Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Σήμερα τραγουδάμε με την Ελευθερία Αρβανιτάκη Στην Πειραιώς 131

 

"Τα μεγάλα ταξίδια και οι παράλληλοι δρόμοι"

 


Λένα Γρηγορίου

 

Ελευθερία Αρβανιτάκη- Τα μεγάλα ταξίδια και οι παράλληλοι δρόμοι

SPECIAL GUEST : ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη συμπληρώνει σαράντα χρόνια καλλιτεχνικής πορείας, μιας πορείας γεμάτης από ιστορικές πια ηχογραφήσεις, σπουδαίες συνεργασίες - με συνθέτες, στιχουργούς, ποιητές αλλά και ομότεχνούς της ερμηνευτές- και αμέτρητες ζωντανές εμφανίσεις

Είναι  μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες ερμηνεύτριες με μια τεράστια ερμηνευτική γκάμα που αντικατοπτρίζεται στο ευρύ της ρεπερτόριο το οποίο συνδυάζει Δύση και Ανατολή κι έχει σαφείς επιρροές από την μουσική μας παράδοση.

Τον Οκτώβριο του 2019 η Ελευθερία κυκλοφόρησε τη νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Τα μεγάλα ταξίδια». Είναι ένας κύκλος 9 τραγουδιών σε μουσική Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους της Λήδας Ρουμάνη, δύο δημιουργών της νεότερης γενιάς με τους οποίους έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν.

 Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ζωντανά στη σκηνή της Πειραιώς 131 τα τραγούδια του νέου της άλμπουμ με καλεσμένο τον συνθέτη τους Θέμη Καραμουρατίδη επί σκηνής.

Στην παράσταση της στην Πειραιώς 131 η Ελευθερία θα μας θυμίσει τραγούδια της παράλληλης μουσικής της διαδρομής, τραγούδια που δε συμπεριλήφθηκαν στην προσωπική της δισκογραφία αλλά είχε την χαρά να ερμηνεύσει ως φιλική συμμετοχή σε δισκογραφικές δουλειές συναδέλφων, τραγούδια από την τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο που σφράγισε με την ερμηνεία της, αλλά και τραγούδια τρίτων που αγαπά και έχει επιλέξει να ερμηνεύει σε ζωντανές της εμφανίσεις.

Ποιος δε θυμάται την ιστορική «Αναστασία» από την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά ή την «Αρχή των τραγουδιών» Νίκου Ξυδάκη, ακόμα και το «Κόκκινο φουστάνι» από τους «Τρελούς και άγγελους» του Γιώργου Νταλάρα και του Σταύρου Κουγιουμτζή. Παράλληλοι δρόμοι, αλλά και δρόμοι προσωπικοί τελικά. Μεγάλα ταξίδια και δρόμοι Ελευθερίας.

 

Ειδική συμμετοχή: Θέμης Καραμουρατίδης

Επιμέλεια προγράμματος: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Λήδα Ρουμάνη

Ενορχηστρώσεις: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης

Παίζουν οι μουσικοί:

Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης / τύμπανα και ενορχηστρώσεις

Γιάννης Κυριμκυρίδης / πιάνο

Γιώργος Γεωργιάδης / μπάσο

Νίκος Μέρμηγκας / λαύτα, μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο

 

Ορέστης Μπενέκας / προγραμματισμοί, πλήκτρα

Αλέξανδρος Δανδουλάκης / κιθάρες

Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας, Γιάννης Πετρόλιας

Φωτισμοί: Γιώργος Κλαδούρης

Info :

"Πειραιώς 131"

Πειραιώς 131 - Αθήνα

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Έξυπνα hacks για να κερδίσεις χρόνο στο καθημερινό σου commute

Γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή για να την περνάς κολλημένη στην Κηφισίας- και πώς θα σώσεις τα νεύρα σου.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

10 ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δεις του Tom Hanks – που σήμερα έχει γενέθλια

Γιορτάζοντας τον Tom Hanks: Τα γενέθλια ενός κινηματογραφικού θρύλου και τις ταινίες του που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Τι προδιαγραφές να τσεκάρεις πριν πάρεις το πρώτο σου φοιτητικό laptop

Πέρασες στη σχολή, γράφτηκες, βρήκες σπίτι (ή τουλάχιστον προσπαθείς) και τώρα έφτασε η μεγάλη ώρα: η αγορά laptop.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 18 Ιουλίου 2026

Πάρτε αποφάσεις να προχωρήσετε σε αλλαγές σε ό,τι δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας.

VIRAL

The Bell Jar: το καστ της νέας κινηματογραφικής μεταφοράς

Η εμβληματική νουβέλα της Sylvia Plath αποκτά σύγχρονη κινηματογραφική μεταφορά με την Billie Eilish στον ρόλο της Esther Greenwood.

ΣΠΙΤΙ

Η μέθοδος Sudoku για το πακετάρισμα ταξιδιού

Η viral μέθοδος Sudoku υπόσχεται 27 σύνολα από μόλις εννέα ρούχα, με τάξη αντί για χάος.

Best of Network