Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το πρωτοποριακό electronic jazz ντουέτο της βοκαλίστριας Αγγελικής Toυμπανάκη και του ντράμερ Ηλία Δουμάνη στο ΠΛΥΦΑ

28/4: Aπό το φυσικό ήχο της κρούσης και των βοκαλισμών, στην πολυμορφική διάσταση της ηλεκτρονικής μουσικήςΤο πρωτοποριακό electronic jazz ντουέτο της βοκαλίστριας Αγγελικής Toυμπανάκη και του ντράμερ Ηλία Δουμάνη έρχεται για πρώτη φορά στο  χώρο ΠΛΥΦΑ, την Παρασκευή 28 Απριλίου, προσκαλώντας ξεχωριστούς καλλιτέχνες σε μια διαμεσική παράσταση οπτικοακουστικής σύνθεσης και διάδρασης.

Οι δύο μουσικοί στις συναυλίες τους παρουσιάζουν προσωπικές συνθέσεις και κομμάτια της bebop, modal, hardbop jazz σκηνής. Μέσα από την στιχουργική θεματολογία  των πρωτότυπων κομματιών τους και τη συναρμολόγηση ενός drum voice eletronica ηχοσύμπαντος, παραθέτουν την προσωπική τους ανάγνωση για τη σύγχρονη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα.

Σε αυτή τους την παράσταση προσκαλούν το jazz τρομπετίστα Δημήτρη Παπαδόπουλο και το φωτογράφο Γιώργο Βιτσαρόπουλο για να συνθέσουν, να πειραματιστούν, και να παρουσιάσουν την δική τους αισθητική ανατύπωση στις έννοιες των κομματιών και την  ηχητική πολυσημία των «Drums Voice Jazztronica Duet».

Την Παρασκευή 28 Απριλίου στο χώρο ΠΛΥΦΑ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να βιώσει μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική σύμπραξη όπου τα ψηφιακά ηχοτοπία, οι βοκαλισμοί και οι συχνοτικές εκρήξεις μεταπλάθονται σε σκιές, κίνηση και video προβολές που συνυπάρχουν σε απόλυτο συντονισμό με τους performers, άλλοτε σαν αντικατοπτρισμός της δράσης τους και άλλοτε "δρώντας" αυτόνομα ως ένας άλλος performer επί σκηνής. 

 https://www.instagram.com/p/CrdPHMWoRYm/

«Drums & Voice Jazztronica Duet»

Αγγελική Τουμπανάκη: Voice, Fx, Loops | Στίχοι, Σύνθεση

Ηλίας Δουμάνης: Drums, Fx, Loops |  Σύνθεση, Custom Design Programming

 

Επιμέλεια ήχου: Πασχάλης Κολέντσης

Επιμέλεια Φωτισμού: Μαρία Βενετάκη

 drums-and-voice-poster-new-plyfa-02

Λίγα λόγια για τους «Drums & Voice Jazztronica Duet» (@2014)

Αγγελική Τουμπανάκη - βοκαλίστρια, καθηγήτρια φωνής, sound experimentalist, Διδάκτορας Μοριακής Ογκολογίας - εξερευνά και διδάσκει τον μηχανισμό της φώνησης, μελετά τις «extended» (εκτεταμένες) φωνητικές τεχνικές, τα παραδοσιακά μουσικά ιδιώματα και φωνήματα μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, την καλλιτεχνική έκφραση και τη διεπιστημονική οδό. 

Ηλίας Δουμάνης - drummer, συνθέτης, καθηγητής drums, mixed-media practitioner, sound designer - διερευνά συστηματικά, μέσα από τη σύνθεση και την ενορχήστρωση, το συνδυασμό του drumming με την τεχνολογία. 

Τον Φεβρουάριο του 2014, δημιουργούν το Nu Jazz ντουέτο τυμπάνων - φωνής «Drums & Voice Jazztronica Duet» απο την ανάγκη τους να πειραματιστούν, να εξερευνήσουν  τις ηχητικές δυνατότητες και τα όρια των οργάνων τους. Σχεδιάσουν ένα πολυεπίπεδο ηχητικό περιβάλλον με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων & προγραμμάτων και της live looping τεχνικής. 

Οι δύο μουσικοί είναι εξαιρετικοί στο είδος τους, παρουσιάζουν καινοτομίες στην τεχνική των οργάνων τους, ξεπερνούν τους περιορισμούς και εξελίσσονται διαρκώς.

 

Συναυλίες: Technopolis Athens Jazz Festival, Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ελληνική συμμετοχή στο International Conference and Festival "Showcases" στο πλαίσιο του Athens Music Week 2020, Jazz Festival - Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, Preveza Jazz Festival, Tinos jazz Festival, Jazz Festival Fougaro Ναύπλιο, Μουσείο Μπενάκη, Jazz Full Moon Festival, Music Expo-Ζάππειο Μέγαρο, Jazz duet Festival-2014, Athens Jazz FX Festival,  Athens Sofar Sounds, Athens Voice Festival κα.

Παρουσίαση & συνεντεύξεις:“Woodiments” European drumming network broadcasts, ΕΡΤ “Jazz in the City” , “H Ωρα της Γης” online event WWF 2021, “Life in between”, online project της Gallery ONKAF, Ινδία 2020.

 

LINKS

DRUMS & VOICE JAZZTRONICA DUET | Practice Based Research Project

Crying Lullaby | original tune by Drums & Voice Jazztronica Duet

Mirror - Drums & Voice Jazztronica Duet (live at Woodiments)

Polar Skeleton | original tune by Drums & Voice Jazztronica Duet

 

 

Συνεργάτες:

Σχεδιασμός Αφίσας: John Sugahtank Roumpanis

Φωτογραφίες/ teaser: Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Υπεύθυνη Social Media: Σοφία Λουκέρη & Δημήτρης Βαρβερόπουλος

Εκτέλεση  Παραγωγής: Μαρία Καραμάνη

Οργάνωση παραγωγής: Musarte Productions

 

“DRUMS & VOICE JAZZTRONICA DUET” 

Ημερομηνία και ώρα: Παρασκευή 28 Απριλίου, ώρα 21.00

Τόπος:   ΠΛΥΦΑ

Κορυτσάς 39, Αθήνα

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων : https://www.viva.gr/tickets/music/drums-voice-jazztronica-duet-1/

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

16/6 Μια ημέρα για τις χελώνες καρέτα, αυτά τα υπέροχα πλάσματα

Πόσα ξέρεις για τις χελώνες καρέτα; Παγκόσμια Ημέρα της Χελώνας Καρέτα – την γιορτάζουμε μαζί με την WWF

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ανοίξτε. Να βγει η αγάπη έξω.

15 Ιουνίου η Στέγη στο Athens Pride 2024 | Πλατεία Συντάγματος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

A Future for the Past: Η μαρμαρογλυπτική συναντά το σύγχρονο design στο Μουσείο Μπενάκη

Η αρχέγονη τέχνη της επεξεργασίας του μαρμάρου της Τήνου μέσω του σύγχρονου design σε μία συναρπαστική έκθεση-εγκατάσταση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024. Γράφει ο Κώστας Λινάρδος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 19 Ιουνίου

Με επιμονή και υπομονή θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου

ΣΧΕΣΕΙΣ

14 ενδείξεις ότι ο πρώην σας εξακολουθεί να έχει εμμονή μαζί σας

Ποια σημάδια δείχνουν ότι είναι ακόμα κολλημένος

FASHION RADAR

Ποιας Ελληνίδας σχεδιάστριας ήταν το εντυπωσιακό φόρεμα της Chiara Ferragni που επέλεξε για εμφάνισή της στο Κάπρι;

Μια ιδανική επιλογή για την καλοκαιρινή της απόδραση στον κοσμοπολίτικο ιταλικό προορισμό