Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η ιστορία του Έντουαρντ Σνόουντεν σε βιβλίο

Ο θάνατος της ιδιωτικότητας;


Γεωργία Κοντού

Σήμερα θα επιλέξω (από τη μεγάλη στοίβα βιβλίων που περιμένουν καρτερικά να διαβαστούν στο κομοδίνο...) τον "Φάκελο Σνόουντεν": την ιστορία του Έντουαρντ Σνόουντεν, του Νο 1 καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο, όπως την αφηγήθηκε ο βραβευμένος δημοσιογράφος της Guardian Λουκ Χάρντινγκ. Όλα ξεκίνησαν από ένα ανυπόγραφο e-mail: "Είμαι ανώτερο στέλεχος της κοινότητας των μυστικών υπηρεσίων". Ακολούθησε η πιο εντυπωσιακή διαρροή απόρρητων πληροφοριών στα χρονικά, από έναν ασυνήθιστο άνθρωπο, νεαρό άσο της πληροφορικής, που εργαζόταν στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής. Οι συνέπειες των πράξεών του συντάραξαν τους ηγέτες σε παγκόσμιο επίπεδο, από τον Ομπάμα και τον Κάμερον μέχρι τους προέδρους της Βραζιλίας, της Γαλλίας και της Ινδονησίας. 

Ο Σνόουντεν αποκάλυψε πώς η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας της Αμερικής χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να κατασκοπεύει ολόκληρο τον πλανήτη. Φαινόμενο που κάποιοι χαρακτηρίζουν ως το θάνατο της ιδιωτικότητάς μας. Η ιστορία του θα μεταφερθεί σύντομα και στον κινηματογράφο από τον Όλιβερ Στόουν.

Κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών

CELEBS

Ευρωεκλογές: Ο Μιχάλης Αεράκης απαντά τι θα γίνει με τον ρόλο στον Σασμό

Το κίνητρο για την υποψηφιότητά του και η στήριξη στον Παπανώτα

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.