Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Χορός στη Στέγη Enter Achilles

 

Ένα έργο για τη σημασία του να είσαι άντρας

 


Λένα Γρηγορίου

 

ENTER ACHILLES

BALLET RAMBERT & SADLER’S WELLS - LLOYD NEWSON (DV8)

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ | 20:30

 Μια παμπ, οχτώ άντρες, ένα φορτωμένο τζούκμποξ και άπειρες μπίρες. Ένα έργο για τη σημασία του να είσαι άντρας. Μια γροθιά στην πολιτική ορθότητα και στην κυρίαρχη άποψη για την αρρενωπότητα από τον θρυλικό Λόιντ Νιούσον (DV8) σε παγκόσμια πρεμιέρα στη Στέγη.

 Είκοσι πέντε χρόνια αφότου ο εικονοκλάστης του χορού Λόιντ Νιούσον (DV8) έφερε για πρώτη φορά στη σκηνή την κουλτούρα των βρετανικών παμπ, με τη φασαρία και τους καβγάδες, η Rambert και το Sadler’s Wells, σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσιάζουν την επικαιροποιημένη εκδοχή του Νιούσον για αυτή την παραγωγή-ορόσημο του σωματικού θεάτρου.

H Κεντρική Σκηνή της Στέγης μετατρέπεται σε παμπ και παρουσιάζει το Enter Achilles από 19 έως 25 Φεβρουαρίου σε παγκόσμια πρεμιέρα. Μια παράσταση που παλεύει με την έννοια της αρρενωπότητας, μέσα από τις αστείες, προκλητικές και ενοχλητικές ενέργειες οκτώ ανδρών κατά τη διάρκεια ενός απογεύματος σε μια βρετανική παμπ.

Εξίσου επίκαιρη με το αρχικό ανέβασμά της, το 1995, η παραγωγή αποκαλύπτει «την τροχοπέδη που συνιστά η κυρίαρχη άποψη για την αρρενωπότητα» (“The Observer”), εξετάζοντας τη φρίκη και την τρυφερότητα της μπουκωμένης με μπίρα τεστοστερόνης. «Βίαιο, άσχημο, πολιτικά μη ορθό και ξεκαρδιστικό» (“The Australian”), το Enter Achilles περιόδευσε σε 18 χώρες και έγινε τηλεοπτική ταινία που απέσπασε πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου ενός Emmy και του Prix Italia. Τώρα, επιστρέφει στη σκηνή με νέο καστ ερμηνευτών, επιλεγμένων πάντα από τον Νιούσον, στην πρώτη του συνεργασία με μια άλλη ομάδα χορού, την παγκοσμίου φήμης Rambert.

 

Συντελεστές

Ένα έργο του Lloyd Newson (DV8 Physical Theatre)

Χορογραφία: Lloyd Newson με τους ερμηνευτές (πρώην και νυν)

Σκηνικά: Ian Macneil

Πρωτότυπη Μουσική: Adrian Johnston

Πρωτότυπος Σχεδιασμός Φωτισμών: Jack Thompson

Δημιουργική Συνεργασία & Διεύθυνση Περιοδείας: Hannes Langolf

Με την Ομάδα Χορού Rambert

Υλοποίηση Φωτισμών: Richard Godin

Βοηθός Σχεδιαστή Ήχου: Amir Sherhan

Βοηθός Σκηνογράφου: Loren Elstein

Κοστούμια: Kinnetia Isidore, Richard Gellar

Διεύθυνση Προβών: Paul White

Ερμηνεύουν: Richard Cilli, Tom Davis Dunn, Nelson Earl, Miguel Fiol Duran, Ian Garside, Eddie Hookham, Scott Jennings, Γεώργιος Κοτσιφάκης, Jag Popham, John Ross

 

Μια συμπαραγωγή των Rambert & Sadler’s Wells σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσ

 

Η παράσταση περιλαμβάνει σκηνές βίας, σεξ και χρήσης ναρκωτικών, γυμνό και ακραία γλώσσα.

Κατάλληλο για ηλικίες 15+

 

 

Σχόλια του βρετανικού Τύπου για το αρχικό ανέβασμα του Enter Achilles
«Ένα σπάνιο, πλούσιο, θριαμβευτικό έργο τέχνης... Η δραματική συνοχή, η ανθρώπινη ακεραιότητα, η ακαταμάχητη οπτική δύναμη, ήταν όλα εκεί στο σπουδαιότερο έργο της φετινής χρονιάς.»
– “The Daily Telegraph”

«Το Enter Achilles, το δυνατό και εντυπωσιακό νέο έργο του Λόιντ Νιούσον, αφορά τη βία και την ευάλωτη αρρενωπότητα – αστείο, συγκινητικό, ανησυχαστικό.»
– “The Sunday Times”

«Εξαιρετικά έξυπνο και ανησυχαστικό... Άριστη ερμηνεία, φανταστική σύλληψη...»
–“The Sunday Telegraph”

 

 

 

Πληροφορίες

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Συγγρού 107

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου

Κεντρική Σκηνή | 20:30

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους