Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Έχουν σχήμα τα όνειρα;

Θα το μάθεις στη Γκαλλερί Genesis στην έκθεση "Shape of dreams" της Κυριακής Μαυρογεώργη

 


Λένα Γρηγορίου

Ένας κόσμος παραμυθένιος, καθαρά ιδωμένος.

"Η Κυριακή Μαυρογεώργη κινείται με τα ευάλωτα στην υποβολιμαία βία κομψοτεχνήματά της ανάμεσα στο φως μιας καθαρής πλαστικής γλώσσας και το σκοτάδι των συμβόλων που συνθέτουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας και κρύβονται μέσα μας, ακολουθούν μια διαφορετική από την κατεστημένη λογική της επίπλαστης γλώσσας με την οποία τα έχουμε συνδέσει" , έγραψε η ιστορικός Τέχνης Λήδα Καζαντζάκη.

"Πετυχαίνει έτσι με την αλήθεια τους να αιφνιδιάσει το θεατή της και να τον προτρέψει να αποβάλει το διακοσμητικό τους ρόλο. Να κοιτάξει πίσω από τα υποκατάστατα που διέπουν τη ζωή μας και να πλάσει έτσι τα δικά του σχήματα των ονείρων του." 
                                                                           
 Η Κυριακή Μαυρογεώργη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήριο του Νίκου Κεσσανλή και στη συνέχεια στο εργαστήριο της Ρένας Παπασπύρου. Το τελευταίο έτος των σπουδών της, παρακολούθησε το εργαστήριο γλυπτικής του Γιώργου Λάππα. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και σε ομαδικές στην Ελλάδα και την Αυστρία, ορισμένα ανήκουν και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, το Παρίσι, το Βερολίνο, την Βιέννη και την Κωνσταντινούπολη.
  
Gallery Genesis, 35 HARITOS Street, Kolonaki 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

Προτεινόμενα