Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ενισχύουμε το έργο της MODISTRA με μια μουσική γιορτή στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

16 Φεβρουαρίου, στις 20:30, η «Ανοιχτή Ορχήστρα» και το «For Women» Toubanaki friendstet ενώνουν φωνές και μελωδίες με τις πολύχρωμες κλωστές της Modistra



Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, στις 20:30, η «Ανοιχτή Ορχήστρα» και το «For Women» Toubanaki friendstet παίζουν τις ξεσηκωτικές τους μουσικές, ενώνουν φωνές και μελωδίες, με τις πολύχρωμες κλωστές της Modistra, δημιουργώντας ένα πολύτιμο υφαντό Τέχνης και Αγάπης! Τραγούδια από όλο το κόσμο που φέρουν πολιτισμούς, μιλάνε για ελεύθερη σκέψη και μια κοινωνία συμπεριληπτική χωρίς αποκλεισμούς, τραγούδια αγαπημένα.

Το Εργαστήριο Ραπτικής «Modistra», το οποίο λειτουργεί στους χώρους της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, αποτελεί ένα project του Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών (https://diktiostiriksis.gr) με σκοπό την ενίσχυση του έργου του για την υποστήριξη των γυναικών που έχουν βιώσει στο παρελθόν η βιώνουν εγκλεισμό σε καταστήματα κράτησης.

Η Ανοιχτή Ορχήστρα αποτελεί μια συλλογική κίνηση 150+ ατόμων. Δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2021 εν μέσω πανδημίας, εγκλεισμού και απαξίωσης του πολιτισμού στο σύνολο του. Είναι Ανοιχτή γιατί το καθένα μπορεί να έρθει και να συμμετάσχει, να παίξει, να παρακολουθήσει πρόβες και δράσεις. Οι συναντήσεις γίνονται τις Κυριακές στον δημόσιο χώρο, στον λόφο του Φιλοπάππου, σε πλατείες και γειτονιές.  «Θα συνεχίσουμε να παίζουμε μουσική, να μοιραζόμαστε, να αντιστεκόμαστε στη σαρωτική αποξένωση των καιρών, να προσπαθούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο την πραγματικότητα μέσα στην οποία ζούμε». 

Το  For Women μουσικό project δημιουργήθηκε το 2020 από την βοκαλίστρια,  ερευνήτρια, διδακτόρισσα Αγγελική Τουμπανάκη με στόχο να τιμήσει και να αφηγηθεί τις ιστορίες ξεχωριστών Γυναικών, που ενέπνευσαν συνθέτες ανά τον κόσμο και γίναν τραγούδια στις μουσικές παραδόσεις των λαών. Γυναίκες ανατρεπτικές, επαναστάτριες, ανδρονίκες, αιρετικές, ονειροπόλες και πρωτοπόρες, που πράξανε γενναία, μίλησαν για σεβασμό και ελευθερία, ονειρευτήκαν μια κοινωνία πέρα από νόρμες και κοινωνικά στερεότυπα.

Το Toubanaki friendstet  αποτελείται από διακεκριμένους μουσικούς της jazz και παραδοσιακής μουσικής σκηνής της Ελλάδας, και εξαιρετικές βοκαλίστριες. Όλοι μαζί ενώνουν ετερογενείς μουσικές, αυτοσχεδιάζουν και αλληλεπιδρούν φτιάχνοντας έναν κόσμο, αφιερωμένο στη γυναίκα

FOR WOMEN | Toubanaki friendstet για την Modistra θα παίξουν οι:

Γιώργος Μακρής | γκάιντα, φλογέρες, καβάλ

Γρηγόρης Ντάνης | κιθάρα

Απόστολος Καλτσάς| μπάσο, loops

Βακάλη  Γεωργία | φωνή

Καραμέρη Χρυσιάννα| φωνή

Κωνσταντέλλου Βασιλική| φωνή

Παπαθανασίου Μαριάννα| φωνή

Προκοπίου Ζωή| φωνή

Αγγελική Τουμπανάκη| φωνή

Τη δράση υποστηρίζουν οι εκδόσεις ΟΞΥ

Οι εκδόσεις Οξύ (www.brainfood.gr), με εμπειρία είκοσι και πλέον χρόνων, ασχολούνται με την παραγωγή περιεχομένου και την έκδοση βιβλίων γύρω από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, έχοντας τον απαιτητικό αναγνώστη στο επίκεντρο των επιλογών τους. Με το βλέμμα πάντα στραμμένο στις αλλαγές που συμβαίνουν στην σύγχρονη κοινωνία και με επιλογές συχνά ανατρεπτικές, το Οξύ τείνει ευήκοα ώτα σε ό,τι αφορά τον εκσυγχρονισμό, την συμπερίληψη και την καταπολέμηση των προκαταλήψεων. Ειδικά όσον αφορά τη θέση της γυναίκας στο σήμερα, ενώνει τις δυνάμεις του με φορείς που παίρνουν θέση στην αντιπαράθεση για τα έμφυλα ζητήματα μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι

Δείτε πώς να αποκτήσετε το look

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Αναχώρησε για τη Σουηδία η ελληνική αποστολή της Eurovision

Η χώρα μας διαγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό, στις 9 Μαΐου στο Μάλμε

FASHION RADAR

«Ξέρεις ότι έχεις βρει κάποιον ξεχωριστό. Όταν μπορείς να κλείσεις για ένα λεπτό τα μάτια και να απολαύσεις άνετα τη σιωπή» Ούμα Θέρμαν

Στα 54, έχει δώσει τις δικές της μάχες, όχι μόνο ενσαρκώνοντας ρόλους αλλά και με το παράδειγμά της