Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Πρεμιέρα κάνει απόψε το έργο "Χίλντα" σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου

Της Γαλλιδο-σενεγαλέζας Μαρί Ντιάιγ, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.


Γεωργία Κοντού

Η Χίλντα είναι μια νεαρή υπηρέτρια. Η κυρία της επιθυμεί να δώσει σάρκα και οστά στις συγκεχυμένες και ουτοπικές ιδέες της περί ελευθερίας, δημοκρατίας και ισότητας. Όμως η Χίλντα... θέλει απλώς να παραμείνει μια απλή υπηρέτρια. Αυτό το έργο, με τίτλο "Χίλντα", ένα δοκίμιο για την αλλοτρίωση της προσωπικότητας και τα δίπολα κύριος-υπηρέτης, ανώτερος-κατώτερος, ισχυρός-ανίσχυρος, παρουσιάζεται από απόψε (15/1) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Θέλουμε να το δούμε για την ασυνήθιστη υπόθεσή του, για την πολλά υποσχόμενη σκηνοθεσία, αλλά και για το όνομα της θεατρικής συγγραφέα που το υπογράφει: η Μαρί Ντιάιγ, από μητέρα Γαλλίδα και πατέρα Σενεγαλέζο, έχει αποσπάσει τα βραβεία Femina (2001) και Goncourt (2009) για μυθιστορήματά της, ενώ διάφορα έργα της παίζονται σταθερά στο θέατρο από το 2000.

Έως 8/2, Πε.-Κυρ. στις 21.00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3418550, προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του Ιδρύματος, στην ιστοσελίδα του (www.mcf.gr) και στα εκδοτήρια Ticket Services, Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσματζόγλου.

Φωτό: Γιάννης Καραμπάτσος

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

Προτεινόμενα

CELEBS

Πέθανε ο σκηνοθέτης και παραγωγός Τάκης Χατζόπουλος

Ήταν, μαζί με τον Λάκη Παπαστάθη, δημιουργός της σειράς «Παρασκήνιο»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Υποθέτω ότι έχω μια πολύ ανεπτυγμένη ικανότητα στην αυταπάτη, οπότε δεν είχα πρόβλημα να πιστεύω ότι είμαι κάποιος άλλος!» Ντάνιελ Ντέι Λούις

Στα 68 του, αν κι έχει αποσυρθεί από την υποκριτική, οι ερμηνείες που μας έχει χαρίσει θα μείνουν αξέχαστες

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι