της υγείας μας.

Οι έρευνες, όμως, δείχνουν ότι το «κλειδί» για την καλή υγεία και ένα καλοσμιλεμένο δεν είναι άλλο από την ελληνική διατροφή. Αυτή μάλιστα έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας και την μάχη ενάντια στα περιττά κιλά. Σε αυτήν ακριβώς τη διατροφική κουλτούρα και με όχημα πολλές επιστημονικές έρευνες από γνωστά πανεπιστήμια βασίστηκε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Άννα Μαρία Παπίρη για το νέο βιβλίο της με τίτλο «Η δίαιτα...αλλιώς!». Σε αυτό, προτείνει μία αποτελεσματική προσέγγιση στην απώλεια βάρους, την ευζωία και την υγεία με άξονα την ελληνική διατροφή και την αρχαία ελληνική άσκηση.

Απόψε λοιπόν, θα κατέβουμε στην Πανεπιστημίου στο Βοοκ Plus/ art & coffee για την παρουσίαση του βιβλίου που αποσκοπεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε (και κάνουμε) τη δίαιτα.

Τα λέμε εκεί στις 19.00 ακριβώς!

Η δίαιτα... αλλιώς*
της Άννας Μαρίας Παπίρη
Πού:
Book Plus/ art & coffee, Πανεπιστημίου 37, Αθήνα
Ώρα έναρξης: 19.00
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Περικλής Ιακωβάκης (Ολυμπιονίκης 400m μετ’ εμποδίων), Γεωργία Καπώλη (Διαιτολόγος – Διατροφολόγος), Αθηναΐς Νέγκα (δημοσιογράφος – ραδιοφωνική παραγωγός) και η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου (ηθοποιός)

*Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Οξύ.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Έξυπνα hacks για να κερδίσεις χρόνο στο καθημερινό σου commute

Γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή για να την περνάς κολλημένη στην Κηφισίας- και πώς θα σώσεις τα νεύρα σου.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

10 ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δεις του Tom Hanks – που σήμερα έχει γενέθλια

Γιορτάζοντας τον Tom Hanks: Τα γενέθλια ενός κινηματογραφικού θρύλου και τις ταινίες του που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Τι προδιαγραφές να τσεκάρεις πριν πάρεις το πρώτο σου φοιτητικό laptop

Πέρασες στη σχολή, γράφτηκες, βρήκες σπίτι (ή τουλάχιστον προσπαθείς) και τώρα έφτασε η μεγάλη ώρα: η αγορά laptop.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 18 Ιουλίου 2026

Πάρτε αποφάσεις να προχωρήσετε σε αλλαγές σε ό,τι δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας.

VIRAL

The Bell Jar: το καστ της νέας κινηματογραφικής μεταφοράς

Η εμβληματική νουβέλα της Sylvia Plath αποκτά σύγχρονη κινηματογραφική μεταφορά με την Billie Eilish στον ρόλο της Esther Greenwood.

ΣΠΙΤΙ

Η μέθοδος Sudoku για το πακετάρισμα ταξιδιού

Η viral μέθοδος Sudoku υπόσχεται 27 σύνολα από μόλις εννέα ρούχα, με τάξη αντί για χάος.

Best of Network