Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Οι συγγραφείς Αγγελική Καστρινέλλη & Αγγελική Λάλου, Πέμπτη 20/10 20.00 στο Zatopek Book Cafe

Διπλή «Θεραπευτική» Παρουσίαση-Workshop: «Inner Vision Photography» & «Μνήμη χρυσόψαρου»



Πώς συνδυάζεται η art-therapy με την τέχνη της φωτογραφίας και πώς το χιούμορ με την ψυχική μας διάθεση; Οι συγγραφείς των βιβλίων «Inner Vision Photography» (εκδόσεις Διάνοια) και «Μνήμη χρυσόψαρου» (εικονογράφηση: Δέσποινα Μελιανού, art director: Ιουλία Κοτσιφάκη, εκδόσεις Φίλντισι), Αγγελική Καστρινέλλη και Αγγελική Λάλου, σε ένα διπλό διαδραστικό workshop, θα μιλήσουν για την τέχνη της φωτογραφίας, την τέχνη του να ξεχνάμε (ή να θυμόμαστε) όσα μας κάνουν κακό (ή καλό), το πώς να βλέπουμε με νέο βλέμμα τη ζωή και πώς να εστιάζουμε στο φως και την ομορφιά που μας περιβάλλει.

cover_zatopek

Inner Vision Photography: Μπορεί η τέχνη της φωτογραφίας να εμπνεύσει μια ανανέωση στον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα; Μπορεί η αλλαγή της οπτικής μας να βελτιώσει συνολικά την προοπτική και τη στάση μας στα θέματα που μας απασχολούν στην καθημερινότητα; Το Inner Vision Photography μας βοηθάει να αξιοποιήσουμε την τέχνη της φωτογραφίας, το πλέον σύγχρονο και δημοφιλές μέσο έκφρασης και επικοινωνίας της εποχής μας, και μας οδηγεί, μέσω ασκήσεων και τεχνασμάτων της Art Therapy, με τρόπο, δημιουργικό και ευχάριστο, να ταξιδέψουμε στον δρόμο της αυτο-ανακάλυψης και της ανάδειξης της μοναδικότητάς μας. Μαθαίνοντας να βλέπουμε τις φωτογραφίες μας σαν καθρέφτες που αντανακλούν την πιο ασυνείδητη πλευρά μας, μας δίνεται η ευκαιρία: Nα αναγνωρίσουμε την προσωπική μας ιστορία. Nα δούμε υπό νέο πρίσμα τον εαυτό μας, να καθαρίσουμε το βλέμμα μας, επανεστιάζοντας στα σημαντικά. Nα επαναπροσδιορίσουμε σκέψεις και συναισθήματα, να εμπνεύσουμε τη ζωή μας όπως εμπνεόμαστε τις εικόνες μας, με την ίδια χαρά και την ίδια επιτακτική επιθυμία για ομορφιά!

https://www.instagram.com/p/CiAM38pKFfP/

Η Αγγελική Καστρινέλλη αγαπά την εξερεύνηση και το παιχνίδι.

Της αρέσει να ανοίγεται στο άγνωστο, να ανακαλύπτει καινούρια πράγματα, να παίζει με τον εαυτό της και τους άλλους.

Μέσα στα χρόνια έγραψε τη δική της ιστορία, φτιάχνοντας λέξεις και εικόνες που πάντα στόχευαν στο κάλεσμα των άλλων.

Από το 2017, που συναντήθηκε με την Art Therapy, ενσωμάτωσε στις φωτογραφικές της αρχές και πρακτικές τις ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες της φωτογραφίας και εμπνεύστηκε το Inner Vision Photography Workshop, που είναι πλέον το καινούριο αγαπημένο της παιχνίδι, στο οποίο προσκαλεί όλους εσάς που θέλετε να εκπαιδεύσετε το βλέμμα σας στη χαρά της ζωής να γίνετε συμπαίχτες.

cover_zatopek_

«Μνήμη χρυσόψαρου – Μικρές χιουμοριστικές υπενθυμίσεις»

Ένα ψαράκι σε ρόλο εξομολογητή ή ψυχολόγου: Μικρές υπενθυμίσεις που καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας στις «τρελές» στιγμές της καθημερινότητας – όταν παραμιλάμε, μιλάμε απλώς στον εαυτό μας ή έχουμε την ανάγκη να ακούσουμε μια κουβέντα που μπορεί να μη μας δώσει κάποια λύση αλλά θα μας κάνει τουλάχιστον να χαμογελάσουμε.

https://www.instagram.com/p/Cfv3AjnL0c_/

Η Αγγελική Λάλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία με κατεύθυνση Γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Επαγγελματικά ασχολείται με την επιμέλεια κειμένων και τη συγγραφή άρθρων ως κειμενογράφος στα sites της Brainfood. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του λογοτεχνικού περιοδικού Intellectum. Είναι υπεύθυνη της λογοτεχνικής λέσχης ενηλίκων Booktravellers. Κυκλοφορούν το παιδικό-εφηβικό μυθιστόρημα, «Τελευταίο θρανίο» (εκδόσεις Φίλντισι, εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας), το παραμύθι «Τα τυρομπλεξίματα του Τσιζ» (εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, εικονογράφηση: Στάθης Πετρόπουλος). Το παραμύθι «Το παιδί με τα όνειρα στα χέρια», εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος, εκδόσεις Βάρφης. «Παντού και πάντα» εικονογράφηση Λία Φωτιάδου, εκδόσεις Τζιαμπίρης-Πυραμίδα. Το παραμύθι «Ο κύριος Τικτάκης και το ρολόι της καρδιάς», εικονογράφηση Ναταλία Καπατσούλια, εκδόσεις Τζιαμπίρης-Πυραμίδα. Βέβαια, πάνω απ' όλα είναι μια τρελομαμά, που χαίρεται να μεγαλώνει μαζί με τον γιο της!

 

Zatopek Book Cafe: Παναγή Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα, τηλ.: 2117351013.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το STAGES A/LIVE παρουσιάζει τη Σtella στο Onassis Channel στο YouTube

Μη χάσεις την ψηφιακή πρεμιέρα: Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 21:00

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαίρη Μηνά: Όσα δεν ξέρουμε για την ηθοποιό που εντυπωσίασε ως Πρωθιέρεια

Το θέατρο, ο έρωτας με τον Μιχάλη Σαράντη και η μητρότητα

FASHION RADAR

Η Salma Hayek συνδυάζει αστράφτει σε μια ιταλική βραδινή έξοδο

Εντυπωσίασε στη Βενετία με μια λαμπερή εμφάνιση

CELEBS

Κατερίνα Λιόλιου: H ηλικία και οι καλεσμένοι στο πάρτι γενεθλίων της

Η εμφάνιση με πράσινο φόρεμα- κιμονό και σανδάλια