Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Σήμερα θα διαβάσουμε το νέο βιβλίο του Λεονάδρο Παδούρα "Αιρετικοί"

Με αφορμή την αυριανή παρουσίασή του στο Public, παρουσία του σημαντικού συγγραφέα.


Γεωργία Κοντού

Το 1939 το πλοίο Σεντ Λούις, με πάνω από εννιακόσιους Εβραίους να προσπαθούν να διαφύγουν από τη ναζιστική Γερμανία, ψάχνει μάταια ένα λιμάνι της αμερικανικής ηπείρου να το δεχθεί. Μετά την άρνηση όλων των χωρών, επιστρέφει στην Ευρώπη, οδηγώντας τους περισσότερους διωκώμενους στο θάνατο. 

Το 17ο αιώνα ένας νεαρός Εβραίος που ζει στο Άμστερνταμ μαθητεύει δίπλα στον Ρέμπραντ, αψηφώντας τους νόμους της θρησκείας και της κοινότητάς του χάριν της αγάπης του για τη ζωγραφική. 

Το 2007, στη σύγχρονη Αβάνα, ο πρώην αστυνομικός Μάριο Κόντε αρχίζει μια αναζήτηση που θα τον φέρει σε επαφή με τις αστικές φυλές των νέων της σημερινής Κούβας, έναν κόσμο εντελώς άγνωστο σε εκείνον.

Πώς συνδέονται όλες οι παραπάνω ιστορίες μεταξύ τους, αλλά και με έναν πίνακα που βγαίνει στη δημοπρασία στο Λονδίνο του σήμερα; Την απάντηση μας δίνουν οι "Αιρετικοί", το καινούριο λογοτεχνικό έργο του Λεονάρδο Παδούρα, ο οποίος έχει βραβευτεί με το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας της Κούβας (2012), καθώς και με το βραβείο Athens Prize for Literature για το συναρπαστικό μυθιστόρημά του "Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά". Οι "Αιρετικοί" είναι η επιλογή μας για σήμερα, ενόψει της αυριανής επίσκεψης του Κουβανού συγγραφέα στο Public Συντάγματος όπου θα παρουσιάσει το βιβλίο.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Δείτε το νέο video της Mitski για το “Star”

Η επιτυχημένη τραγουδοποιός επανενώνεται με την επί χρόνια συνεργάτιδά της, Maegan Houang, για τις ανάγκες του νέου της visual για το The Land Is Inhospitable and So Are We 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στείλε και εσύ την ευχή σου για τη γιορτή της Μητέρας με την e-ανθοδέσμη αγάπης της Μέριμνας και βοήθησε το έργο της

Ο στόχος της δράσης μας είναι να στηρίξουμε το έργο της Μέριμνας προσφέροντας ψυχολογική στήριξη σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 7 Μαΐου

Για να ισορροπήσετε τις αντιθέσεις που υπάρχουν, πάρτε πρωτοβουλίες

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει