Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Σήμερα πάμε σινεμά για Last Christmas

Μια τρυφερή ρομαντική κομεντί


Λένα Γρηγορίου

Το Last Christmas ποντάρει στην αγνότητα των κομεντί της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, στην τρυφερότητα των μιούζικαλ της δεκαετίας του ‘30 και την καθαρότητα των κλασικών Βρετανικών μελοδραμάτων.

Η βραβευμένη με Oscar, Έμα Τόμσον δούλεψε πολύ για τη δημιουργία ενός νέου holiday classic, από αυτά που δε βγαίνουν πια, γεμάτο οικογενειακή ζεστασιά, συναισθηματική λύτρωση και γιορτινή ευτυχία. Πάντοτε με φόντο τις πιο φωτογενείς γειτονιές του Λονδίνου, από το Covent Garden μέχρι την Regent Street και από την Electric Avenue μέχρι την Brick Lane. Τα πάντα στην ταινία εναρμονίζονται κάτω από το soundtrack με τις αξέχαστες επιτυχίες του λατρεμένου Τζορτζ Μάικλ. Η δύναμη της μουσικής του Tζορτζ είναι ο πιο «καλογραμμένος» ήρωας της ιστορίας και κινεί τα νήματα της πλοκής, πολύ περισσότερο απ’ όσο φαίνεται.
 
Η ταινία
Η Εμίλια Κλαρκ (Game of Thrones), ο Χένρι Γκόλντινγκ (Μια Μικρή Χάρη, Crazy Rich Asians), η Μισέλ Γιο και η Έμα Τόμσον πρωταγωνιστούν στην ταινία Last Christmas σε σκηνοθεσία Πολ Φιγκ (Μια Μικρή Χάρη, Spy, Φιλενάδες), μια ρομαντική κομεντί εμπνευσμένη από το τραγούδι του Τζορτζ Μάικλ, σε σενάριο της βραβευμένης με Όσκαρ Τόμσον (Λογική και Ευαισθησία, Το Μωρό της Μπρίτζετ Τζόουνς) και της θεατρικής συγγραφέως Μπραϊόνι Κίμινγκς. 
  
Στην ταινία πρωταγωνιστεί η μουσική του Τζορτζ Μάικλ και των «Wham!» απ’ όπου ξεκίνησε την καριέρα του. Φυσικά στο φιλμ ακούγεται και η ομώνυμη κλασική επιτυχία του τίτλου, μαζί με ένα ολοκαίνουριο ακυκλοφόρητο τραγούδι του θρυλικού καλλιτέχνη της pop.

Η παραγωγή
Περίπου πριν από 10 χρόνια, ο παραγωγός Ντέιβιντ Λίβινγκστοουν ξεκίνησε τη δημιουργία μας ρομαντικής κομεντί που βασίζονταν στην επιτυχία “Last Christmas” του Τζορτζ Μάικλ. Στόχος του ήταν να φτιάξει μια διαχρονική, ρομαντική ταινία με βασικό θέμα τη διαχρονική γοητεία και θαλπωρή των Χριστουγέννων, όπως το It’s a Wonderful Life με τον Τζέιμς Στιούαρντ. Ο ίδιος ο Τζορτζ Μάικλ ενδιαφερόταν πολύ να συμμετάσχει στην ταινία με τη μουσική του. Στην ομάδα προστέθηκε και η Έμα Τόμσον (είχε συνεργαστεί με τον Λίβινγκστοουν στο Η Μαγική Νταντά και το Αγάπη Είναι) η οποία συμμετείχε και στη συγγραφή του σεναρίου.
 
Μέσα στα χρόνια, η ιδέα του σεναρίου άλλαξε πολλές μορφές αλλά η παραγωγή μπήκε στην τελική ευθεία στα τέλη του 2014, όταν ο Τζορτζ Μάικλ έδωσε τις δικές του ιδέες για το κοινωνικό μήνυμα της ταινίας. Τα Χριστούγεννα του 2016, ο σπουδαίος μουσικός πέθανε. Η παραγωγή βρέθηκε σε ένα δημιουργικό σταυροδρόμι σχετικά με το αν θα προχωρούσε ποτέ η ταινία. Όμως όλοι συμφώνησαν ότι το Last Christmas θα τιμούσε τελικά τη μνήμη του δημοφιλέστατου καλλιτέχνη, ειδικά αφού άκουσαν τα ακυκλοφόρητα τραγούδια του που η Έμα Τόμσον είχε στην κατοχή της.

Η ιστορία 
Η Κέιτ (Εμίλια Κλάρκ) βρίσκεται στο Λονδίνο και τριγυρνάει δυσαρεστημένη, παρέα με μια στοίβα κακών αποφάσεων που έχει πάρει στη ζωή της, ακούγοντας το χτύπημα των κουδουνιών στα παπούτσια της - μια άλλη ενοχλητική συνέπεια από τη δουλειά της ως «ξωτικό» σε ένα χριστουγεννιάτικο κατάστημα. H Κέιτ έχει καλή φωνή. Τόσο καλή που θα μπορούσε να είναι pop star, αλλά την έχει παραμελήσει. Ο Τομ (Χένρι Γκόλντινγκ) φαίνεται πολύ καλός για να είναι αληθινός, όταν μπαίνει στη ζωή της και αρχίζει να βλέπει και να καταλαβαίνει πολλούς από τους εσωτερικούς της φραγμούς. Καθώς το Λονδίνο μεταμορφώνεται στην πιο υπέροχη εποχή του χρόνου, τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί για τους δυο τους. Αλλά, μερικές φορές, πρέπει να αφήσεις το χιόνι να πέσει όπου μπορεί, πρέπει να ακούσεις την καρδιά σου... και όπως λέει και ο Τζορτζ Μάικλα, πρέπει να έχεις πίστη (Faith).
 
Η δύναμη της ιστορίας κρύβεται στην ιστορία μιας νεαρής και ταλαντούχας γυναίκας, που κάπως έχει χάσει το δρόμο της, εξαιτίας μιας περιπέτειας με την υγεία της και λόγω της οικογενειακής της κατάστασης, καθώς η μητέρα της δυσκολεύεται ως μετανάστρια σε ένα Λονδίνο στα πρόθυρα του Brexit. Η ηρωίδα βρίσκει στο δρόμο της έναν καλοπροαίρετο και τρυφερό άντρα, που ενώ τη γεμίζει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, την ίδια στιγμή φαίνεται απόμακρος και μυστηριώδης. 

Το Soundtrack
Πρόκειται για μια συλλογή με τα δημοφιλέστερα τραγούδια που κόσμησε η φωνή του Τζόρτζ Μάικλ. Από το “One More Try” και το “Too Funky”, μέχρι το “One More Try”, το “Fastlove,”  το “Fantasy”, το “Praying for Time”, το “Faith”, το “Waiting for That Day”, το “Wake Me Up Before You Go-Go”, το “Freedom! ’90” και πολλά ακόμη. Όμως, η αληθινή έκπληξη είναι το ακυκλοφόρητο “This Is How (We Want You to Get High)” που ακούγεται στους τίτλους τέλους της ταινίας, κλείνοντας με τον ιδανικό δραματικό τρόπο το υπερβατικό μελόδραμα, το χιούμορ και την ομορφιά των Χριστουγέννων, τρια χρόνια μετά τον χαμό του θρυλικού τραγουδιστή. Το soundtrack κυκλοφορει από τη Sony Music.


Είδος: Ρομαντική Κομεντί
Πρωταγωνιστούν: Εμίλια Κλάρκ, Χένρι Γκόλντινγκ, Μισέλ Γιο και η Έμα Τόμσον   
Σκηνοθεσία: Πολ Φιγκ
Ιστορία: Έμα Τόμσον & Γκρεγκ Γουάιζ
Σενάριο: Έμα Τόμσον και Μπραϊόνι Κίμινγκς

Διάρκεια: 103 λεπτά

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το STAGES A/LIVE παρουσιάζει τη Σtella στο Onassis Channel στο YouTube

Μη χάσεις την ψηφιακή πρεμιέρα: Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 21:00

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιες red flags μπορεί να κρύβει σύμφωνα με το ζώδιό του

Οι μεγαλύτερες κόκκινες σημαίες κάθε ζωδίου

CELEBS

Δήμητρα Ματσούκα - Πέτρος Κόκκαλης: Απόδραση στα Ιωάννινα για το ζευγάρι

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram η ηθοποιός

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;