Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Διαβάζουμε την Οδύσσεια

...με συνοδεία αρχαίας λύρας! 


Μαριέτα Χριστοπούλου

Την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μας προσκαλεί σε μια διαφορετική ανάγνωση της Οδύσσειας, με συνοδεία αρχαίας λύρας και μας δίνει τη δυνατότητα να γίνουμε για λίγο ραψωδοί! 

Pixel

Δύο ραψωδίες κάθε φορά παρουσιάζονται από τον μουσικοσυνθέτη Δρ Νίκο Ξανθούλη, αλλά και όσους από τους επισκέπτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στη δημόσια ανάγνωση, ανακαλύπτοντας τα μυστικά της προσωδίας. Η μετάφραση που χρησιμοποιείται είναι του Ζήσιμου Σίδερη και η διάρκεια των αναγνώσεων είναι δύο ώρες.

Αυτά, λοιπόν, όλα μας ακούγονται φανταστικά οπότε σήμερα λέμε να πάμε προς την Πατησίων 44, όπου θα παρουσιαστούν οι ραψωδίες ε και ζ. Οι θεοί συνεδριάζουν εκ νέου και αποφασίζεται η επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα του. Ο Ερμής αναλαμβάνει να ανακοινώσει την απόφαση στην Καλυψώ. Αναγκασμένη να συμμορφωθεί στη θέληση του Δία, η Καλυψώ δίνει τα απαιτούμενα εφόδια και συμβουλές στον Οδυσσέα για το ταξίδι της επιστροφής. Τη δέκατη έβδομη ημέρα του ταξιδιού, ο Ποσειδώνας ανακαλύπτει τον νόστο του Οδυσσέα και τον τιμωρεί με μια φριχτή καταιγίδα που διαλύει τη σχεδία του. Το μαγικό μαντήλι της Λευκοθέας και η φροντίδα της θεάς Αθηνάς θα σώσουν τον πολύπαθο ήρωα, που αποκαμωμένος θα φτάσει κολυμπώντας στο νησί των Φαιάκων. Η συνάντηση με την κόρη του βασιλιά Ναυσικά, μια κόρη με θεϊκή ομορφιά σε ηλικία γάμου, θα περιπλέξει ή θα οδηγήσει τα πράγματα σε αίσιο τέλος για τον ήρωα;

Pixel

Αν θέλεις να συμμετέχεις, να ξέρεις ότι ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος (30) και απαιτείται τηλεφωνική κράτηση. Η κράτηση θέσης ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη! 

ΙΝFO

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 106 82, 213214 4891

Ώρα έναρξης: 11 π.μ.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Εργαστήρι συμμετέχει στην Aνθοκομική 'Εκθεση Κηφισιάς

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι» θα συμμετάσχει και φέτος στην 70η Ανθοκομική Έκθεση, που διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η Lamda Development συμμετέχει στο Piano City Athens

Το The Ellinikon Experience Park και το GoldenHall υποδέχονται το αγαπημένο φεστιβάλ πιάνου!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

16/5 Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικηής Γλώσσας 2024: Μιράντα Βερούλη & Choro Plus Half Note Jazz Club

Από το φάντο στη σάμπα: Ένα μουσικό ταξίδι με το καράβι του Πορτογαλόφωνου κόσμου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Γιατί χαλάνε οι σχέσεις; Την απάντηση βρήκαμε στα άστρα

Αυτός είναι ο λόγος που η σχέση σας αποτυγχάνει με βάση το ζώδιό σας

CELEBS

Σωτήρης Κοντιζάς - Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Με casual look στο Κέντρο

Πού απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός τους δύο σεφ;

SINGLES

Γιατί μπορεί ένας άντρας να το βάλει στα πόδια αφού κοιμηθεί μαζί σου;

Για να μη μείνεις με την απορία υπάρχουν 8 τουλάχιστον καλοί λόγοι