Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Σήμερα θα δούμε την πολυαναμενόμενη ταινία "Το παιχνίδι της μίμησης"

Ο Μπενεντίκτ Κάμπερμπατς υποδύεται το σπουδαίο επιστήμονα Άλαν Τιούρινγκ.


Γεωργία Κοντού

Το χειμώνα του 1952 οι βρετανικές αρχές εισβάλλουν στο σπίτι του μαθηματικού και αναλυτή Άλαν Τιούρινγκ και τον συλλαμβάνουν για "απρεπή συμπεριφορά", μια κατηγορία που αργότερα οδηγεί στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας. Κανένας δεν γνωρίζει όμως ότι πρόκειται για τον ιδιοφυή επιστήμονα που στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είχε καταφέρει να "σπάσει" τον κώδικα της περίφημης γερμανικής μηχανής Enigma και να βοηθήσει στη σωτηρία εκατομμυρίων ανθρώπων. Το μυστηριώδες αλλά και συναρπαστικό πορτρέτο αυτού του πρωτοπόρου της πληροφορικής σκιαγραφεί η ταινία "Το παιχνίδι της μίμησης", που θα δούμε απόψε. Συγκεντρώνει ένα δυνατό καστ ονομάτων: Μπενεντίκτ Κάμπερμπατς και Κίρα Νάιτλι σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, Μόρτεν Τίλντουμ -υποψήφιο για BAFTA το 2012 για το "Headhunters"- στη σκηνοθεσία. Το σενάριο είναι του Γκράχαμ Μουρ και έχει βασιστεί στη βιογραφία του Άντριου Χότζες "Άλαν Τιούρινγκ: Το Αίνιγμα" που κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Τραυλός. Η ταινία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Τορόντο 2014 με το People's Choice Award.

Στους κινηματογράφους.

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στείλε και εσύ την ευχή σου για τη γιορτή της Μητέρας με την e-ανθοδέσμη αγάπης της Μέριμνας και βοήθησε το έργο της

Ο στόχος της δράσης μας είναι να στηρίξουμε το έργο της Μέριμνας προσφέροντας ψυχολογική στήριξη σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Ζωή εν Τάφω», ακούμε το τραγούδι που ερμηνεύει ο Κώστας Μακεδόνας

Σε στίχους του Τέρπανδρου και μουσική του συνθέτη Κωνσταντίνου Βελλιάδη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 σημάδια ότι ένα τραύμα από το παρελθόν επηρεάζει τη σχέση σας

Πώς να καταλάβεις αν μια τραυματική σου εμπειρία έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο πώς είστε με τον σύντροφό σου