Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μουσικά φεστιβάλ, χορευτικές παραστάσεις και ταινίες που αξίζει να δεις απόψε, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

«Η μουσική του λόγου», «Συναντήσεις με Αξιοσημείωτους Ανθρώπους» και Άννα Καρίνα είναι στο πρόγραμμα


Κατερίνα Ανδρομιδά

Μπορεί να μη βλέπουμε ακόμα τον ορίζοντα εκείνο που άλλοτε μας φανέρωνε μουσικές και θεατρικές σκηνές, μεγάλες οθόνες σινεμά, μουσεία και γκαλερί, όμως, για όσο καιρό βρισκόμαστε υπό καταναγκαστική απεξάρτηση από όλα αυτά, θα συναντιόμαστε διαδικτυακά. Η πολιτιστική ατζέντα δεν ησύχαζε ποτέ, γιατί να μπει σε mute τώρα; Σίγουρα δεν είναι ίδια η αίσθηση της μουσικής ή το δέος που σου ασκούν από κοντά οι ερμηνείες, όμως μέχρι να ξανά βρεθούμε στα ίδια μέρη, θα το ζούμε έτσι.

Οι επιλογές και για απόψε, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, είναι αρκετές και σίγουρα κάπου θα βρεις τον εαυτό σου ανάμεσα σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις που προσφέρονται διαδικτυακά. «Η μουσική του λόγου» στο 3ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε καλεί να θυμηθείς τα βήματα του χορού, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση μας περιμένει για «Συναντήσεις με Αξιοσημείωτους Ανθρώπους» και φυσικά η εβδομάδα κλείνει με το απόλυτο γεγονός, το αφιέρωμα που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Άννα Καρίνα...

 

«Μετακίνηση 7» – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το νέο καλλιτεχνικό πρότζεκτ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά αποτελείται από μια σειρά online βίντεο του εικαστικού και video designer Παντελή Μάκκα, με τη συμμετοχή 7 δημιουργών συνεργαζόμενων με το ΔΘΠ: Σίμος Κακάλας, Λευτέρης Γιοβανίδης , Τάκης Τζαμαργιάς, Δημήτρης Καραντζάς – Φοίβος Δεληβοριάς, Ζωή Χατζηαντωνίου και Άντζελα Μπρούσκου. Κάθε βίντεο θα αναρτάται στο επίσημο κανάλι του ΔΘΠ στο youtube, κάθε Τρίτη στις 18:00.

Παρασκευή 11/12| Διαθέσιμο όλο το 24ώρο
Δωρεάν
Δείτε το 2ο βίντεο με τον Λευτέρη Γιοβανίδη εδώ.

 

https://www.youtube.com/watch?v=9xCFODR88JQ

«Συναντήσεις με Αξιοσημείωτους Ανθρώπους» – Ίδρυμα Ωνάση

Το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο youtube, από τις 27 Νοεμβρίου 2020 έως τις 24 Δεκεμβρίου 2020, προσφέρει, για δωρεάν online παρακολούθηση, τέσσερις ταινίες από τη σειρά ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, με τίτλο «Συναντήσεις με Αξιοσημείωτους Ανθρώπους». Επιπλέον, μέσα από μια νέα διαδραστική πλατφόρμα και οι 12 ταινίες της σειράς μετατρέπονται στα πρώτα ελληνικά διαδραστικά ντοκιμαντέρ, επιτρέποντας στον θεατή να γίνει ο ίδιος μέρος της ιστορίας, ζώντας την, διευρυμένη στον χώρο και στον χρόνο, με επαυξημένο υλικό, μέσα από έναν διαδραστικό τρόπο αναπαραγωγής.

Παρασκευή 11/12 | Διαθέσιμες όλο το 24ώρο
Δωρεάν
Δείτε τα ντοκιμαντέρ εδώ.

 

Online αφιέρωμα στην Άννα Καρίνα: Γαλλικό Ινστιτούτο και Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Το Γαλλικό Ινστιτούτο και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνουν, 8-14 Δεκεμβρίου 2020, ένα online αφιέρωμα στην μούσα της Nouvelle Vague και αγαπημένης ηθοποιού του Ζαν-Λυκ ΓκοντάρΆννα Καρίνα, με προβολές έξι αριστουργηματικών ταινιών, τρεις εκ των οποίων υπογράφει ο ίδιος ο εμβληματικός Γαλλο – Ελβετός δημιουργός. Δημιουργήστε τον λογαριασμό σας στην πλατφόρμα online.tainiothiki.gr και αγοράστε εισιτήρια για τις ταινίες που σας ενδιαφέρουν. Από την έναρξη της θέασης της ταινίας, έχετε 30 ώρες για να ολοκληρώσετε την προβολή της.

Παρασκευή 11/12 | Διαθέσιμη έως 30 ώρες από την έναρξη της θέασης.
Τιμή Εισιτηρίου: 3€ (η ταινία)

 

 

Evripides Art Gallery

Η Evripides Art Gallery προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν online περιήγησης, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, σε τέσσερις εκθέσεις της, οι οποίες διοργανώθηκαν πρόσφατα. Μπορείτε να επισκεφθείτε ή να ξαναδείτε, λοιπόν, τις εκθέσεις τεσσάρων καταξιωμένων εικαστικών: Έλενα Κυρκιλή, «Surfacing The Scenes Within» , «Γιάννης Ευθυμίου ζωγραφική», Στέλλα Καπεζάνου, «Baby One More Time» και Κωνσταντίνος Νίκου, «Yearning for truth». Παράλληλα, μέσα από το facebook και το instagram της γκαλερί, ένας από τους καλλιτέχνες θα παρουσιάζει κάθε μέρα την ιστορία που κρύβεται πίσω από ένα έργο τέχνης.

Παρασκευή 11/12 | Διαθέσιμη όλο το 24ώρο
Δωρεάν
Περιηγηθείτε στις εκθέσεις από εδώ.

 

3ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Το 3ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τίτλο «Η μουσική του λόγου», έρχεται από τις 9 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 6 Ιανουαρίου 2021, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα προβληθούν, online, πέντε ταινίες μικρού μήκους που συνδυάζουν την τέχνη της εικόνας με τη δύναμη της μουσικής και του αφηγηματικού λόγου μέσα από νέες αναγνώσεις μουσικών έργων. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται από το nationalopera.gr, και μέσω των σελίδων της ΕΛΣ σε Facebook και YouTube, καθώς και από τον ιστότοπο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού digitalculture.gov.gr. Την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020, στις 21:30, πρεμιέρα για την «Εξαϋλωμένη νύχτα, έργο 4» του Άρνολντ Σαίνμπεργκ, σε μουσική διεύθυνση Στάθη Σούλη.

Παρασκευή 11/12 | Διαθέσιμη έως 9/1/2021
Δωρεάν
Δείτε την ταινία εδώ.

 

https://www.youtube.com/watch?v=z3Uiwu5hf1g

«Never Forever» – Schaubühne

Η βερολινέζικη Schaubühne διαθέτει, για δωρεάν online παρακολούθηση, από την Πέμπτη 10 έως την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου (στις 18:00), την παράσταση του FalkRichter«Never Forever». Ο Richter συνεργάζεται με τον θίασο χορού Total Brutal, του χορογράφου Nir de Volff και διερευνά τα όρια μεταξύ χορού και υποκριτικής. Οι σωματικές εικόνες και τα κινησιολογικά μοτίβα στις χορογραφίες του Nir de Volff, οι οποίες μπορούν να γίνουν δυναμικές, οικίες και ευάλωτες ταυτόχρονα, μαρτυρούν σε μια διαφορετική γλώσσα πως αυτός ο κόσμος αφήνει τα ίχνη του στα σώματα των ανθρώπων.

Παρασκευή 11/12 | Διαθέσιμη έως 13/12 στις 18:00
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το STAGES A/LIVE παρουσιάζει τη Σtella στο Onassis Channel στο YouTube

Μη χάσεις την ψηφιακή πρεμιέρα: Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 21:00

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιες red flags μπορεί να κρύβει σύμφωνα με το ζώδιό του

Οι μεγαλύτερες κόκκινες σημαίες κάθε ζωδίου

CELEBS

Δήμητρα Ματσούκα - Πέτρος Κόκκαλης: Απόδραση στα Ιωάννινα για το ζευγάρι

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram η ηθοποιός

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;