Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το ελληνικό σουβενίρ, αλλιώς!

Σήμερα θα πάμε στην έκθεση "It’s all, oh so souvenir to me! Vol.3!" στο Μουσείο Μπενάκη.


Γεωργία Κοντού

Πώς θα ήταν η Ελλάδα αν ήταν σουβενίρ; Αυτό το ερώτημα γέννησε την ιδέα το 2013 της πρώτης έκθεσης "It’s all, oh so souvenir to me!", όπου σύγχρονοι δημιουργοί (αρχιτέκτονες, product designers, σχεδιαστές μόδας και αξεσουάρ, κεραμίστες κ.λπ.) κλήθηκαν να δώσουν τη δική τους εκδοχή για το συνήθως κιτς αναμνηστικό δώρο. Το έκαναν με μεγάλη φαντασία και ευρηματικότητα και βρήκαν τεράστια ανταπόκριση από τον κόσμο.

Δύο χρόνια λοιπόν αργότερα η τρίτη έκθεση με την ίδια θεματική και τίτλο "It’s all, oh so souvenir to me! Vol.3!" φιλοξενείται στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο κτήριο της οδού Πειραιώς. Αυτή τη φορά οι περισσότεροι από 50 Έλληνες σχεδιαστές που συμμετέχουν παρουσιάζουν αντικείμενα εμπνευσμένα είτε από την προσωπική τους "μυθολογία" είτε από τα εκθέματα των μόνιμων συλλογών του μουσείου. Ανυπομονούμε να δούμε τι έχουν να μας προτείνουν!

Έως τις 10/5 στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, τηλ. 210 3453111, www.benaki.gr. Ώρες λειτουργίας: Πε., Κυρ.: 10-18.00, Παρ., Σάβ.: 10-22.00.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Ζωή εν Τάφω», ακούμε το τραγούδι που ερμηνεύει ο Κώστας Μακεδόνας

Σε στίχους του Τέρπανδρου και μουσική του συνθέτη Κωνσταντίνου Βελλιάδη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Αστρολογικές προβλέψεις για τον Μάιο

Ανανεώστε τη συναισθηματική σας σχέση και δώστε της καινούρια ερεθίσματα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Έναν ακυκλοφόρητο μέχρι σήμερα δίσκο του Johnny Cash θα δούμε σύντομα στα δισκοπωλεία – Ακούστε το κομμάτι “Well Alright”

Τα ακυκλοφόρητα μέχρι πρότινος demos του Cash παίρνουν νέα ζωή για τις ανάγκες του δίσκου με τη βοήθεια των Marty Stuart, Dave Roe, Pete Abbott και Dan Auerbach των Black Keys

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Ζωή εν Τάφω», ακούμε το τραγούδι που ερμηνεύει ο Κώστας Μακεδόνας

Σε στίχους του Τέρπανδρου και μουσική του συνθέτη Κωνσταντίνου Βελλιάδη